15 درصد مرگ و میرها در اصفهان ناشی از آلودگی هوا است

معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی اصفهان گفت: بر اساس آماری که نرم افزار متعلق به سازمان جهانی بهداشت ارائه کرده است 15 درصد از مرگ و میرهای اصفهان ناشی از الودگی هوا است.

معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی اصفهان گفت: بر اساس آماری که نرم افزار متعلق به سازمان جهانی بهداشت ارائه کرده است 15 درصد از مرگ و میرهای اصفهان ناشی از الودگی هوا است.

به گزارش ایسنا ، کمال حیدری امروز (سه شنبه) در میزگردی با عنوان «منشا آلودگی هوای کلانشهر اصفهان کجاست؟» اظهار کرد: 15درصد مرگ و میرها در اصفهان ناشی از آلودگی هوا است. همچنین 24 درصد عفونت‌های تنفسی، 17 درصد بیماری‌ها و سکته‌های قلبی و 14 درصد سکته‌های مغزی نیز مربوط به آلودگی هوا است.

وی با تاکید بر اینکه همراهی مردمی در مقابله با آلودگی وجود ندارد ادامه داد: بحران‌های ناشی از بارش برف چند روز گذشته می‌توانست رخ ندهد. اما شاهد بودیم نه تنها مسئولین هشدارها را جدی نگرفتند، بلکه در طول مسیر هیچکس زنجیر چرخ نبسته بود. روزانه 150 خودرو پلاک می‌شود و دولت الکترونیک هنوز تا ایده‌آل فاصله دارد. روزانه 10 هزار خودرو برای جابه جا کردن محصلین در اصفهان تردد می‌کند. همچنین در روزهایی که ستاد مدیریت بحران مدارس را تعطیل اعلام می‌کند تعداد خودرو‌ها بیشتر می‌شود.

معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی اصفهان گفت: در جلسه مدیران سلامت کشور از مافیای خودرو صحبت شد و می‌دانیم خودروهای داخلی شرایط خوبی ندارند. کشورهای توسعه یافته امروز در روزگاری با همین مشکلات دست و پنجه نرم می‌کردند. اما امروز کشورهای پاکی هستند. باید برنامه های بلند وجود داشته باشد.

حیدری ادامه داد: 15 درصد مرگ و میرها در اصفهان ناشی از آلودگی هوا است. نرم افزاری این آمار را ارائه داده است که متعلق به سازمان جهانی بهداشت است. روزانه 11 هزار لیتر تنفس می‌کنیم. در مواجه طولانی مدت ثابت شده است که 15درصد مرگ و میرها در اصفهان ناشی از آلودگی هوا است. همچنین 24 درصد عفونت‌های تنفسی، 17 درصد بیماری‌ها و سکته‌های قلبی و 14 درصد سکته‌های مغزی نیز مربوط به آلودگی هوا است.

وی افزود: ذرات معلق مسبب 8 درصد کل مرگ ها هستند. 4.2 سالهای عمر از دست رفته ناشی از آلاینده ها است. محققین کارهای گسترده ای در دانشگاه علوم پزشکی اصفهان داشته‌اند. تولد زودرس نوزادان و همچنین سقط جنین با آلودگی هوا در ارتباط است. زمانی که ذرات وارد بدن شده و به خون می رسد، لایه داخلی عروق را تحت تاثیر قرار می‌دهد و موجب گرفتگی عروق می‌شود.

معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی اصفهان ادامه داد: گرچه شیوه زندگی آپارتمانی بی تاثیر نیست، اما آلودگی هوا بر روی ام اس نیز موثر است و عامل ثانویه محسوب می‌شود. بیماری‌هایی مثل دیابت نیز با آلودگی مرتبط است. برای اطلاع رسانی در حوزه سلامت 40 هزار سفیر در اصفهان وجود دارد. آنچه باید را به اطلاع سفرا می رسانیم تا بتوانیم فضای ایمن اطلاع رسانی ایجاد کنیم.

حیدری گفت: تلاش های زیادی انجام شده است اما هنوز از برنامه عقب هستیم. پیشنهاد این است که برنامه جامعی در اختیار استاندار قرار بگیرد. رسانه ها باید این برنامه را رصد و مردم نیز باید مشارکت داشته باشند.

ارسال نظر