تاج الدین: چرا تا صدایی به فریاد تبدیل نشود آن را نمی شنوید؟!

نماینده مردم در اصفهان ضمن طرح این سؤال از مسئولان که چرا تا صدایی به فریاد تبدیل نشود آن را نمی شنوید؟، گفت: ضعف مدیریت آب، کشاورزان را دارای احساس پاکباختگی کرده و احساس می کنند همه چیزشان را در این سالها باخته اند و هیچ چیز برای از دست دادن ندارند.

نماینده مردم در اصفهان ضمن طرح این سؤال از مسئولان که چرا تا صدایی به فریاد تبدیل نشود آن را نمی شنوید؟، گفت: ضعف مدیریت آب، کشاورزان را دارای احساس پاکباختگی کرده و احساس می کنند همه چیزشان را در این سالها باخته اند و هیچ چیز برای از دست دادن ندارند.

ناهید تاج الدین در گفتگو با ایمنا با اشاره به تجمعات کشاورزان شرق اصفهان گفت: وضعیت بغرنج مدیریت آب در دو دهه گذشته، کارد را به استخوان کشاورزان رسانده و امروز معیشت و منزلت کشاورزان را تحت تاثیر قرار داده است.

نماینده مردم اصفهان خطاب به مسئولین اجرایی افزود: چرا تا صدایی به فریاد تبدیل نشود آن را نمی شنوید؟ کشاورزان بی گناه در آستانه سال نو ، حقابه ای ندارند و با سیلی صورت خود را سرخ نگه می دارند، تکلیف آنها چیست ؟ آنها عیدشان به عزای آب تبدیل شده است. همه آبروداری کشاورزان با پول زحتمکشی است که از برداشت محصول عایدشان می شود و امسال با توجه به عدم کشت پاییزه ۹۷ - ۹۶هیچ درآمدی ندارند و آینده ای برای کشاورزی خود نمی بینند.

این نماینده مردم اصفهان افزود: ضعف مدیریت آب، کشاورزان را دارای احساس پاکباختگی کرده و احساس می کنند همه چیزشان را در این سالها باخته اند و هیچ چیز برای از دست دادن ندارند. کشاورزان اصفهان در موقعیتی قرار دارند که معیشت و منزلت شان را باخته اند و به جای دادن زکات دادن همیشگی، به گرفتن زکات رسیده اند.

همزمان با تامین حقابه کشاورزان، الگوی کشت هم باید اصلاح شود

دبیر کمسیون اجتماعی مجلس افزود: ضروری ترین کار ایجاد سد تونل سوم کوهرنگ و افزایش ۲۵۰ میلیون متر مکعب آب به زاینده رود است که با اتمام این پروژه می توان بخش زیادی از مشکلات حادث شده را بر طرف کرد. به موازات تامین حقابه کشاورزان باید الگوی کشت آنها را نیز اصلاح کرد تا کشاورزی کشاورزان هم با کم آبی سازگار شده و در عین حال پایدار شود و شاهد این نباشیم آنها هر سال برای کشت خود دچار مشکل شوند.

وی تصریح کرد: در همین راستا من دو هفته پیش به وزیر جهاد کشاورزی تذکر دادم و این مسأله را مطرح کردم که چه اقداماتی از جانب آن وزارتخانه برای مصوبه «تشکیل کمیته ویژه برای اجرای تغییر الگوی کشت در حوضه زاینده رود و ارائه نتیجه حداکثر ظرف مدت سه ماه توسط وزارت جهاد کشاورزی» انجام شده است؟

تاج الدین با طرح این پرسش که «چرا مصوبات کمیته آب کمیسیون امنیت ملی اجرا نمی شود ؟»، ادامه داد: هشت ماه پیش کمیته آب کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی بعنوان نهاد بالادستی که باید نظراتش در مورد امنیت ملی آب نافذ باشد، جلسه ای را در مورد زاینده رود با حضور وزیر سابق نیرو جناب آقای دکتر چیت چیان، استانداران و نمایندگان استانهای اصفهان و چهارمحال برگزار کرد و مصوباتی جهت اقدامات لازم به وزرات نیرو ابلاغ گردید، مصوباتی که امروز اگر بخشی از آن انجام شده بود، امسال مسئله آب به اینجا نمی رسید و اینطور امنیتی نمی شد.

نماینده مردم اصفهان افزود: تجهیز همه نقاط برداشت مجاز آب به سامانه های اندازه گیری و نصب کنتور بر روی پمپ های برداشت آب در مسیر زاینده رود تا پایان سال جاری از جمله مصوبات آن جلسه بود، طبق مصوبات آن جلسه قرار بود ظرف شش ماه وزارت نیرو طرح ساماندهی رودخانه زاینده رود را به سرانجام برساند و نیز کلیه طرح های غیر مجاز ابلاغی وزارت نیرو از تاریخ ۱۵ تیر ماه متوقف شود، در آن جلسه صحبت از تشکیل و اعزام یگان حفاظت آب زاینده رود ظرف مدت سه ماه شد و قرار بود وزارت نیرو جدول زمانبندی اجرای نهایی مصوبات شورای عالی آب را تهیه کند.

مصوبات کمیته آب کمیسیون امنیت ملی باید هرچه سریعتر اجرا شود

تاج الدین تأکید کرد: دو هفته پیش و در قالب تذکر همین موارد را از وزیر نیرو جویا شدم و درباره عدم اجرای بسیاری از این مصوبات به وزیر تذکر دادم و امروز هم معتقدم مصوبات کمیته آب کمیسیون امنیت ملی ضامن امنیت آب در حوضه آبریز زاینده رود است و باید هرچه سریعتر به اجرا برسد.

عضو هیات رییسه کمیسیون اجتماعی گفت: اگر امنیت آب را جدی نگیریم، در آینده مشکلاتمان بیشتر خواهد شد، نگاهی به تحولات سه دهه اخیر و اتفاقات آبی که در غرب و شرق ایران افتاده علامت‌های هشدار جنگ نرم آب را به ما نشان می دهد؛ جنگی که در آن بجای افراد زمین‌های کشاورزی می میرند و تهدید امنیت غذایی در نهایت منجر به تهدید امنیت ملی می شود.

تاج الدین افزود: وزارت نیرو تامین امنیت منابع آبی را از زاینده رود شروع کند، چون زاینده رود در فلات مرکزی ایران واقع شده و از اهمیت منحصر به فردی برخوردار است؛ از این جهت تامین امنیت آب در گام اول مستلزم عمل به مصوبات کمیته آب کمیسیون امنیت ملی در مورد زاینده رود است.


ارسال نظر