کاهش ورودی سد زاینده‌رود به 400 میلیون مترمکعب

استاندار اصفهان گفت: در سال گذشته ورودی آب به سد زاینده‌رود به 1.2 میلیارد مترمکعب بوده است و امسال این عدد به 400 میلیون مترمکعب کاهش یافته که بسیار شکننده و نگران‌کننده است.

استاندار اصفهان گفت: در سال گذشته ورودی آب به سد زاینده‌رود به 1.2 میلیارد مترمکعب بوده است و امسال این عدد به 400 میلیون مترمکعب کاهش یافته که بسیار شکننده و نگران‌کننده است.

به گزارش فارس ، محسن مهرعلیزاده در دیدار با آیت‌الله حسین مظاهری رئیس حوزه علمیه اصفهان به ارائه گزارشی از عملکرد مدیریت استان در چهار ماه اخیر پرداخت و اظهار داشت: اشتغال، محیط زیست و آب از جمله اولویت‌های اصلی مدیریت استان به شمار می‌رفت که با قوت در حال پیگیری است.

وی با بیان این‌که مدیریت استان به صورت جدی به بحث اشتغال وارد شده است، افزود: حدود نیمی از واحدهای صنعتی استان با ظرفیت بالای 80 درصد کار می‌کنند و نیمی پایین‌تر از ظرفیت و حدود 500 کارخانه و واحد تولیدی نیمه تعطیل هستند.

استاندار اصفهان با اشاره به تشکیل کمیته‌ای برای رفع مشکلات واحدهای بحران‌زده، گفت: طرح‌های اشتغال فارغ‌التحصیلان و روستائیان توسط دولت ارائه شده و در این راستا از اعتبارات تخصیصی در استان به خوبی استفاده شده و برای ایجاد اشتغال در شرق اصفهان تلاش‌های مجدانه‌ای در حال انجام است.

وی وضعیت آب را یکی از مشکلات جدی استان برشمرد و ابراز داشت: در سال گذشته ورودی آب به سد زاینده‌رود به 1.2 میلیارد مترمکعب بوده است و امسال این عدد به 400 میلیون مترمکعب کاهش یافته که بسیار شکننده و نگران‌کننده است، این میزان آب کشاورزی و باغات را با تنش شدید آبی مواجه خواهد کرد و حتی برای تأمین آب شرب هم با مشکل مواجه هستیم.

مهرعلیزاده با بیان این‌که جلسات متعددی در کارگروه ملی سازگاری با کم‌آبی با وزرای نیرو، کشور، صنعت و محیط زیست برگزار شده است، اضافه کرد: به این نتیجه رسیده‌ایم که به جای مقابله با خشکسالی باید سازگاری با کم‌آبی را مدنظر قرار دهیم و تغییر الگوی کشت، استفاده از شیوه‌های نوین آبیاری و کشت گلخانه‌ای را رونق بخشیم.

وی ادامه داد: بر اساس پیشنهاد ارائه‌شده مدیریت استان باید در ازای آبی که به بخش صنعت داده می‌شود مبالغی به بخش کشاورزی اختصاص دهد که این طرح با دفاع رئیس جمهور هم مواجه شد.

استاندار اصفهان با بیان این‌که تمام تلاش مدیریت استان حمایت از کشاورزان بوده است، اذعان کرد: قبل از عید مبالغی به کشاورزان پرداخت شد و در سفر به شرق اصفهان نیز مردم نجابت و اصالت از خود نشان دادند که این وظیفه مدیریت استان را سنگین‌تر کرده است.

وی وضعیت آب شرب را نگران‌کننده خواند و بیان کرد: اگر آبی به کشاورزی اختصاص نیابد و در صنعت هم 40 درصد صرفه‌جویی شود باید حداقل 20 درصد ورودی آب شرب اصفهان، یزد و کاشان صرفه‌جویی شود، در غیر این صورت در مرداد ماه با کمبود آب شرب مواجه خواهیم شد.

مهرعلیزاده خاطرنشان کرد: در صورت عدم اختصاص آب به کشاورزان باید حداقل هزینه معیشت آنان پرداخت شود.

وی با تأکید بر این‌که صدا و سیما و سایر ارگان‌های مربوطه باید مردم را به صرفه‌جویی در مصرف آب ترغیب و تشویق کنند، مطرح کرد: باید استفاده از وسایل کاهنده مصرف آب در دستور کار قرار گیرد و این تجهیزات در بین مردم توزیع شود و باید بدنه اجتماعی در خصوص صرفه‌جویی در مصرف آب همراه شود.

استاندار اصفهان در پایان ضمن درخواست دعای خیر برای مردم و مدیریت استان در اجرای برنامه‌ها، ابراز داشت: ما نگران هستیم ولی به رحمت الهی و عقل و تدبیر خود امیدواریم هستیم چراکه نگرانی باعث حرکت مضاعف ما خواهد شد کما این‌که سعی شده است از اختلافات ملی و منطقه‌ای جلوگیری شود و در این مسیر هم موفق بوده‌ایم.

طبق این گزارش در این دیدار، دستیار ویژه استاندار در امور روحانیت، مشاور استاندار در امور روحانیت و مدیرکل حوزه استاندار، مهرعلیزاده را همراهی کردند.

ارسال نظر