جریمه کارفرمایان در صورت بهکارگیری اتباع خارجی غیرمجاز
رئیس اداره تعاون، کار و رفاه اجتماعی گلپایگان گفت: از سوی شورای عالی اشتغال، بهکارگیری اتباع خارجی برای هر روز اشتغال 155 هزار تومان جریمه برای کارفرما به همراه خواهد داشت.
میثم سلمانی امروز در گفتوگو با خبرنگار فارس در گلپایگان به مناسبت گرامیداشت روز جهانی کارگر اظهار کرد: نامگذاری شعار امسال به اقتصاد مقاومتی، تولید و اشتغال نشان دهنده دغدغه مقام معظم رهبری در رفع مشکل اشتغال و تولید در کشور است.
وی افزود: اشتغال پایدار و رفع معضل بیکاری تعامل دستگاههای اجرایی به دور از بخشینگری و جزیرهای عمل کردن را میطلبد.
رئیس اداره تعاون، کار و رفاه اجتماعی گلپایگان با بیان اینکه آمار مقرری بگیران بیمه بیکاری در سال 95 نسبت به سال 94 تقریباً ثابت بوده است، بیان داشت: با تدابیر راهبردی که برای صنعت گلپایگان اندیشیده شده با افزایش نیرو همراه هستیم.
وی بیان داشت: سال گذشته از سوی دبیرخانه کارگروه اشتغال استان سه هزار و 170 تعهد اشتغال برای شهرستان گلپایگان تکلیف شده بود که از این تعداد یک هزار و 389 فرصت شغلی در سامانه رصد ثبت شده است.
سلیمانی با اشاره به اینکه دستگاههای متولی موظف به فراهم کردن آموزشهای متناسب با بازار کار برای جوانان هستند، گفت: از سوی دانشگاه علمی کاربردی گلپایگان طرح رویداد ایده تاب با استفاده از نقطه نظرات افراد دارای ایده برگزار میشود.
وی افزود: به طوری که صاحبان سرمایه با استفاده از ایده و نظرات افراد خلاق و متناسب با بازار کار و بازگشت سرمایه مشارکت میکنند.
رئیس اداره تعاون، کار و رفاه اجتماعی گلپایگان با بیان اینکه 170 میلیون تومان در اسفند ماه سال گذشته اعتبارات به بخش مشاغل خانگی اختصاص یافته است، تصریح کرد: با همکاری صنعت، معدن و تجارت و میراث فرهنگی و صنایعدستی تسهیلات اشتغال مشاغل خانگی به متقاضیان پرداخت میشود.
وی با بیان اینکه از سوی شورای عالی اشتغال بهکارگیری اتباع خارجی برای هر روز اشتغال 155 هزار تومان جریمه برای کارفرما تعیین شده است، افزود: در صورت بهکارگیری اتباع خارجی غیرمجاز که مشکل اقامت دارند اداره کار ملزم به شکایت و در نتیجه جریمه شدن کارفرما میشود.
سلیمانی با بیان اینکه نرخ بیکاری در شهرستان 12.7 درصد است، اظهار داشت: در حال حاضر 125 کارگاه صنعتی در سه شهرک صنعتی گلپایگان و یک شهرک صنعتی سعیدآباد وجود دارد.
وی افزود: 18 هزار نفر از جمعیت بیمه شده گلپایگان را تشکیل میدهند که از این تعداد 12 هزار نفر بیمه اجباری و 6 بیمه اختیاری استفاده میکنند.
رئیس اداره تعاون، کار و رفاه اجتماعی گلپایگان با بیان اینکه خوشبختانه سال گذشته با پیگیریهای متعدد یک نیروی تمام وقت در جهت پیگیری مشکلات کارگران در بازرسی از صنایع شهرستان به کارگیری شده است، ادامه داد: سال گذشته 306 مورد بازرسی از صنایع شهرستان صورت گرفته است.
وی بیان کرد: در سال گذشته 889 مورد درخواست شکایت بین کارگر و کارفرما به این اداره ارسال شده است که از این تعداد 377 مورد آرا صادر به سازش منتهی شده است.
سلیمانی افزود: از تعداد 889 مورد شکایت 182 مورد به هیأت بدوی ارسال و سپس به هیأت تجدید نظر ارسال شده است، در سال گذشته آرای صادر به سازش 42 درصد بوده است.
وی گفت: هیأت شورای حل اختلاف متشکل از 9 نفر که سه نفر به عنوان نماینده دولت، سه نفر نماینده کارگران و سه نفر نماینده کارفرما هستند، گفت: در سال جاری 168 شکایت ارسال شده که در حال رسیدگی است.
رئیس اداره تعاون، کار و رفاه اجتماعی گلپایگان با بیان اینکه 25 درصد سهم اقتصاد کشور به تعاونیها اختصاص دارد، افزود: 300 شرکت تعاونی در شهرستان وجود داشت که سال گذشته 50 شرکت تعاونی کشاورزی و خدماتی به دلیل عدم مشارکت اعضا، غیرفعال بودن و عدم بازده اقتصادی منحل شدند.
وی بیان کرد: سال گذشته پنج مورد نظارت بر انتخاب مدیران و بازرسان در مجمع عمومی شرکت تعاونی، هشت مورد بررسی صلاحیت کاندیداهای هیأت مدیره و بازرسان شرکت تعاونی، 40 مورد تغییرات ثبتی، 32 مورد بررسی صورتهای مالی شرکتها، ثبت یک شرکت تعاونی تولیدی، 828 نفر ساعت آموزش به سهامداران شرکتهای تعاونی، از اقدامات سال گذشته نظارت در حوزه تعاون است.
سلیمانی با اشاره به اینکه 460 واحد مسکن مهر در فاز سوم به علت کمبود عضو در مرحله سفت کاری (عمدتاً فونداسیون و اسکلت) متوقف شده بود که سال گذشته با انعقاد قرارداد با یک پیمانکار 120 واحد در حال تکمیل است، افزود: از تعداد 2 هزار و 236 واحدهای مسکن مهر در حال حاضر یک هزار و 200 خانوار ساکن شدند.