آیا مرضیه وحیدی دستجردی نامزد انتخابات ریاست جمهوری می شود؟
عنوان اولین زن وزیر بعد از انقلاب را به همراه دارد. وی در سال 88 در کابینه احمدی نژاد به عنوان وزیر بهداشت مشغول به فعالیت شد اما این روزها گفته می شود برنامه های بلندپروازانه تری در سر دارد.
اصفهان امروز: عنوان اولین زن وزیر بعد از انقلاب را به همراه دارد. وی در سال 88 در کابینه احمدی نژاد به عنوان وزیر بهداشت مشغول به فعالیت شد اما این روزها گفته می شود برنامه های بلندپروازانه تری در سر دارد. شنیده شده است که مرضیه وحیدی دستجردی به عنوان یکی از گزینه های بالقوه اصولگرایان برای کاندیداتوری در انتخابات سال آینده ریاست جمهوری مطرح شده است. البته ناگفته نماند جبهه مردمی نیروهای انقلاب اسلامی تاکنون واکنشی به این شایعه نشان نداده است. مرضیه وحیدی دستجردی با کاندیداتوری در مجلس چهارم و پنجم توانست یک کرسی بهارستان را به خود اختصاص دهد. در انتخابات مجلس ششم با وجود نامزد شدنش شکست خورد . وی با روی کار آمدن دولت نهم مدیر امور بین الملل دانشگاه علوم پزشکی تهران شد. با آمدن محمود احمدی نژاد فعالیت های سیاسی وی رنگ و بوی جدی تری به خود گرفت. وی در آن سالها از سوی رئیس دولت به عنوان وزیر بهداشت انتخاب شد. یکی از رخدادهای جنجالی دوران وزارتش، بحث ابطال آزمون دستياري پزشكي بود كه وزارت بهداشت هم در مظان اتهام قرار داشت. مرضیه وحیددستجردی، وزیر وقت بهداشت، در روز برگزاری آزمون از محل برگزاری بازدید کرد و از امنیت و صحت آن ابراز رضایت کرد، اما دو روز بعد با افشای لورفتن سؤالات، ناچار شد تصمیم به ابطال آزمون بگیرد. گفته شده بود که ممکن است تا ٢٥درصد سؤالات لو رفته باشد. او گرچه در دولت دهم به عنوان یکی از وزرای موفق کابینه شناخته می شد اما این موفقیت ها چندان به طول نینجامید. چرا که اختلاف نظرش با محمود احمدی نژاد درباره سیاست های ارزی دولت در حوزه دارو، بالاخره موجب عزل او شد. او بعد از این به بیمارستان آرش رفت و با عنوان عضو هیئت علمی گروه زنان و زایمان مشغول کار شد و بعد با حکم رهبر انقلاب به عضویت هیئت امنای کمیته امداد امام خمینی و با حکم رئیس قوه قضائیه مشاور آیت الله آملی لاریجانی شد. در انتخابات مجلس دهم با قرار گرفتن در لیست اصولگرایان تهران شکست خورد اما حالا با سخنگویی جبهه نیروهای مردمی انقلاب دوباره وارد میدان سیاست شده است.
دستجردی برای شرکت در انتخابات دو شانس بزرگ دارد. اول اینکه او یک زن است و همین موضوع می تواند یکی از امتیازهای او برای جلب آرای بانوان جامعه باشد که سالها است از عرصه های اصلی سیاسی دور بوده اند و به دنبال این هستند تا بتوانند راهی برای ورود خود به عرصه سیاسی کشور باز کنند. دیگری اینکه اختلاف او با احمدی نژاد به یکی از نقاط قوت او تبدیل شده است. مخالفت او محمود احمدی نژاد گرچه منجر به عزل او از وزارت بهداشت شد اما توانست تا حد زیادی او را در بین طیف های مختلف مخالفان رئیس دولت وقت محبوب کند.
اما او با موانعی هم روبروست مانع اول مخالفت سنت گرایانی است که خواهان تداوم روندهای قبلی مبنی بر مرد بودن روسای جمهور و مقامات کشوری هستند. مانع دیگر برای او شورای نگهبان است و مساله رجل سیاسی بودن یا نبودن زنان. در همین زمینه «عباسعلی کدخدایی» سخنگوی شورای نگهبان خبر از مجاز بودن کاندیداتوری زنان می دهد، ولی احراز صلاحیت زنان برای ریاست جمهوری را محل تردید دانسته و گفته است، «زنان حتما می توانند ثبت نام کنند، ولی بحث رجل سیاسی در شورای نگهبان هنوز به نتیجه نهایی نرسیده است و به محض این که به نتیجه برسیم آن را اعلام خواهیم کرد».
به نظر می رسد به خاطر همین موانع است که اصولگرایان هنگام مطرح کردن دستجردی به عنوان گزینه ریاست جمهوری با احتیاط بسیار زیادی عمل می کنند. همانطور که گفته شد جبهه مردمی نیروهای انقلاب اسلامی تاکنون واکنشی به این شایعه نشان نداده است. باید منتظر ماند و دید که آیا واقعا اصولگرایان به دنبال مطرح کردن دستجردی به عنوان نامزد جناح خود برای انتخابات ریاست جمهوری هستند یا خیر و اگر چنین شایعه ای صحت دارد چگونه می خواهند موانع قانونی این مساله را پشت سر بگذارند.