آقای ترامپ! ایران لفاظیهایت در قبال کره شمالی را زیر نظر دارد
مدیر سابق منع اشاعه تسلیحات در شورای امنیت ملی کاخ سفید نسبت به لفاظیهای دونالد ترامپ علیه کره شمالی هشدار داده است.
مدیر سابق منع اشاعه تسلیحات در شورای امنیت ملی کاخ سفید نسبت به لفاظیهای دونالد ترامپ علیه کره شمالی هشدار داده است.
به گزارش تسنیم، «جک کاراولی» مدیر سابق منع اشاعه تسلیحات در شورای امنیت ملی کاخ سفید طی سال های 1996 تا 2000 در مطلبی در وبگاه کنگره آمریکا نوشت: ترامپ باید این مساله را به یاد داشته باشد که ایران لفاظی هایش در قبال کره شمالی را زیر نظر دارد. ترامپ در نشست مجمع عمومی سازمان ملل وعده داد که اگر لازم باشد، کره شمالی را به طور کامل نابود خواهد کرد.
دولت آمریکا تحریم های سختگیرانه جدیدی را در شورای امنیت سازمان ملل علیه کره شمالی به تصویب رسانده و تحریم های یکجانبه ای را نیز علیه پیونگ یانگ اعمال کرده است.
کره شمالی نیز تهدید به آزمایش بمب هیدروژنی در اقیانوس آرام کرده و هشدار داده است که بمب افکن های آمریکایی را سرنگون خواهد کرد.
این مقام سابق آمریکایی در ادامه افزود: ترامپ باید مراقب باشد و این نکته را به یاد داشته باشد که ایران در حال مشاهده است و رئیس جمهور آمریکا باید در انتخاب اظهارات و لفاظی هایش محتاط باشد.
ترامپ از سخنرانی اش در سازمان ملل برای محکوم کردن توافق هسته ای ایران نیز استفاده کرده و به این مساله نیز اشاره داشته است که تا 15 اکتبر تصمیمی را درباره تایید مجدد پایبندی ایران به توافق هسته ای اتخاذ خواهد کرد. اظهارات ترامپ در شرایطی است که آژانس بین المللی انرژی اتمی بارها پایبندی تهران به توافق هسته ای را تایید کرده است.
البته به اعتقاد این مقام سابق آمریکایی، توافق هسته ای دارای اشکالات و نواقصی است. این نواقص شامل محدود بودن دوره اجرا، حفظ بخش گسترده ای از تاسیسات هسته ای ایران و ناکامی در حل و فصل برنامه موشک های دوربرد ایران است.
ولی این اشتباه است که تصور کنیم ترامپ آزادی عمل بیشتری برای اقدام علیه ایران در مقایسه با کره شمالی دارد. ایران نیز بارها اعلام کرده است که هیچ تمایلی برای مذاکره مجدد بر سر نگرانی های مهم ترامپ ندارد.
حسن روحانی رئیس جمهور اسلامی ایران نیز در سخنان خود در سازمان ملل به این مساله اشاره کرده است که تهران می تواند تنها ظرف چند ساعت برنامه غنی سازی اورانیوم را از سر بگیرد.
برای دولت ترامپ با سیاست خارجی محدود و جایگاه های زیاد خالی مقام های ارشد در وزارت خارجه و وزارت دفاع، این خطر وجود دارد که خارج شدن ایران از توافق هسته ای در واکنش به عدم تایید مجدد پایبندی به برجام از سوی دولت ترامپ، موجب گردد تا با دو بحران هسته ای روبرو شود. شاید تهدید روحانی تنها یک بلوف باشد ولی نمی توان آن را نادیده گرفت.
اینکه دولت ترامپ چگونه با مساله هسته ای کره شمالی برخورد خواهد کرد، مساله ای است که ایران به دقت آن را دنبال می کند.