امیرعلی و فاطمه بیشترین نامهای انتخابی ایرانیان
سخنگوی ثبت احوال کشور گفت: فراوانترین نامها در 9 ماهه اول سال برای پسران به ترتیب، امیرعلی، علی، محمد، ابوالفضل، امیرحسین، محمدطاها، امیرعباس، حسین و کیان بوده و برای دختران نیز به ترتیب، فاطمه، زهرا، حلما، زینب، یسنا، نازنین زهرا، آوا، ریحانه و رها بوده است.
سخنگوی ثبت احوال کشور گفت: فراوانترین نامها در 9 ماهه اول سال برای پسران به ترتیب، امیرعلی، علی، محمد، ابوالفضل، امیرحسین، محمدطاها، امیرعباس، حسین و کیان بوده و برای دختران نیز به ترتیب، فاطمه، زهرا، حلما، زینب، یسنا، نازنین زهرا، آوا، ریحانه و رها بوده است.
به گزارش ایسنا، سیفالله ابوترابی در نشست خبری که صبح امروز به مناسبت روز ملی ثبت احوال برگزار شد، گفت: امروز سوم دیماه سالروز گرامیداشت تشکیل ثبت احوال در کشور است. سازمان ثبت احوال کشور در سال 1297 با تنظیم اولین سند در تهران تشکیل شد و ساختارش تدریجا در سالهای 1304 و 1305 در همه استانهای کشور شکل گرفت.
وی ادامه داد: از محوریترین و اساسی ترین وظایف ثبت احوال، ثبت رویدادهای ولادت، وفات، ازدواج، طلاق و مهاجرت است. همچنین صدور اسناد هویتی و ارتقای آن نیز از وظایف مهم این سازمان است و در نهایت نیز تولید و انتشار آمارهای جمعیتی برای نظام برنامهریزی کشور از دیگر وظایف این سازمان است.
سخنگوی سازمان ثبت احوال کشور اضافه کرد: سازمان ثبت احوال با بهرهگیری از ظرفیت شبکه، همکاری خانههای بهداشت، شورا، استفاده از ظرفیت ثبتیاران در روستاهای فاقد این عناصر و ... آمار ولادت و وفات را قبل از انقضای مهلت قانونی اعلام میکند.
ابوترابی اضافه کرد: بیش از 99.6 درصد ولادتها در مهلت تعیین شده 15 روزه به ثبت میرسند و بیش از 99.3 درصد وفاتها را نیز در مهلت 10 روزه به ثبت میرسانیم. همچنین در خصوص ازدواج و طلاق براساس ارتباط الکترونیکی که با سازمان ثبت اسناد به صورت برخط داریم، زمانی که ثبتی صورت میگیرد، از طریق سامانه الکترونیکی به صورت آنلاین برای سازمان ثبت احوال ارسال میشود.
وی با بیان اینکه ثبت مهاجرت یکی از دغدغههای اصلی نظام برنامهریزی کشور بوده و تکلیفی است که امروزه به عهده سازمان ثبت احوال گذاشته شده است، گفت: با بهرهگیری از ثبت کد پستی افراد و نقطه سکونت فرد همه دستگاهها مکلف هستند راستیآزمایی انجام دهند، در حقیقت بایستی با کارتهای ملی هوشمند یا استفاده از سامانه کدپستی راستیآزمایی صورت گیرد و صرفا به اظهارات فرد بسنده نشود که در نهایت این تلاشها منجر به تولید آمار برای نظام برنامهریزی شد.
سخنگوی سازمان ثبت احوال کشور گسترش ظرفیت پایگاه اطلاعات جمعیت کشور را از دیگر وظایف سازمان ثبت احوال دانست و گفت: این ظرفیت، "لحظهای" مانیتور میشود و سازمان ثبت احوال کشور در تلاش است با کمک برنامهریزان کشور ارتباط سببی و نسبی را در این پایگاه به روز کند و در حقیقت شجرهای ایجاد کند تا از اولین فردی که در یک خانواده صاحب سند میشود تا آخرین فردی که هویت دارد، در میان آنها ارتباطی برقرار شود.
ابوترابی همچنین ادامه داد: تحقق نظام "جامع شناسایی" از مهمترین اهداف سازمان ثبت احوال کشور است و صدور کارت ملی هوشمند، تغییر نام و نام خانوادگی، ارائه خدمات هویتی نیز از جمله وظایف سازمان ثبت احوال کشور است.
وی در ادامه به ارائه آخرین آمار رویدادهای حیاتی پرداخت و گفت: در 9 ماهه اول سال 96، یک میلیون و 138 هزار و 246 واقعه ولادت را در کشور به ثبت رساندیم که از این تعداد تولد 586 هزار و 205 پسر و 552 هزار و 41 دختر به ثبت رسیدهاند. یعنی نسبت جنسیت به ازای هر 100 دختر، 106 پسر است. همچنین میانگین سن مادران 28 سال و 10 ماه و میانگین سن پدران 33 سال بوده است.
سخنگوی سازمان ثبت احوال کشور ادامه داد: فراوانترین نامها در 9 ماهه اول سال برای پسران به ترتیب، امیرعلی، علی، محمد، ابوالفضل، امیرحسین، محمدطاها، امیرعباس، حسین و کیان بوده و برای دختران نیز به ترتیب، فاطمه، زهرا، حلما، زینب، یسنا، نازنین زهرا، آوا، ریحانه و رها بوده است.
ابوترابی تصریح کرد: در 9 ماهه اول سال 96، 276 هزار و 392 واقعه فوت به ثبت رسیده است که 98.3 درصد آن در مهلت قانونی ثبت شده است. همچنین نرخ عمومی مرگ و میر 4.7 در هزار است و از طرفی علل مرگ و میر در 9 ماهه اول سال بیماریهای قلبی و عروقی، سرطانها و تومورها، بیماریهای دستگاه تنفسی و حوادث غیرعمدی بوده است.
وی در ادامه به آمارهای ازدواج و طلاق نیز اشاره کرد و گفت: در 9 ماهه اول سال جاری 481 هزار و 809 ازدواج نیز به ثبت رسیده است، همچنین در سال 95 به ازای هر هزار نفر 8.8 واقعه ازدواج به ثبت رسیده است که این رقم در سال 90، 11.4 ازدواج به ازای هر هزار نفر بود. همچنین در اکثر استانها میانگین سن اولین ازدواج در حد فاصل سالهای 90 تا 95 برای مردان به 6 ماه و برای زنان به 4 ماه افزایش یافته است و میانگین سن اولین ازدواج برای مردان 27 سال و 3 ماه و برای زنان 23 سال بوده است.
سخنگوی سازمان ثبت احوال کشور با بیان اینکه در طول 9 ماهه اول سال 1076 ازدواج ثبت شده مربوط به زنان سالمند بالای 60 سال و 7812 ازدواج مربوط به مردان بالای 60 سال است گفت: نرخ ثبت طلاق نیز از سال 90 تا 95 از رقم 1.9 به 2.1 رسیده است. همچنین 133 هزار و 366 واقعه طلاق در پایگاه به ثبت رسیده است.