اگر آنتی‌بیوتیک می‌خورید، گریپ‌فروت نخورید!

 بعضی از مطالعات نشان می‌دهند که مصرف گریپ‌فروت و آب گریپ‌فروت در طول دوره استفاده از آنتی‌بیوتیک‌ها می‌تواند مضر باشد.

بعضی از مطالعات نشان می‌دهند که مصرف گریپ‌فروت و آب گریپ‌فروت در طول دوره استفاده از آنتی‌بیوتیک‌ها می‌تواند مضر باشد.
به گزارش سلتمتیسم،مطالعات علمی نشان داده‌اند که مواد غذایی حاوی فیبر غذایی نه‌تنها به رشد باکتری‌های سالم در روده کمک می‌کنند، بلکه می‌توانند رشد بعضی از باکتری‌های مضر را هم در روده کاهش بدهند. با این‌ حال، فیبر غذایی می‌تواند سرعت تخلیه معده را کمتر کند و درنتیجه سرعت جذب داروها را هم پایین بیاورد. بنابراین، بعضی از پزشکان توصیه می‌کنند که در طول دوره مصرف آنتی‌بیوتیک‌ها موقتا از مصرف مواد غذایی غنی از فیبر خودداری کنید و پس از پایان دوره استفاده از این داروها، استفاده از مواد غذایی غنی از فیبر را افزایش بدهید.
مواد غذایی سرشار از فیبر عبارت‌اند از غلات سبوس‌دار (نان کامل، برنج قهوه‌ای)، مغزهای خام، دانه‌ها، لوبیاها، عدس، انواع توت‌ها، کلم بروکلی، ‌نخود فرنگی، موز و کنگرفرنگی .
کدام مواد غذایی، اثربخشی آنتی‌بیوتیک‌ها را کاهش می‌دهند؟
با این‌که خوردن بعضی از مواد غذایی در طول دوره مصرف آنتی‌بیوتیک‌ها و پس از آن مفید است، بعضی از مواد غذایی نیز واقعا در این دوره‌ها مضر هستند. به‌عنوان مثال، بعضی از مطالعات نشان می‌دهند که مصرف گریپ‌فروت و آب گریپ‌فروت در طول دوره استفاده از آنتی‌بیوتیک‌ها می‌تواند مضر باشد. دلیلش این است که بسیاری از داروها ازجمله آنتی‌بیوتیک‌ها توسط آنزیم خاصی به‌نام cytochrome P۴۵۰ در بدن تجزیه می‌شوند، درحالی که آب گریپ‌فروت یا خود گریپ‌فروت می‌توانند از تجزیه این داروها در بدن جلوگیری کنند. مواد غذایی حاوی کلسیم نیز می‌توانند بر جذب آنتی‌بیوتیک‌ها تاثیر بگذارند. بعضی از مطالعات در همین زمینه نشان داده‌اند که مواد غذایی حاوی کلسیم این توانایی را دارند که جذب بعضی از آنتی‌بیوتیک‌ها مانند ciprofloxacin و gatifloxacin را ضعیف کنند. با این‌حال، مطالعات دیگری هم نشان داده‌اند که بعضی از مواد غذایی حاوی کلسیم مانند ماست دارای چنین اثر مهارکننده‌ای برای آنتی‌بیوتیک‌ها نیستند.


ارسال نظر