مالت مردم از محصولات لبنی پاستوریزه استفاده کنند
مدیرکل شبکه دامپزشکی جهاد کشاورزی خراسان رضوی گفت: در روزهای گذشته افزایش خاصی در تعداد مبتلایان به تب مالت در استان مشاهده نشده است.
مدیرکل شبکه دامپزشکی جهاد کشاورزی خراسان رضوی گفت: در روزهای گذشته افزایش خاصی در تعداد مبتلایان به تب مالت در استان مشاهده نشده است.
احمد شریعتی در گفتوگو با ایسنا، درخصوص شیوع بیماری تب مالت در استان اظهار کرد: همواره به علت مصرف فرآوردههای لبنی غیرپاستوریزه و ارتباط با دام آلوده تعداد محدودی مبتلا به این بیماری وجود دارد که نمیتوان آن را نشانه شیوع این بیماری دانست.
وی ادامه داد: با توجه به اقدامات انجام شده در حوزهی دامپزشکی اعم از واکسیناسیون دامها و حذف دامهای حامل بیماری موارد ابتلا به این بیماری در استان کم هست.
مدیرکل شبکه دامپزشکی جهادکشاورزی خراسان رضوی با اشاره به راههای ابتلا به تب مالت، اظهار کرد: توصیه ما به مردم برای پیشگیری از ابتلا به تب مالت بر این است که حتما از محصولات لبنی پاستوریزه استفاده کنند و فرآوردههای خام و نیمهخام و محصولات پروتئینی را حتما از مراکز مجاز تهیه کنند؛ زیرا درصورت ابتلای دام به تب مالت این فراوردهها میتوانند سبب ابتلا به این بیماری شوند.
شریعتی با اشاره به میزان واکسیناسیون دام در استان بیان کرد: در سال 96 حدود 890 هزار راس بره بزغاله و گوسفند و حدود 100 هزار راس گاو و گوساله نیز واکسیناسیون تب مالت شدهاند. در هر دو دسته مذکور شاهد افزایش تعداد حیوانات واکسینهشده نسبت به سال 95 بودیم.
وی اضافه کرد: میزان تعداد ابتلا تب مالت در گاو( بروسلوز گاوی) سه صدم درصد در سال 96 نسبت به سال 95 کاهش یافته است.
مدیرکل شبکه دامپزشکی جهادکشاورزی خراسان رضوی خاطرنشان کرد: درصورت افزایش تعداد ابتلا به تب مالت در هر کدام از روستاهای خراسان رضوی، اقدامات بهداشتی در این روستاها افزایش خواهد یافت.
شریعتی با بیان اینکه اقدامات ما برای پیشگیری از تب مالت بر فرهنگسازی استوار است، تصریح کرد: در زمینه پیشگیری از این بیماری بیش از هر چیزی کار ترویجی، فرهنگسازی و آموزشی است، بایستی به مردم روستایی و مراکز بهداشت سرتاسر استان در زمینههای جلوگیری و عوامل انتقال بیماری آموزش و اطلاعرسانی صورت گیرد.
وی ادامه داد: از دیگر اقدامات ما در جهت پیشگیری از ابتلا به تب مالت واکسیناسیون جمعیت دام در حال ابتلا به این بیماری است.