مسمومیت 141 نفر اصفهانی با قاتل خاموش

سال ۹۴ شاهد مسمومیت ۲۸۸ نفر و همچنین فوت ۲۹ نفر بر اثر گاز منوکسید کربن بودیم و در سال جاری تا کنون به ۱۴۱ نفر امداد خواهی شده که این می تواند زنگ خطر بزرگی برای همه مردم باشد تا دچار این حوادث خطرناک نشوند.

سال ۹۴ شاهد مسمومیت ۲۸۸ نفر و همچنین فوت ۲۹ نفر بر اثر گاز منوکسید کربن بودیم و در سال جاری تا کنون به ۱۴۱ نفر امداد خواهی شده که این می تواند زنگ خطر بزرگی برای همه مردم باشد تا دچار این حوادث خطرناک نشوند.
به گزارش صاحب نیوز؛ عباس عابدی در گفتگو با صدای سلامت، گفت: شب گذشته در حادثه ای در شهرک ولیعصر اصفهان پنج با گاز منوکسیدکربن مسموم شدند که این سه مرد، یک زن و یک کودک به بیمارستان الزهرا (س) منتقل شدند.
وی ادامه داد: همچنین دو خانم هم در شهرستان های فلاورجان و خمینی شهر با این گاز خطرناک مسموم شدند که به بیمارستان های شفا و شهید اشرفی اعزام شدند تا سیر مراحل درمان صورت بگیرد.
مدیر روابط عمومی مرکز حوادث و فوریت های پزشکی استان اصفهان، ضمن اشاره به این که علّت تمامی حوادث شب گذشته دودکش بخاری منازل بود، تصریح کرد: گاز منوکسید کربن بی رنگ، بی بو و بدون طعم و غیر محرک است که تماس طولانی با این گاز، سردرد، گیجی و ضربان شدید شقیقه ها را به همراه دارد که در مواردی می تواند بسیار خطرناک و باعث مرگ انسان شود.
عابدی خاطر نشان کرد: با توجه به این که فصل زمستان نزدیک است و استفاده از بخاری ها روز به روز بیشتر می شود، بهتر است خانواده ها نکات ایمنی را بسیار جدی بگیرند و از سلامت دودکش بخاری منزل خود اطمینان کافی را داشته باشند.
این مسئول همچنین گفت: سال 94 شاهد مسمومیت 288 نفر و همچنین فوت 29 نفر بر اثر گاز مونوکسید کربن بودیم و در سال جاری تا کنون به 141 نفر امداد خواهی شده که این می تواند زنگ خطر بزرگی برای همه مردم باشد تا دچار این حوادث خطرناک نشوند.
مدیر روابط عمومی اورژانس استان اصفهان ادامه داد: مواردی از مسمومیت های کشنده با گاز مونوکسید کربن هم در رانندگانی گزارش شده است که برای گرم کردن خودروی خود در فصول سرد سال از گاز پیک نیکی استفاده کرده اند که این کار خلاف اصول ایمنی است.
عابدی همچنین تصریح کرد: یکی از نشانه های مسمومیت با مونوکسید کربن این است که وقتی شخص محیط خود را تغییر می دهد بهبود می یابد؛ به طور می توان گفت اگر غلظت کربن مونوکسید در خون بیشتر از ۳۰ درصد شود ضربان قلب شخص افزایش می یابد و در غلظت های بیش از ۴۰ درصد اختلالات حرکتی، سرگیجه، کاهش حافظه و ناتوانی در حرکت اندام ها می شود.
وی خاطر نشان کرد: افرادی که در یک فضای سربسته در معرض استنشاق این گاز قرار می گیرند ابتدا احساس کرختی و خواب آلودگی می‌کنند و در صورتی که هرچه سریع تر مکان را ترک نکنند یا هوای تازه تنفس نکنند دچار بیهوشی و در نهایت خفگی می شوند.
مسئول روابط عمومی اورژانس ار مردم خواست در صورت مسمومیت و یا مشاهده مسمومیت فرد دیگری با این گاز خطرناک که قاتل خاموش نام دارد، سریعاً با شماره 115 تماس بگیرند.

ارسال نظر