با رکود سنگین ساختمان سازی مواجه شده ایم

دبیر کمیسیون معادن و صنایع معدنی اتاق بازرگانی اصفهان گفت: شاید تا ۱۰ سال آینده ساخت و ساز مسکن به شکل سابق بازنگردد و باید راهکار جدیدی برای تولیدکنندگان این بخش اندیشیده شود.

دبیر کمیسیون معادن و صنایع معدنی اتاق بازرگانی اصفهان گفت: شاید تا ۱۰ سال آینده ساخت و ساز مسکن به شکل سابق بازنگردد و باید راهکار جدیدی برای تولیدکنندگان این بخش اندیشیده شود.

به گزارش ایمنا شهریار شعبانی در نشست مدیران واحدهای تولید سیمان در کمیسیون معادن اتاق بازرگانی اصفهان، با اشاره به رکود صنعت ساختمان و پروژه های عمرانی و شهری، اظهار داشت: شاید تا ۱۰ سال آینده ساخت و ساز مسکن به شکل سابق بازنگردد و باید راهکار جدیدی برای تولیدکنندگان این بخش اندیشیده شود.

وی پیشنهاد داد: با ایجاد هلدینگ های گسترده با حضور چند صنایع بزرگ تولیدی می توان در کشورهای آسیایی شهرک سازی های جدیدی را رقم زد و زمینه فعالیت این واحدها فراهم شود.

علی محمد پارسایی قائم مقام مدیر عامل شرکت سیمان سپاهان در این نشست گفت: تکمیل زنجیره تولید سیمان در کشور از زمان انقلاب به سرعت شکل گرفت و ظرفیت تولید داخل رشد چشمگیری داشت به نحوی که نیاز داخل و کمبودها تامین شد و همزمان نیز صادرات وجود داشت.

وی افزود: متاسفانه چند سال اخیر که با رکود سنگین ساختمان سازی مواجه شده ایم مشکلات صادرات نیز افزایش یافته است و در صورت ادامه این وضعیت تعدادی از واحدها رو به ورشکستگی و توقف تولید خواهند رفت.

وی اضافه کرد: مشکلات واحدهای سیمان شامل کمبود نقدینگی، کاهش قیمت های محصولات تولیدی، بهره های بانکی بالا، افزایش قیمت های حمل و نقل (در برخی هزینه حمل و نقل موارد بیش از محموله ارسالی می شود)، مشکلات زیست محیطی مخصوصاً واحدهای قدیمی تر که در مجاورت شهرها هستند، می توان عنوان کرد.

پارسایی اضافه کرد: برای بهتر شدن شرایط فعالیت این واحدها پیشنهاد می شود تغییر الگوی مصرف سیمان (مثلا برای جاده های کشور از قیر و آسفالت به سمت بتن با مقاومت ۵ برابری)، حرکت به سمت اسکلت های بتنی بجای فلزی، مبلمان شهری بتنی، اتمام پروژه های عمرانی وسیع و شهری انجام گیرد.

معاون بازرگانی شرکت سیمان اردستان در این نشست گفت: بیشترین توان واحدهای تولیدی در مسایل مالیاتی و ارزش افزوده صرف می شود.

علی حاج حیدری حمل و نقل داخلی و ریلی، کمبود ماشین آلات داخلی و نبود زیرساخت های لازم و در قسمت حمل و نقل خارجی نیز مشکلات بنادر کشور تا مقصد را از جمله مسایل پیش روی صنعت سیمان برشمرد.

وی گفت: در صورت صادر شدن سیمان به کشورهای همسایه محصول با شرایط خاص و فشارهای سیاسی مساله بازگشت پول به داخل نیز مورد بحث است.

وی کاهش سرانه مصرف سیمان بالاترین میزان تولید کشور در اصفهان، اشباع منطقه مرکزی کشور از واحدهای سیمان را از دیگر مسایل پیش روی واحدهای تولید سیمان برشمرد و گفت: کارگروه منطقه ای تولیدکنندگان سیمان باید تشکیل شود و نمایندگان واحدها برای تعیین ظرفیت ها در این جلسات حضور یابند.

حاج حیدری، از اتاق بازرگانی خواست که به صورت ویژه به مشکلات واحدهای سیمانی رسیدگی کند.

نماینده مدیرعامل شرکت سیمان ساروج در این جلسه گفت: در دوره های گذشته و فصل سرما با توجه به افت فشار گاز و یا تاخیرهای زمانی در پرداخت وجه گاز مصرفی اداره گاز اقدام به قطع جریان گاز نمود که این شرکت متحمل خسارت های زیادی شده است.

رضا صمدی یادآور شد: بدهی های ارزی ناشی از تسهیلات از عمده مشکلات واحدهای تولید سیمان کشور است.

معاون تولید و فروش شرکت سیمان اصفهان در این نشست گفت: در کشورهای دیگر مخصوصا در قاره اروپا و صنعتی دارایی، مالیات و مسایل بیمه را نسبت به شرایط اقتصادی و میزان رونق کشور خود مطابقت می کنند و با توجه به شرایط برای واحدها تصمیم گیری می نمایند ولی متاسفانه در ایران همیشه شرایط یکسان است و به صورت یکنواخت باید مالیات پرداخت شود.

محمدرضا قارائی تصریح کرد: سیمان کالای تجاری محسوب نمی شود چرا که در برخی موارد هزینه جابجایی یک کانتینر سیمان از خود محموله بیشتر می شود ولی نگاه ارگان ها و سازمان ها به این محصول تولیدی شبیه به کالای تجاری گران قیمت است.

وی خواستار تعریف پروژه های شهری و صنعتی برای استفاده از سیمان و بتن شد گفت: متاسفانه این نوع پروژه ها تقریبا رو به صفر است.

معاون مالی و اداری سیمان اصفهان در این نشست، گفت: با توجه به تعداد واحدهای تولید سیمانی در استان و کشور حتی اگر ساختمان سازی و شرایط کشور در حالت رکود نبود پیش بینی شرایط حال حاضر واحدهای سیمان ممکن بود.

عبدالامیر فروتن افزود: از چند روز آینده با شروع سرمای زمستان و افت فشار گاز واحدهای تولیدی مجبور به استفاده از نفت کوره و خرید بصورت نقدی هستند که مشکلات محیط زیستی خاص خود را دارد.

ارسال نظر