اختصاص بیش از ۴ هزار میلیون ریال برای تأمین آب شرب مناطق محروم
نماینده مردم اصفهان در مجلس به بحث توزیع عادلانه آب براساس مدیریت عادلانه اشاره کرد و گفت: حدود ۴ هزار و ۵۰۰ میلیون ریال معادل ۳ درصد از درآمد حاصل از نفت و گاز برای تأمین آب شرب مراکز محروم و کمتر برخوردار صورت میگیرد.
نماینده مردم اصفهان در مجلس به بحث توزیع عادلانه آب براساس مدیریت عادلانه اشاره کرد و گفت: حدود ۴ هزار و ۵۰۰ میلیون ریال معادل ۳ درصد از درآمد حاصل از نفت و گاز برای تأمین آب شرب مراکز محروم و کمتر برخوردار صورت میگیرد.
به گزارش تسنیم ، حجتالاسلام احمد سالک امروز در جمع خبرنگاران پیرامون مشکلات آب و بازدید از سرچشمههای آبی زایندهرود و برداشتهای غیر مجاز آب اظهار داشت: بازدیدی از برداشتهای بیرویه در بالادست استان داشتیم که حدودا بیش از 32 مورد را مورد بررسی قرار دادیم که در آنجا آب به بالای کوهها با ارتفاع تقریبی 800 متر پمپاژ و استفاده میشود.
نماینده مردم اصفهان در مجلس تصریح کرد: یکی از مسائلی که در حوزه آب تاکنون مورد بررسی قرار گرفته برگزاری جلسه با نمایندگان در هفته گذشته بود که در آن جلسه بحثی پیرامون مسئله آب صورت گرفت و در آن جلسه از مدیرعامل آب منطقهای استان اصفهان درخواست کردم که به آب پاییزی کشاورزان شرق استان توجه ویژهای شود که برخی این موضوع را مشروط به بارندگی مناسب دانستند.
وی با بیان اینکه بحث توزیع عادلانه آب براساس مدیریت عادلانه در این جلسه مطرح شد، ادامه داد: پیگیریهایی در مجلس شورای اسلامی توسط نمایندگان صورت گرفت که مبلغی از صندوق ذخیره ملی برای تامین آب برای مراکز محروم و کمتر برخوردار صورت گیرد تا مقداری از بودجه آن برای موضوع آب اصفهان اختصاص داده شود.
سالک بیان کرد: بودجه استانی اختصاص داده شده تنها 3 درصد درآمد حاصل از نفت و گاز است که برای تأمین آب شرب، کشاورزی و مسائل مربوطه اعم از تجهیزات صرف میشود که این بودجه حدوداً 4 هزار و 500 میلیون ریال در شهرستان اصفهان اختصاص داده شده است.
وی گفت: همچنین یکی دیگر از پیگیریهای صورت گرفته این است که در بحث آب کشاورزی و آب شرب با مشکلاتی روبهرو هستیم که یکی از مشکلات این است که بخشی از روستاهای اصفهان با تانکر آب شرب منتقل میکنند. با تلاشهایی که مسئولان استان انجام دادند مزرعهای در تودشک مجهز به آب شرب دائمی شد همچنین برخی دیگر از مناطق از آب شرب دائمی برخوردار شدند.
تشکیل دبیرخانه آب در حوزه اصفهان
وی با اشاره به اینکه دبیرخانه آب را در حوزه انتخابیه خودمان تشکیل دادیم، گفت: با حضور در جلسهای که با حضور معاون سیاسی استانداری و معاون عمرانی و دیگر مسئولان برگزار شد و صورتجلسهای به امضا رسید چند مطلب مطرح شد که یکی از آنها این بود که بحث بِن -بروجن مطرح و تصمیماتی مبنی بر توقف برداشت آب برای طرح بن- بروجن از سرچشمه زاینده رود با حکم دادستانی تا تعیین تکلیف وزیر نیرو صورت گرفت.
سالک به استفاده از پساب برای صنایع اشاره کرد و گفت: برای مثال صنعت فولاد 25 میلیون متر مکعب از زاینده رود برداشت کرده و مابقی آب مصرفی آنها از پساب است در این راستا باید گفت سرمایهگذاری سنگینی در زرینشهر و مبارکه صورت گرفته است که بخشی از این موضوع به آب زاینده رود کمک میکند.
وی اضافه کرد: همچنین ساماندهی رودخانه زایندهرود مورد پیگیری قرار گرفته، این اقدام برای ما قابل توجه بوده همچنین بودجهای برای تامین این موضوع به آن اختصاص داده شده است هرچند که با موانع ملکی روبهرو شدند که براساس قراردادها مشکلات برطرف میشود.
نماینده مردم اصفهان در مجلس اضافه کرد: جلساتی با معاونان وزیر نیرو برای جلوگیری از برداشتهای بیرویه تشکیل شد در این راستا اساس بحث هم در مسئله آب، اجراییشدن مصوبات 9 مادهای شورایعالی آب بود که مطالبه مهم ما دراین راستا است.
وی اظهار داشت: انصافاً وزارت نیرو برای جلوگیری از برداشتهای بی رویه و بارگذاریهای جدید وارد صحنه شده است و مکانهایی را به کنترهایی مجهز کرده اما این موضوع مورد مطلوب ما نیست و مطلوب ما سرعت بخشیدن به مصوبات است که باید انجام بگیرد.
اجرای تونل سوم مشروط به احداث سد است
سالک درباره وضعیت تونل سوم کوهرنگ افزود: اشکالی که از ابتدا در تونل سوم کوهرنگ وجود داشت این بود که تونل سوم باید با سد همراه باشد که متاسفانه این کار انجام نشده در حال حاضر کارهای مقدماتی سد تونل سوم کوهرنگ انجام شده اما فعلا آب پمپاژ میشود تا این سد راه اندازی شود.
وی در پاسخ به این سئوال که آیا با احداث سد برای تونل سوم کوهرنگ میزان آب ذخیره شده افزایش پیدا میکند؟ گفت: بیش از 150 میلیون متر مکعب میزان آب افزایش پیدا میکند که این مقدار بخش اعظم زاینده رود را تأمین خواهد کرد.