اگر آمریکا از مذاکرات هسته ای خارج شود، ریاض گزینه های دیگری دارد

وزیر انرژی عربستان بر این باور است که در صورت خارج شدن آمریکا از مذاکرات مربوط به قرارداد هسته ای، ریاض شرکای بین المللی دیگری دارد .

وزیر انرژی عربستان بر این باور است که در صورت خارج شدن آمریکا از مذاکرات مربوط به قرارداد هسته ای، ریاض شرکای بین المللی دیگری دارد .
به گزارش تسنیم به نقل از رویترز، خالد الفلیح وزیر انرژی عربستان سعودی روز پنجشنبه در مصاحبه ای تاکید کرد: اگر آمریکا به خاطر نگرانی های مربوط به اشاعه تسلیحات از مذاکرات بر ای دستیابی به یک توافق هسته ای خارج شود، عربستان سعودی شرکای بین المللی دیگری دارد.
وی در ادامه تصریح کرد" اگر آمریکا با ما نباشد، این فرصت را از دست خواهند داد تا بر برنامه هسته ای از طریق مثبت تاثیر بگذارند.
وی این اظهارات را پس از دیدار مشترک با محمد بن سلمان ولیعهد سعودی با دونالد ترامپ رئیس جمهور و ریک پری وزیر انرژی آمریکا بیان کرده است.
ریک پری به طور آرام و بی سر و صدا در حال همکاری با عربستان سعودی است تا به یک توافق هسته ای دست یابد. این توافق در نهایت به عربستان اجازه غنی سازی اورانیوم و بازفرآوری پلوتونیوم را خواهد داد. مدافعان منع اشاعه تسلیحات هسته ای به شدت از این مساله ابراز نگرانی کرده اند که توانایی عربستان برای غنی سازی اورانیوم در نهایت منجر به تولید سلاح هسته ای خواهد شد.
عربستان سعودی در حال مذاکره با شرکت های روسی، چینی و کره جنوبی و سایر کشورها است تا 2 رآکتور اتمی احداث کند. ریاض اعلام کرده است که به انرژی هسته ای نیاز دارد تا وابستگی به مصرف نفت خام برای تولید برق را کاهش دهد.
ریک پری ابراز امیدواری کرده است که عربستان سعودی فناوری برق هسته ای را از شرکت های آمریکایی از جمله وستینگهاوس خریداری کند .
ولی محمد بن سلمان در مصاحبه با شبکه سی بی اس گفته است که اگر ایران برای دستیابی به سلاح اتمی تلاش کند، عربستان سعودی نیز همین کار را انجام خواهد داد.
برخی نمایندگان کنگره آمریکا از این مساله ابراز نگرانی کرده اند که اقدام دولت ترامپ برای دستیابی به یک توافق هسته ای سریع با عربستان در نهایت می تواند موجب تسهیل استانداردهای منع اشاعه تسلیحات اتمی شود و شاید یک روز منجر به تشدید رقابت تسلیحاتی در خاورمیانه شود.
اگر عربستان سعودی قراردادی را با آمریکا امضا کند که بر اساس آن بتواند غنی سازی اورانیوم را انجام دهد، امارات متحده عربی نیز شاید قرارداد هسته ای را که چند سال قبل با آمریکا به امضا رسانده لغو کرده و اورانیوم را غنی سازی کند.
روز چهارشنبه نمایندگان جمهوریخواه و دموکرات آمریکایی لایحه ای را معرفی کردند که قانون آمریکا را اصلاح خواهد کرد و بر اساس آن تضمین خواهد داد که شرکای آمریکا در پروژه های انرژی هسته ای از دنبال کردن غنی سازی اورانیوم و بازفرآوری پلوتونیوم منع خواهند شد.
فلیح نسبت به دستیابی به توافق هسته ای با آمریکا ابراز امیدواری کرد و گفت: این برای ایالات متحده طبیعی خواهد بود که در کنار ما باشد و نه تنها فناوری هسته ای را در اختیار ما بگذارد بلکه به ما برای دستیابی به چرخه سوخت و نظارت کمک کند.

ارسال نظر