خدمات وزارت نفت برای بنزین با کیفیت قابل توجه است

رئیس جمهوری با بیان این‌که گازوییل و بنزین ما با گذشته متفاوت و استاندارد است، گفت: خدمات وزارت نفت برای بنزین با کیفیت قابل توجه است.

رئیس جمهوری با بیان این‌که گازوییل و بنزین ما با گذشته متفاوت و استاندارد است، گفت: خدمات وزارت نفت برای بنزین با کیفیت قابل توجه است.
به گزارش شانا، دکتر حسن روحانی، شامگاه دوشنبه (دوم بهمن‌ماه) در یک گفت‌وگوی زنده تلویزیونی با مردم، اصول، خط مشی و برنامه دولت دوازدهم در حوزه‌های اقتصادی، اجتماعی، سیاسی و فرهنگی را تشریح و ضمن تبیین مهمترین مسائل روز کشور، مواضع ایران را درباره تازه‌ترین مسائل منطقه‌ای و بین‌المللی بیان کرد.
رئیس جمهوری در ابتدا و در پاسخ به این پرسش که در حادثه کشتی نفتکش سانچی چه کردید و به گمان‌ شما توقعی که مردم داشتند برآورده شد؟ گفت: حادثه، حادثه بسیار تلخی بود در حادثه‌ای تاثرانگیزی که ما ۳۲ عزیزمان را از دست دادیم. ساعاتی پس از حادثه نفتکش سانچی مطلع شدم، فردای حادثه جلسه‌ای با حضور وزرا برگزار شد و در آن جلسه خواهان تشکیل کمیته‌ای با حضور نمایندگان وزارتخانه‌های خارجه، نفت، راه و شهرسازی و کار شدم.
وی افزود: وزارت خارجه به طور منظم با مسئولان چینی و همچنین کشورهای اطراف در تماس بود تا کمک‌های لازم به این عزیزان انجام شود. همه امید ما این بود که این عزیزان نجات پیدا کنند. گرچه خبرهای اولیه هم به این صورت بود که نشان می‌داد به خاطر انفجاری که رخ داده، امیدها اندک است، اما در عین کم‌امیدی همه تلاش‌ها برای نجات آن عزیزان انجام گرفت و به همین دلیل وزیر کار به چین اعزام شد.
روحانی ادامه داد: قبل از عزیمت وزیر کار، تیم‌هایی را از شرکت ملی نفتکش و از بنادر و کشتیرانی و حتی یک تیمی را از نیروی دریایی ارتش اعزام کرده بودیم که اگر امکان‌پذیر باشد برای نجات آن عزیزان تلاش کنند که متاسفانه عزیزان ما از دست رفتند و بسیار متاسف هستم و به خانواده‌های عزیز این حادثه غم‌انگیز یک بار دیگر تسلیت می‌گویم.
رئیس جمهوری تصریح کرد: در ارتباط با این حادثه غم انگیز، به همه مقام‌های مسئول گوشزد می‌کنم که باید مسئله را در دو بعد دنبال کنیم. این حادثه چرا رخ داد و دلیل آن چه بود و از لحاظ حقوقی چه اقدام‌هایی باید انجام شود و همچنین به خانواده‌های عزیزی که در این حادثه داغدار شدند و در دولت یک روز عزای عمومی اعلام کردیم و این عزیزان را به عنوان شهید خدمت لقب دادیم.
وی در پاسخ به این سوال مجری برنامه که عنوان کرد پرسش افکار عمومی این است که چرا وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی برای پیگیری حادثه نفتکش به چین سفر کرد در حالی که بالاخره نفتکش بود و احتمالا مربوط به وزارت نفت است؟، گفت: متاسفانه دولت نهم و دهم در قبال بدهکاری که به برخی از سازمان‌های عمومی و از جمله تامین اجتماعی داشت، یک سری اموال را به آنها واگذار کرده است. یکی از آن اموال هم همین نفتکش بوده که به آنها واگذار شده است و بنابراین در حالی که ممکن است برای مردم تعجب‌برانگیز باشد، اما مالکیت نفتکش‌ها در اختیار سازمان تامین اجتماعی است.
روحانی عنوان کرد: از اواخر دولت یازدهم و به‌ویژه از آغاز دولت دوازدهم به سازمان تامین اجتماعی و همچنین سایر وزارتخانه‌ها و دستگاه‌های دولتی دستور دادم که بنگاه‌های اقتصادی‌ خود را واگذار کنند و اگر می‌خواهند سهامی داشته باشند، سهام اقتصادی در بورس داشته باشند.
رئیس جمهوری ادامه داد: این کار با جدیت دنبال می‌شود و بنده هفتگی این مسئله را دنبال می‌کنم که همه دستگاه‌های دولتی، بنگاه‌های اقتصادی را واگذار کنند و امیدوارم دستگاه‌های عمومی کشور نیز بنگاه‌های اقتصادی را به بخش خصوصی و مردم واگذار کرده و به خدمات خود بپردازند، زیرا این کار به نفع خود و مردم است.
وی در پاسخ به این سوال که اعلام عزای عمومی یا شهید خدمت شناختن آن عزیزان هرچند بسیار زیباست، اما بیشتر وجه شعاری ندارد؟ تاکید کرد: وقتی دولتی به طور رسمی، روزی را به عنوان عزای عمومی اعلام می‌کند، نخست به معنای اهمیت آن مسئله است، همچنین تشفی است برای قلوب عزیزانی که این حادثه برایشان پیش آمده است و قبل از این‌که این روز اعلام شود، نماینده خود را اعزام کردم در خدمت این عزیزان با آنها صحبت کردند و درخواست‌هایی داشتند و یکی از خواسته‌های آنها این بود که این عزیزان جزو شهدای خدمت باشند، این خواست خانواده‌ها و خواست مردم بوده و هم ارزش معنوی بسیار بالایی برای این عزیزان دارد.
روحانی عنوان کرد: البته مقام‌های مسئول باید به مسائل و گرفتاری‌های آنها توجه کرده و مسئله حقوقی موضوع را دنبال کنند، اما این دو موضوع شعاری نیست و بسیار مهم است، یعنی اعلام روزی به عنوان عزای عمومی بسیار مهم است و این‌که آنها به عنوان شهدای خدمت هم باشند، به این معناست که آنان در مسیر خدمت به ملت همه تلاش و جان خود را فدا کردند.
رئیس جمهوری در پاسخ به این سوال که آیا در حوزه حقوقی نسبت به احقاق حق خانواده‌ها یا شفاف‌سازی مسائل مربوط به فنی حادثه، حتما قول می‌دهید که این اتفاق‌ها خواهد افتاد؟ گفت: کمیته‌ای که تعیین شده به کار خود تا پایان ادامه می‌دهد، هنوز معلوم نیست که چرا این حادثه رخ داده و باید طبق مقررات بین‌المللی، جعبه سیاه خوانده و بررسی و تیم‌های فنی تشکیل شود. کارهای دیگر نیاز دارد که این کمیته باید تا پایان ادامه دهد.
وی در پاسخ به سوالی درباره نوسان‌های قیمت ارز، افزود: وعده دولت به مردم این است که ارز مورد نیاز کشور را تامین کند. ما خوشبختانه درآمد ارزی‌مان بیشتر از مخارج ارزی‌ است، در سال ۹۶ تا پایان سال حدود ۹۰ میلیارد دلار ما از نفت و غیر نفت درآمد خواهیم داشت.
روحانی در واکنش به این گفته مجری که گویا در ۸ ماه ابتدای سال ۵۰ میلیارد دلار از این درآمد، محقق شده است، تصریح کرد: درآمدهای نفتی و غیرنفتی ما بیش از این است. هم اکنون صادرات غیرنفتی ما بالای ۳۰ میلیارد دلار است و نفت ما هم بالای این رقم است، بنابراین تا پایان سال چیزی حدود ۹۰ میلیارد دلار مجموع درآمد کشور خواهد بود.
رئیس جمهوری به موضوع محیط زیست اشاره و عنوان کرد: ما نمی‌توانیم محیط زیست را رها کنیم، نمی‌شود به خاطر آلودگی هوا هر روز مدارس در کلان‌شهرها تعطیل و سلامت مردم تهدید شود.
وی گفت: در اهواز یک منشا آلودگی ما مربوط می‌شود به منطقه‌ای که عمدتا برای مردم بسیار دردسر ساز است و آن منطقه جنوب شرق اهواز است که پارسال آن منطقه را بازدید و نهال‌کاری در آن آغاز شد.
روحانی به موضوع آلودگی هوا اشاره کرد و افزود: اولین مسئله در مورد رفع آلودگی هوا این بود که ما بنزین و گازوییلی که در اختیار مردم می‌گذاریم به‌ویژه در شهرهای بزرگ را به استاندارد برسانیم و در این زمینه قدم‌های بسیار مهمی برداشته شده است، گازوییل با گذشته بسیار متفاوت است، بنزین در شهرهای بزرگ خوب است، در پالایشگاه جدید ستاره خلیج فارس هم بر مبنای همین استاندارد بنزین تولید خواهد شد و در اختیار مردم قرار خواهد گرفت.
رئیس جمهوری با تاکید بر این‌که باید وسایل نقلیه عمومی را افزایش دهیم تا مردم در روزهای آلودگی هوا اتومبیل خود را بیرون نیاورند، ادامه داد: برای این کار باید به مترو و اتوبوسرانی در شهرهای بزرگ کمک کنیم، همچنین باید آلوده‌کننده‌ها، ماشین‌ها و موتورسیکلت‌هایی که آلودگی درست می‌کنند را از رده خارج کنیم.
وی عنوان کرد: بر اساس طرحی که داریم، به اعتقاد من، خود مردم داوطلب خواهند شد تا ماشین فرسوده خود را تحویل دهند. اجرای طرح به شکل کلید به کلید نیز هست، یعنی وقتی کامیون را تحویل می‌دهد، کامیون نو را تحویل خواهد گرفت. وزارت نفت ما متعهد خواهد بود که بخش ارزی این طرح را به عهده بگیرد، بخاطر پولی که در سایه صرفه‌جویی ایجاد شود.
روحانی تصریح کرد: یک کامیون فرسوده اکنون ممکن است در ۱۰۰ کیلومتر چیزی حدود ۵۰ تا ۶۰ لیتر گازوییل مصرف کند. اگر این به کامیون نو با استاندارد امروز جهانی تبدیل شود، مصرف آن نصف می‌شود و به ۳۰ لیتر در ۱۰۰ کیلومتر می‌رسد، بنابراین ۳۰ لیتر را ما می‌توانیم صادر کنیم. وزارت نفت از محل صرفه‌جویی با قانونی که در اختیار دارد، بخش ارزی آن را تامین می‌کند.
رئیس جمهوری در پاسخ به سوالی درباره علت افزایش تعرفه خودروهای هیبریدی گفت: در این مورد آنچه که در دولت گزارش دادند، اعلام شد که خودروهایی که به نام هیبریدی می‌آید همان خودروهای معمولی است که به اسم هیبریدی آمده و اگر هیبریدی واقعی باشد حتما تعرفه بسیار کمی خواهد داشت.
وی با آرزوی آینده بهتر برای مردم ایران گفت: می‌خواهم به مردم قول بدهم که شرایط اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی کشور، گرچه معضلاتی دارد و گرچه مردم به همه آرزوها و خواست‌های خود نرسیدند، اما دولت قادر خواهد بود با همکاری سایر قوا و در سایه رهنمودهای مقام معظم رهبری مشکلات را حل و فصل بکند و قدم به قدم با هم مشکلات را حل خواهیم کرد.
روحانی تصریح کرد: قول ما به ملت این است که ان‌شاءالله خادم خوبی برای مردم باشیم و بتوانیم در پیشگاه مردم و خدای بزرگ شرمنده نباشیم.

ارسال نظر