تراکتور «خصوصی» با اتاق جدید
در بحبوحه اخبار مربوط به جام جهانی 2018 روسیه و حضور تیم ملی در این رقابتها، اتفاقات دیگری هم رخ داده که به سادگی نمیتوان از آن عبور کرد.
در بحبوحه اخبار مربوط به جام جهانی 2018 روسیه و حضور تیم ملی در این رقابتها، اتفاقات دیگری هم رخ داده که به سادگی نمیتوان از آن عبور کرد. یکی از این اتفاقها، تغییر مالکیت تراکتورسازی است. تیم پرطرفدار و محبوب تبریز حالا مالکیت آن به محمدرضا زنوزی مطلق، مالک گسترش فولاد و ماشینسازی سپرده شده و هواداران تراکتورسازی امیدوارند با حضور این چهره متمول، اوضاع تیمشان سر و سامانی پیدا کند.
واگذاری مالکیت سپاه عاشورا
این تیم در سال ۱۳۴۹ با حمایت کارخانه تراکتورسازی بنیانگذاری شد و از سال ۱۳۸۸ هم سپاه عاشورا مدیریت آن را برعهده گرفت اما در اردیبهشت سال ۱۳۹۷ و در شرایطی که هواداران تراکتورسازی به دلیل کسب نتایج ضعیف لیگ هفدهم از شرایط مدیریتی این تیم ناراضی بودند، تصمیم بر این گرفته شد که سپاه عاشورا مالکیت تراکتورسازی را واگذار کند. بر همین اساس، خبر مزایده تراکتورسازی دو هفته پیش در روزنامه رسمی کشور منتشر شد و هفته گذشته هم با پایان مزایده، 3 بسته پیشنهادی برای مالکیت این تیم به دبیرخانه شرکت تراکتورسازی ارسال شده بود که در پایان این مزایده، تراکتورسازی در پنجم خرداد ۱۳۹۷، به زنوزی واگذار شد.
متقاضی شمالی، شهرداری و شفق
البته درباره چند و چون این انتقال خبر رسمی منتشر نشده اما نکتهای که وجود داشت، این بود که غلامحسین مسعودی ریحان عضو شورای اسلامی شهر تبریز مدعی حضور فردی از استانهای شمالی کشور در بین متقاضیان خرید امتیاز باشگاه تراکتورسازی شده و از این بابت بشدت ابراز نگرانی کرده بود. ضمن اینکه شهرداری تبریز هم یکی از متقاضیان خرید امتیاز تراکتورسازی بوده است. البته نکتهای که باید به آن اشاره کرد، این است که ناصر شفق، مدیرعامل سابق تراکتورسازی هم مدعی است اسنادی دارد که او مالک تراکتورسازی است و حالا هم به همین خاطر شکایت کرده است.
زنوزی کیست؟
محمدرضا زنوزی مطلق، متولد 1346 در تبریز، سهامدار، مدیر و مالک حدود 20 شرکت تولیدی، خدماتی، بانکی و ورزشی در ایران است و به عنوان یکی از ۱۰ سرمایهدار برتر ایران شناخته میشود. وی در حال حاضر سهامدار دو بانک و یک شرکت هواپیمایی و یک شرکت خودرو سازی است. زنوزی همچنین 12 سال رئیس هیأت بدمینتون آذربایجان شرقی بود که در مجمع انتخاباتی آبان ماه سال 96، جای خود را به بهزاد مبارکی داد.
از خرید خودرو احمدینژاد تا هواپیمای اختصاصی تراکتور
اسفندماه سال ۱۳۸۹ رسانهها خبر دادند که یک ایرانی با پرداخت ۲ میلیارد و ۵۰۰ میلیون تومان، خودرو شخصی محمود احمدینژاد رئیس جمهوری سابق را که به منظور تأمین مسکن معلولان به مزایده گذاشته شده بود، خرید. سوئیچ پژو ۳۴ ساله احمدینژاد به شخصی به نام ایثاری که اعلام شد وکیل خریدار خودرو یعنی زنوزی است، تحویل داده شد. اما زنوزی در ابتدای امسال و پیش از آن که مالکیت تراکتورسازی را برعهده بگیرد، وعده داده بود که هواپیمایی اختصاصی برای این تیم طراحی میشود که این وعده او عملی شد و هواپیمای اختصاصی قرمز رنگ تراکتورسازی، برای استفاده این تیم طراحی شد تا با آن به شهرهای مختلف سفر کنند.
زنوزی: به دنبال یک مربی بزرگ اروپایی یا اهل امریکای جنوبی هستیم
زنوزی که حالا مالک جدید تراکتورسازی است، در مورد خرید امتیاز این تیم چنین صحبت کرد: «من درخواست مسئولان و هواداران عزیز تراکتورسازی را اجابت کردم و به این باشگاه آمدم تا بهعنوان یک هوادار نماینده آنها در تراکتورسازی باشم. صد درصد سهام باشگاه به من واگذار شده و اکنون مراحل انتقال طی میشود.»
وی در مورد انتخاب سرمربی برای این تیم هم این توضیح را داد: «حدود 10 روز است که کارمان را شروع کردهایم. در این رابطه گزینههای خارجی مختلفی را هم بررسی و با چند گزینه به صورت نامحسوس صحبت کردهایم. مذاکرات را هم به صورت شفاف و رسمی دنبال میکنیم و میخواهیم هر چه زودتر یک مربی بزرگ اهل اروپا یا امریکای جنوبی را انتخاب و معرفی کنیم. از طرفی، برای اینکه میخواهیم تیم را سریعتر ببندیم و تمرینات را شروع کنیم، با 2، 3 سرمربی داخلی هم صحبت کردهایم تا به کادر فنی ما اضافه شوند و تمرینات را شروع کنند و بعد هم زیر نظر سرمربی بزرگ مدنظرمان جزو کادرفنی تراکتورسازی کار کنند.
بازیکنانی جذب میکنیم که مانندشان به ایران نیامده است!
زنوزی در مورد جذب بازیکنان جدید برای تراکتورسازی هم این وعده را داد: «ما 3 بازیکن تراز اول خارجی را به خدمت خواهیم گرفت، بازیکنانی که تاکنون بازیکنی به کیفیت آنها به ایران نیامده است! بازیکن بومی یا غیربومی هم ندارد. ما میخواهیم امسال تیمی را برای قهرمانی در لیگ برتر آماده کنیم و سال بعد هم در آسیا حرفی برای گفتن داشته باشیم.»
وی درباره برنامه درازمدتش هم صحبت کرد: «نظر من این است که تراکتورسازی را اقتصادی کنم. در برنامه میان مدت هم قصد داریم سهام این باشگاه را وارد بورس اوراق بهادار کنیم و در آنجا این سهام را به هواداران واگذار کنیم تا صنعت فوتبال بهعنوان یک درآمد برای هواداران باشد.» زنوزی درباره تغییر نام تراکتورسازی هم این پاسخ را داد: «به نظر من خیر، اما اگر هواداران بخواهند این اتفاق هم خواهد افتاد. این تیم برای هواداران تراکتورسازی است و هر طوری که آنها بخواهند، عمل خواهد شد.»
او در مورد محل برگزاری دیدارهای خانگی تراکتورسازی هم توضیح داد: «خوشبختانه امکانات خوبی در مجموعه بنیان دیزل وجود دارد و میتوانیم از آن استفاده کنیم. اینکه کجا بازیها را برگزار کنیم، بستگی به هواداران دارد و استقبال آنها از بازیهای ما. البته تصور میکنم ورزشگاه بنیان دیزل ظرفیت کافی برای میزبانی بازیهای تراکتورسازی ندارد.»
انتقال گسترش فولاد به ارومیه؟
با توجه به قوانین، دو باشگاه در یک لیگ نمیتوانند از یک سورس و منبع مالی تغذیه کنند و همین موضوع، سبب شده تا زنوزی مجبور به واگذاری امتیاز گسترش فولاد شود. تاکنون اکثر متقاضیان خرید گسترش فولاد، افراد، نهادها و باشگاههایی غیرتبریزی بودهاند و به احتمال زیاد، جانشین گسترش در لیگ هجدهم، تیمی غیر تبریزی خواهد بود. در این میان از تبریز شنیده میشود که شاید گسترش فولاد به ارومیه منتقل شود که یکی دیگر از شهرهای بزرگ آذربایجان است تا این شهر هم در لیگ برتر تیم داشته باشد.
تراکتورسازی با ساغلام تسویه کرد
ارطغرول ساغلام، سرمربی ترکیهای که با رقم 380 هزار دلار برای 4 ماه آخر لیگ هفدهم هدایت تراکتورسازی را برعهده گرفت، در هنگام خروج از ایران 150 هزار دلار از طلبش را دریافت نکرده بود. از این رو در قرارداد ساغلام بندی وجود داشت که اگر در موعد مقرر طلب او پرداخت نشود، این مبلغ شامل 4 برابر جریمه شود. یکشنبه آخرین روز از مهلت ساغلام بود؛ به همین خاطر زنوزی نمایندهای به ترکیه فرستاد تا طلب او را پرداخت کند. ساغلام اخیراً هدایت کایسری اسپور را با قراردادی 3 ساله برعهده گرفته است.
نصیرزاده: انتقال گسترش به خونه به خونه فقط در صفحات مجازی مطرح شده
هوشنگ نصیرزاده، مدیرعامل باشگاه گسترش فولاد، درخصوص اینکه شنیده شده امتیاز این باشگاه به خونه به خونه واگذار میشود، چنین توضیح داد: «این صحبتها همه در صفحات مجازی است اما شاید با مسئولان باشگاه صحبتی شده ولی من در جریان نیستم. فکر نمیکنم این اخباری که در صفحات مجازی مطرح شده است صحت داشته باشد. هنوز هیچ چیز مشخص نیست. قرار است هیأت مدیره شرکت تصمیم بگیرد و من به عنوان مدیرعامل وظیفهام این است که آن را اجرا کنم. به طور حتم بیش از یک تیم زیر نظر آقای زنوزی وجود نخواهد داشت و البته ممکن است امتیاز تیمها در تبریز بماند.»
فراز در راه تراکتور؟
اما زنوزی در حالی صحبت از جذب مربی مطرح خارجی کرده است که در تبریز بسیار صحبت از آمدن فراز کمالوند، سرمربی فصل گذشته صنعت نفت آبادان به تراکتورسازی مطرح است. مربی که در فصل 88-87 تراکتورسازی را به لیگ برتر آورد و در لیگهای نهم و دهم نیز مربیگری سرخپوشان تبریزی را برعهده داشت. او سه فصل هم سرمربی گسترش فولاد بوده و با زنوزی همکاری داشته است.
بازیکنان احتمالی
درباره بازیکنان هم شنیده میشود زنوزی قصد دارد، علیرضا نقیزاده، پیمان بابایی و سامان نریمان جهان را از گسترش فولاد به تراکتورسازی بیاورد. ضمن اینکه در صورت آمدن کمالوند، بازیکنانی مانند لوسیانو پریرا، جاسم کرار و داود نوشی صوفیانی هم راهی تراکتورسازی خواهند شد.
تغییرات مدیریتی
در حوزه مدیریتی تراکتورسازی هم این اخبار مطرح است. دو عضو هیأت مدیره از کارخانه تراکتورسازی خواهند بود. عباس الیاسی که در حال حاضر سرپرستی تراکتورسازی را برعهده دارد، رئیس هیأت مدیره این تیم خواهد شد و یک نفر هم از سپاه عاشورا در هیأت مدیره حضور خواهد داشت. درباره مدیرعامل هم گویا زنوزی قصد دارد از بین نفراتی مانند هوشنگ نصیرزاده، غلامرضا سمندر و میرمعصوم سهرابی که سابقه همکاری با آنها را دارد، یک نفر را به عنوان مدیرعامل تراکتورسازی انتخاب کند.
منبع: روزنامه ایران-کاظم جیرودی