کمالوندی: آژانس اجازه دسترسی به سایت های نظامی ما را ندارد

معاون سازمان انرژی اتمی گفت: در جمهوری اسلامی ایران هیچ شخصیتی اجازه دسترسی آژانس به سایت‌های نظامی را نمی‌دهد و اساساً چنین موضوعی در پادمان، پروتکل الحاقی و برجام وجود ندارد.

معاون سازمان انرژی اتمی گفت: در جمهوری اسلامی ایران هیچ شخصیتی اجازه دسترسی آژانس به سایت‌های نظامی را نمی‌دهد و اساساً چنین موضوعی در پادمان، پروتکل الحاقی و برجام وجود ندارد.

به گزارش صداو سیما، بهروز کمالوندی معاون سازمان انرژی اتمی با رد شروط چهارگانه رئیس جمهور امریکا درخصوص ادامه برجام اظهار کرد: مواردی که در گذشته درخصوص بازرسی از سایت های نظامی مانند پارچین داشتیم بررسی کردند که پرونده آن نیز بسته شد و اکنون هیچ موضوعی که از جانب آژانس مطرح شده باشد که بخواهند به سایتی نظامی دسترسی داشته باشند نداریم.

وی افزود: اینکه رئیس جمهور امریکا مطالبی را در این خصوص بی اساس مطرح می کند شاید به این علت است که می داند ما نیز مانند دیگر کشورها به این موضوع حساسیت داریم و انتظار دارد که بلافاصله بگوییم که با آن مخالف نیستیم که البته، قطعاً موافق نیستیم و او بخواهد از این سوءاستفاده کند و بگوید که ایران حاضر نیست در هر شرایطی دسترسی بدهد.

کمالوندی گفت: دسترسی آدابی دارد، اینطور نیست که دسترسی برای دسترسی یا برای کنجکاوی باشد بلکه تابع آدابی است که در پروتکل تعریف و مشخص است و اصلاً دسترسی به جایی که اعلام نشده باشد اصلاً موضوع پروتکل نیست و مواردی را هم که اعلام می کنند باید مواردی باشد که در آن فعالیت هسته ای صورت می گیرد. در جمهوری اسلامی ایران هیچ شخصیتی اجازه دسترسی آژانس به سایت‌های نظامی را نمی‌دهد و اساساً چنین موضوعی در پادمان، پروتکل الحاقی و برجام وجود ندارد.

وی افزود: ما به هیچ عنوان در هیچ سایت نظامی فعالیت هسته ای نداریم و کشوری نیستیم که در پی بمب و سلاح هسته ای باشیم.

سخنگوی سازمان انرژی اتمی گفت: بنابراین، امریکایی ها در دیدگاه خودشان چنین تعریف کردند که ایران در پی بمب هسته ای است و بنابراین چون این کار را در سایت های نظامی انجام می دهد پس نتیجه می گیرند که باید دسترسی به این سایت ها هم باشد.

کمالوندی افزود: یگانه موردی که در سال های گذشته در این خصوص مطرح شد موضوع پی ام دی بود که سر و صدای بیهوده زیادی هم در این باره به پا کردند که در این چارچوب مسأله پارچین مطرح شد که پس از بازدید و نمونه گیری مشخص شد که سر و صداهایشان در این خصوص بیهوده بوده است و این پرونده برای همیشه بسته شد.

وی بار دیگر تاکید کرد: بنابراین موضوعی با عنوان دسترسی به سایت نظامی نه در برنامه ها و نه در ادبیات آژانس وجود ندارد و اگر ترامپ فکر می کند که قرار است ایران یا هر کشور دیگری درِ سایت هایش به ویژه سایت های نظامی را همینطور برای دسترسی آژانس یا هر نهاد دیگری باز بگذارد تا آنها بخواهند سوءاستفاده کنند و در پی مسائل جاسوسی باشند، جمهوری اسلامی ایران چنین قراری ندارد و هیچ کس چنین اجازه ای نخواهد داد.

کمالوندی گفت: تعهدات برجامی ما براساس پروتکل و پادمان، رفع سوالات آژانس و دسترسی تکمیلی طبق آنچه در پروتکل آمده در حال اجراست که در چندین گزارش آژانس نیز به آن اشاره شده و این نهاد بین المللی نیز کاملاً راضی است و اکنون هیچ موضوعی درخصوص دسترسی ها روی میز آژانس نیست.

وی افزود: معمولاً اگر چنین موضوعاتی باشد حتماً باید گزارشی ارائه و مطلبی گفته شود اینکه بدون سوال از جانب آژانس و بدون اینکه اصلاً اطلاعاتی در این باره وجود داشته باشد امریکا بخواهد اعلام کند که به سایت های نظامی دسترسی ایجاد شود بهانه گیری است تا بتوانند یک «نه» از ایران بگیرند که البته ایران قطعاً این «نه» را خواهد گفت و این اتفاق نخواهد افتاد اما ترامپ نباید از این موضوع چنین تفسیر کند که ایران همکاری لازم را با آژانس ندارد.

معاون سازمان انرژی اتمی اضافه کرد: ما همکاری کافی را با آژانس خواهیم داشت همکاری هایی که تعریف شده و در چارچوب پادمان، پروتکل و برجام صریح و مشخص است و آژانس نیز رضایتش را اعلام کرده است.

کمالوندی بار دیگر اظهار داشت: آژانس هیچ پرسشی در این باره روی میز ندارد که بخواهد نگرانی داشته باشد و آقای ترامپ نیز بخواهد از نگرانی آژانس نگران باشد.

ارسال نظر