واشنگتن: اعمال تحریم‌های بیشتر علیه ایران محتمل است

معاون وزیر خارجه آمریکا از احتمال افزایش تحریم‌ها علیه مقامات ایرانی خبر داد.

معاون وزیر خارجه آمریکا از احتمال افزایش تحریم‌ها علیه مقامات ایرانی خبر داد.
به گزارش فارس، آندرو پیک معاون وزیر خارجه آمریکا در امور عراق و ایران به تلویزیون صدای آمریکا گفته است که اعمال تحریمهای بیشتر علیه مقامات ایران که به ادعای وی در رکوب معترضان دست دارند محتمل است.
وی همچنین تاکید کرده است که آمریکا تلاش میکند حمایت متحدانمان از اعتراضات در ایران را گسترش بدهیم.
دولت آمریکا طی روزهای گذشته بارها از اغتشاشات و آشوبگران در ایران حمایت کرده است.
آقای پیک در این مصاحبه افرادی که در چند روز اخیر در برخی شهرهای ایران به اقداماتی از قبیل تخریب اموال عمومی دست زدند را «معترضان مسالمت آمیز» خواند.
او در ادامه گفت: «ما(دولت آمریکا) به صحبت با شرکای بین‌المللی‌مان ادامه می‌دهیم و آنها را به برجسته کردن آنچه در ایران در حال حادث شدن است، تشویق می‌کنیم».
معاون وزیر خارجه آمریکا از تلاش دولت این کشور برای ایجاد «یک ائتلاف بین‌المللی» علیه ایران خبر داد.
وی گفت: «ما با همتایانمان به ویژه با اتحادیه اروپا در سطوح بسیار بالا در ارتباط هستیم و در حال کار برای ایجاد یک ائتلاف بین‌المللی جهت حمایت از مردم ایران هستیم».
از معاون رکس تیلرسون سوالی درباره اظهارات پیشین وزیر خارجه آمریکا درباره حمایت از «عناصری در داخل ایران» به منظور تغییر نظام این کشور پرسیده شد
پیک پاسخ داد: «اظهارات وزیر خارجه روشن بود. به شما می‌گویم که ما در حال فکر کردن به تغییر رفتار دولت ایران هستیم به ویژه رفتارهای ثبات زدای منطقه‌ای آن، حمایتش از تروریسم و همچنین نحوه رفتارش با مردمش در داخل. ما درباره خواستمان جهت حمایت از این تغییرات روشن و صریح بوده‌ایم و (صراحتمان) ادامه خواهد یافت».
در بخشی از این مصاحبه از معاون تیلرسون سوالی درباره تکرار حوادث منجر به بحران سوریه در ایران شد. خبرنگار سوال کرد: «به نظر شما چقدر محتمل است که تظاهرات در ایران شبیه به آنچه در سوریه اتفاق افتاد، پیش برود؟»
معاون وزیر خارجه آمریکا در امور ایران جواب داد: «اوه خدای من، شما می‌دانید که در حال حاضر، خیلی زود است که بگوییم این اعتراضات به چه سمتی می‌رود. معترضان شکایت‌های مشروعی علیه دوتشان دارند و باید حرفشان شنیده شود. دولت ایران هم باید به آنها گوش دهد و نباید با خشونت مردمی که مسالمت آمیز تظاهرات می‌کنند را سرکوب کند. می‌خواهم این موضوع را از طرف خودمان(دولت آمریکا) بگویم: ما از بالا تا پایین، افراد یا نهادهایی که علیه معترضان مرتکب خشونت می‌شوند را پاسخگو خواهیم کرد. ما بسیار دقیق و از نزدیک فرایند بررسی اقداماتی که می‌توانیم علیه این افراد انجام دهیم را نگاه می‌کنیم اقداماتی از قبیل تحریم‌‌ها و دیگر ابرازها. ما در حال بررسی تنوعی از گزینه‌ها از قبیل تحریم‌ها هستیم».
از این مقام وزارت خارجه آمریکا درباره اقدامات آمریکا در قبال فتنه 1388 و اقدامات کنونی آمریکا در قبال آشوب‌های کنونی در ایران سوال شد.
معاون رکس تیلرسون جواب داد: «تفاوت گسترده‌ای در نحوه مدیریت این موضوع وجود دارد. حمایت زبانی و فوری ما از مردم ایران که در حال اعتراض هستند را شاهدیم اما در سال 2009(1388) اینطور نبود. شاهد حمایت کل دولت از قبیل حمایت وزیر خارجه تیلرسون، رئیس‌جمهور و دیگر مقامات(آمریکایی) هستیم. ما شدیدا در حال کار برای افزایش پیام‌های حمایتی از سوی شرکایمان شامل کانادایی‌ها، بریتانیایی‌ها، آلمانی‌ها، فرانسوی‌ها، ایتالیایی‌ها و دیگران هستیم. ما همچنین در حال نگاه کردن به دیگر گزینه‌ها درباره مسئول شناختن آن بخش‌ها و عناصری از رژیم که احتمالا تظاهرات کنندگان را سرکوب می‌کنند، هستیم».
«اندرو پیک» افزود: «ما با پایتخت‌های منطقه‌ای مهم در سراسر جهان از قبیل خاورمیانه در تماس بوده‌ایم تا در حمایت از حقوق مشروع مردم ایران، آنها را به (صدور) بیانیه تشویق و درباره آنچه دارد (در ایران) اتفاق می‌افتد آگاه کنیم».
از معاون وزیر خارجه آمریکا سوال شد: «آیا وزیر خارجه تیلرسون(درباره حوادث اخیر ایران) با همتای عربستان سعوید خود صحبت کرده است؟».
معاون تیلرسون جواب داد: «این را می‌دانم که در سطوح کارکنان(وزارت خارجه و دولت آمریکا)) ما (با عربستان سعودی) در ارتباط هستیم. درباره اینکه وزیر خارجه با همتای عربستان سعودی خود صحبت کرده یا نه، اطلاع دقیقی ندارم. فکر نمی‌کنم که صحبت کرده باشد».

ارسال نظر