چه کسانی نباید قهوه سبز مصرف کنند؟

کارشناس ارشد تغذیه در دانشکده تغذیه و علوم غذایی شیراز، با اشاره به اینکه به دلیل وجود کافئین، مصرف مقادیر زیاد قهوه سبز خطرناک است، گفت: مصرف قهوه سبز در بیماری هایی مانند آب سیاه، اضطراب، دیابت، پرفشاری خون، سندروم روده تحریک پذیر و استئوپروز توصیه نمی شود.

کارشناس ارشد تغذیه در دانشکده تغذیه و علوم غذایی شیراز، با اشاره به اینکه به دلیل وجود کافئین، مصرف مقادیر زیاد قهوه سبز خطرناک است، گفت: مصرف قهوه سبز در بیماری هایی مانند آب سیاه، اضطراب، دیابت، پرفشاری خون، سندروم روده تحریک پذیر و استئوپروز توصیه نمی شود.

قهوه سبز دانه های خام و بونداده قهوه است که مدت ها است مورد توجه مصرف کننده ها و محققان قرار گرفته است و بسیاری از افراد از آن به عنوان ماده معجزه گر لاغری نام می برند.

کارشناس ارشد تغذیه در دانشکده تغذیه و علوم غذایی شیراز، گفت: امروزه تبلیغات زیادی در مورد خواص لاغرکنندگی قهوه سبز شنیده می شود و بعضی مطالعات نشان داده اند که مصرف قهوه سبز می تواند به کاهش وزن کمک کند.

"زهرا مصلایی" ادامه داد: قهوه سبز ممکن است در کاهش قند خون و پرفشاری خون مفید باشد، اما مقدار مطلوب برای این اثرات هنوز مشخص نشده است؛ در حقیقت اگر در مصرف قهوه سبز زیاده روی نشود، می تواند منافعی داشته باشد.

او با بیان اینکه این ماده تا حدی باعث کاهش اشتها می شود، افزود: قهوه به دلیل دارا بودن کافئین می تواند تا حدی متابولیسم بدن را افزایش دهدغ همین افزایش متابولیسم، چربی سوزی را افزایش می دهد، بنابراین قهوه سبز تا حدودی روی کاهش وزن تاثیر دارد، اما این خاصیت زمانی است که قهوه به طور منطقی مصرف شود، به علاوه این تاثیرات به شکل اعجاب انگیز نیست و نمی تواند کاهش وزن چند کیلوگرمی در ماه ایجاد کند.

این کارشناس ارشد تغذیه اضافه کرد: به نظر می رسد کافئین موجود در قهوه می تواند منجر به نشانه هایی مانند سردرد، اضطراب، افزایش ضربان قلب و مشکلات گوارشی شود؛ لازم است پیش از مصرف هر مکملی حتی مکمل های گیاهی، با پزشک خود مشورت کنیم.

مصلایی با اشاره به اینکه به دلیل وجود کافئین، مصرف مقادیر زیاد قهوه سبز خطرناک است، گفت: مصرف قهوه سبز در بیماری هایی مانند آب سیاه، اضطراب، دیابت، پرفشاری خون، سندروم روده تحریک پذیر و استئوپروز توصیه نمی شود.

او در ادامه یادآور شد: اگر مشکل پزشکی خاصی دارید، لازم است پیش از مصرف قهوه سبز با پزشک خود صحبت کنید؛ به دلیل نبودن اطلاعات کافی، مصرف قهوه سبز در کودکان و زنان باردار و شیرده توصیه نمی شود، همچنین قهوه سبز با بعضی داروها تداخل دارد که باید در این زمینه با پزشک خود مشورت کنید.

این کارشناس ارشد تغذیه، در پایان برای داشتن کاهش وزن طولانی، افزود: باید یک شیوه زندگی سالم را در پیش گرفت؛ قهوه سبز می تواند کمک کننده باشد اما، به اعتقاد متخصصان تغذیه هیچ چیزی جایگزین رعایت رژیم سالم و فعالیت مداوم نیست؛ روزانه از کالری دریافتی خود 500 تا 1000 کیلوکالری کاسته و 60 تا 90 دقیقه فعالیت بدنی متوسط در بیشتر روزهای هفته داشته باشید.

ارسال نظر