ارجاع بیماران به بیمارستان‌های کاشان از نطنز رسمیت می‌یابد

عدم پذیرش بیمار بادرودی از سوی بیمارستان‌های کاشان در شبکه‌های اجتماعی خبرساز شد و واکنش‌های مختلف مردم را برانگیخت.

عدم پذیرش بیمار بادرودی از سوی بیمارستان‌های کاشان در شبکه‌های اجتماعی خبرساز شد و واکنش‌های مختلف مردم را برانگیخت.

به گزارش فارس ، چند روز پیش خبر عدم پذیرش بیمار بادرودی از سوی بیمارستان‌های کاشان در شبکه‌های اجتماعی خبرساز شد و واکنش‌های مختلف مردم را برانگیخت.

ماجرا از این‌ قرار بود که بیماری به علت مشکلات قلبی به بیمارستان فاطمیه بادرود مراجعه و تشخیص به اعزام بیمار داده می‌شود.

همراهان و بستگان بیمار به دلیل بعد مسافت و تسهیل رفت‌وآمد درخواست می‌کنند بیمار به یکی از بیمارستان‌های کاشان اعزام شود ولی عدم پذیرش بیمارستان‌های کاشان به دلیل تفکیک دانشگاه علوم پزشکی کاشان و اصفهان از یکدیگر منجر به این می‌شود که مسؤولان بیمارستان فاطمیه بادرود مقدمات اعزام این بیمار را به بیمارستان گلدیس شاهین‌شهر فراهم کنند و این بیمار در راه بیمارستان گلدیس شاهین‌شهر جان خود را از دست می‌دهد.

این خبر به‌ سرعت در شبکه‌های مجازی واکنش‌های مختلفی را در برداشت و حجت‌الاسلام میرزایی امام‌جمعه موقت بادرود در مجلس ختم این خانم چنین اظهار کرد: سیاست جدید مسؤولان دانشگاه علوم پزشکی اصفهان در عدم پذیرش بیماران در بیمارستان‌های کاشان، باعث شده است تا اغلب خانواده‌های درگیر بیمار، نگران و دغدغه‌مند شوند.

وی به نمونه‌ای از این مسأله اشاره کرد و گفت: بنا بر اظهارات بستگان مرحومه، عدم پذیرش وی از سوی بیمارستان کاشان از یک‌سو و معطل شدن سه‌ساعته بیمار جهت اخذ پذیرش از سوی مسؤولان بیمارستان شاهین‌شهر موجب شد تا بیمار در مسیر راه و نزدیک پلیس‌راه اصفهان براثر ایست قلبی جان خود را از دست بدهد.

بعد از پخش این خبر شورای اسلامی شهر بادرود نیز با واکنشی از پیگیری برای حل این موضوع خبر دادند و موضوع به بحث اول شبکه‌های اجتماعی در بادرود تبدیل شد.

*قانون وزارت بهداشت به نفع مردم تغییر کند

حجت‌الاسلام ابوالفضل کلثومی نیز در خطبه نماز جمعه این هفته بادرود در خصوص حاشیه‌های پزشکی شهر بادرود در خصوص اعزام بیماران به شاهین‌شهر و اصفهان اشاره کرد و گفت: اگرچه قانون وزارت بهداشت تصمیم بر اعزام بیماران بادرود به اصفهان است، اما باید این قانون به نفع مردم تغییر پیدا کند چراکه مردم می‌خواهند به خاطر بعد مسافت، آسایش بیماران و همراهان بیمارانشان به کاشان اعزام شوند و البته شنیده‌ایم که استاندار محترم دستورات مقتضی را در این زمینه صادر کرده که امیدواریم عملیاتی شود.

کیانوش جهان پور مدیر روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی اصفهان نیز در گفت‌وگو با خبرنگار فارس در نطنز در این باره چنین اظهار کرد: موضوع اعزام یا انتقال دائم و یا موقت بیماران در کشور تابع دستورالعمل‌های مدون این بخش است و موضوعی نیست که صرفاً در اختیار مدیر یک بیمارستان یا تابع سلایق افراد و حتی یک دانشگاه علوم پزشکی باشد.

وی افزود: همیشه برای اعزام بیماری که نیاز به خدماتی در سطح بالاتر داشته باشد توسط پزشک معالج و سوپروایزر بیمارستان مبدأ درخواست پذیرش از نزدیک‌ترین مرکز سطح بالاتر انجام می‌شود و به‌ شرط اخذ پذیرش، بیمار به آن مرکز اعزام خواهد شد.

مدیر روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی اصفهان با بیان این‌که این موضوع تابع سلایق کسی نیست و البته اعزام بدون پذیرش مقصد هم خود نوعی تخلف محسوب می‌شود، اذعان کرد: از دیرباز و با تأسیس مراکز دانشگاهی کاشان، بسیاری از بیماران بیمارستان‌های شهرستان نطنز پس از اخذ پذیرش به بیمارستان‌های کاشان اعزام می‌شده‌اند و تاکنون نیز چنین بوده است ولی همه این‌ها منوط به این است که مقصد امکان ارائه سرویس را داشته و با اعزام موافقت کرده باشد.

جهان‌پور ادامه داد: در سال‌های اخیر با افزایش بار مراجعان بیمارستان‌های کاشان در مواردی این پذیرش داده نشده و بنابراین بیماران به بیمارستان‌های معین اصفهان اعزام می‌شده‌اند، با توسعه و تجهیز مرکز پزشکی گلدیس شاهین‌شهر عملاً مرکز معین شمال استان اصفهان این بیمارستان بوده و بیمارانی که نیاز به اعزام یا انتقال یا مشاوره داشته و امکان اخذ پذیرش از مراکز تخصصی کاشان حاصل نشود طبعاً به این مرکز اعزام می‌شوند و حتی در مواردی که این مرکز امکان پذیرش نداشته باشد با هماهنگی ستاد هدایت اورژانس استان، مراکز دیگری پذیرای بیماران اعزامی شهرستان نطنز خواهند بود.

*قانونی که تغییر کرد، ارجاع بیماران به بیمارستان‌های کاشان از نطنز رسمیت می‌یابد

وی بیان کرد: این رویه برقرار بوده و جهت تسهیل اداری و هماهنگی بیشتر تفاهم‌نامه‌ای بین دانشگاهی در آذر ماه امسال توسط دانشگاه علوم پزشکی اصفهان پیشنهاد شد که نهایتاً در 25 بهمن‌ ماه از سوی دانشگاه کاشان نیز تأیید و از ابتدای اسفند ماه عملیاتی خواهد شد.

مدیر روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی اصفهان خاطرنشان کرد: در این تفاهم‌نامه عملاً ارجاع بیماران به بیمارستان‌های کاشان از بیمارستان‌های شهرستان نطنز رسمیت می‌یابد اما همه این‌ها منوط به امکان پذیرش و امکان ارائه خدمت است و مسلماً در مواردی که به هر دلیل بیمارستان‌های تابعه دانشگاه علوم پزشکی کاشان امکان یا ظرفیت پذیرش بیمار را نداشته باشند، سطوح ارجاع بعدی در شاهین‌شهر و اصفهان پذیرای بیماران اعزامی خواهد بود.

وی گفت: این‌یک روال پذیرفته‌شده در نظام سلامت است و البته تأکید می‌کنم با علایق اطرافیان بیمار یا سلایق افراد دستخوش تغییر نخواهد شد و به‌هیچ‌وجه افراد غیرمسؤول حق دخالت در امر اخذ پذیرش و اعزام بیمار را نداشته و هرگونه اصرار و ابرام خارج از فرآیند صرفاً موجب اخلال در امر درمان به‌ موقع بیمار خواهد بود.

جهان‌پور ادامه داد: مراکز مقصد نیز مسلماً موارد اعزامی که شرح‌حال هنگام اخذ پذیرش با واقعیت منطبق نباشد را جهت پیگیری و برخورد با عوامل خاطی گزارش خواهند کرد و اعزام فقط شامل بیمارانی است که امکان ارائه خدمت خاص در مرکز اولیه نداشته باشند و تابع اراده افراد نیست.

وی تأکید کرد: امروزه به یمن طرح تحول سلامت سطح قابل قبولی از خدمات تخصصی توسط نیروهای متخصص فعال و کارآزموده در شهرستان نطنز ارائه می‌شود و در این‌گونه موارد اعزام وجهی نداشته و حتی به‌ نوعی تخلف نیز محسوب خواهد شد.

مدیر روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی کاشان اضافه کرد: توسعه و تجهیز بیمارستان خاتم‌الانبیا نطنز و به دنبال آن فاطمیه بادرود صرفاً برای تشکیل پرونده و اعزام نیست که اگر چنین بود یک مرکز اعزام و چند آمبولانس کفایت می‌کرد و نیازی به هزینه کرد میلیاردها تومان منابع عمومی و خیرین و چندین پزشک عمومی و متخصص در اغلب رشته‌های اصلی نبوده و نیست.

وی گفت: خدمت‌رسانی در مراکز شهرستان توسعه‌یافته و علی‌رغم برخی ناملایمات و اظهارنظرهای عجولانه و حتی غیرمسؤولانه، در منطقه به‌ طور روز افزون در حال ارتقا و گسترش است و قاعدتاً هر روز و هر سال از نیاز بیماران نیازمند اعزام به خارج از شهرستان کاسته خواهد شد.

جهان‌‌پور در پایان گفت: در ادبیات برخی افراد مطالبی مشاهده می‌شود که جز خدشه بر زحمات و تلاش‌های تلاشگران عرصه سلامت در این منطقه رهاورد دیگری ندارد، امیدواریم اظهارنظر با مطالعه و از روی اطلاع و آگاهی جای برخی قلم‌فرسایی‌ها و هیجانات را بگیرد و به خود اجازه پیش‌داوری ندهیم و افراد و اقشار مختلف بیش و پیش‌ازاین که میخی بر دیگران زنند، سوزنی بر خود بیازمایند.

با توجه به این اظهارات، انتظار می‌رود مشکلات پیش‌آمده حل‌شده باشد و از روز اول اسفند ماه امسال بحث اعزام بیماران از بیمارستان فاطمیه بادرود به بیمارستان‌های کاشان بدون دغدغه انجام تا حتی برخی مجبور نشوند برای بستری در این بیمارستان‌ها با جواب منفی پذیرش بیمارستان کاشان مواجه شوند.

ارسال نظر