‌تعدیل نیرو صنایع و کارخانه‌های ‌اصفهان

مسئول مجمع نمایندگان کارگران ‌اصفهان گفت: عدم امنیت شغلی و نبود قراردادهای دائم سبب شده بسیاری از کارفرمایان استان در بسیاری از صنایع و کارخانه‌ها به دلایل رکود و مشکلات اقتصادی دست به تعدیل نیرو بزنند.

مسئول مجمع نمایندگان کارگران ‌اصفهان گفت: عدم امنیت شغلی و نبود قراردادهای دائم سبب شده بسیاری از کارفرمایان استان در بسیاری از صنایع و کارخانه‌ها به دلایل رکود و مشکلات اقتصادی دست به تعدیل نیرو بزنند.
مجتبی مولیانی در گفت‌وگو با تسنیم با بیان اینکه رکود، فشار مضاعفی بر جامعه کارگری متحمل کرده است، اظهار داشت: بیش از 10 تا 15 درصد از کارگاه‌های صنعتی در واحدهایی که هنوز مشغول فعالیت هستند، نیروهای خود را تعدیل کرده‌اند و این مسئله دغدغه‌هایی برای جامعه ایجاد می‌کند.
وی در پاسخ به این سئوال که آیا آماری از تعطیلی و یا تعدیل کارگران در استان اصفهان وجود دارد گفت: اصفهان صنعتی‌ترین استان کشور است و به طور طبیعی از دیگر استان‌ها بیشتر متحمل این زیان شده است.

مسئول مجمع نمایندگان کارگران استان اصفهان با اشاره به افزایش تعدیل نیروی کارگری در اصفهان با نبود قراردادهای دائم، تاکید کرد: عدم امنیت شغلی و نبود قراردادهای دائم سبب شده بسیاری از کارفرمایان استان در بسیاری از صنایع و کارخانه‌ها به دلایل رکود و مشکلات اقتصادی دست به تعدیل نیرو بزنند.

وی پیرامون اینکه کاهش تولید، بدون شک کاهش نیروی کار را در پی دارد، افزود: تا زمانی که دولت از تولیدکنندگان و صادرکنندگان حمایت نکند، بیشترین فشار حاصل از مشکلات اقتصادی با تعدیل نیرو، کاهش مزد و نبود امنیت شغلی و رعایت نکات ایمنی که مستقیم با جان کارگران در ارتباط است بر دوش کارگران است.

تعیین حداقل دستمزد کارگران بر مبنای شاخص تورم

مولیانی یکی از دغدغه‌های گروه‌های کارگری را فاصله زیاد تورم و حداقل دستمزدها دانست و اظهار داشت: با این دستمزد ،کارگران و شرایط اقتصادی حاکم نمی‌توان زندگی کرد البته اگر اسم آن را بتوان زندگی گذاشت.

وی با بیان اینکه حداقل دستمزد کارگران باید بر مبنای شاخص تورم و همچنین به اندازه‌ای باشد که زندگی خانواده 4 نفره را تأمین کند، گفت: حقوق کارگران کفاف 10 روز زندگی آن ها را نمی‌دهد.

مسئول مجمع نمایندگان کارگران استان اصفهان پیرامون تعیین دستمزد‌های کارگران در بودجه 97 اظهار داشت: دولتمردان باید افزایش منطقی دستمزد کارگری را در دستور کار قرار دهند تا شئونات کارگران حفظ و مشکلات معیشتی آنها برطرف شود.

تعطیلی 15 درصدی واحدهای کوچک با 80 درصد ظرفیت تولید

وی در پاسخ به این سئوال که تعداد واحدهای صنعتی کوچک در استان چقدر است، بیان کرد: آمار دقیقی از تعداد واحدها نداریم اما 15 درصد واحدهای فعال که بالای 80 درصد ظرفیت در سال‌های گذشته فعال بودند، تعطیل شده‌اند.

مولیانی با انتقاد از اینکه به کارگران ساختمانی با حداقل دستمزدها و قراردادهای موقت ظلم بسیاری شده است، گفت: آمار دقیقی از بیکاری کارگران ساختمانی در استان نداریم، اما درصد بیکاری این افراد بسیار است.

افزایش آمار بیکاری کارگران ساختمانی با نبود ساخت و ساز در کشور

وی اضافه کرد: به دلیل کاهش ساخت و ساز در کشور و استان بسیاری از پیمان‌کاران ساختمانی دست از کار کشیده‌ و در کارهای دیگر فعالیت دارند.

مسئول مجمع نمایندگان کارگران استان اصفهان با ابراز تاسف از اینکه رکود اقتصادی سبب تعطیلی بسیاری از واحدهای صنعتی در سطح کشور و اصفهان شده است، افزود: عدم برنامه‌ریزی دقیق، نبود حمایت‌های واقعی و شعار بدون عمل از دیگر علل رکود اقتصادی در کشور است.

وی تاکید کرد: در ماه‌های پایانی سال که مسئله حقوق کارگران مطرح می‌شود، امیدواریم رکود اقتصادی، دستمزدها را تحت‌تاثیر خود قرار ندهد و بهانه‌ای برای عدم افزایش نباشد.

مولیانی افزود: جامعه کارگری انتظار دارد دولت به‌عنوان بزرگ‌ترین کارفرما به شعار حمایت از صنایع، تولیدات داخلی و کارگران که گرداننده چرخ اقتصاد کشور هستند، جامه عمل بپوشاند.

ارسال نظر