کوفته زرشک و زردآلو؛ یک افطاری آبرومندانه
کوفته زرشک و زردآلو یک غذای ایرانی و واقعا لذیذ است که بر خلاف تصورات نادرستی که هست، خیلی آسون و سریع آماده میشه.
وب سایت سر آشپز پاپیون: با وجود این همه غذاهای جور و واجور جدید که این روزها اسمشون رو میشنویم و گاهی از اسم های عجیب و غریبشون تعجب میکنیم، غذاهای اصیل حس خاصی دارن که در هیچ یک از اونها نمیشه پیداش کرد. به همین دلیل امروز هم یک غذای ایرانی و واقعا لذیذ رو قرار میدم که بر خلاف تصورات نادرستی که هست، خیلی آسون و سریع آماده میشه.
مواد لازم:
- زردآلو متوسط ۳-۴ عدد
- گوشت چرخ کرده ۳۰۰ گرم
- برنج پخته ۱ پیمانه
- لپه نیم پز آسیاب شده ۴ قاشق سوپ خوری
- تخم مرغ کامل ۱ عدد
- تخم مرغ (سفیده) ۱ عدد
- پیاز رنده شده ۱ عدد
- زرشک ۲ قاشق سوپ خوری
- گردو خردشده ۲-۳ قاشق سوپ خوری
- سبزی معطر(ریحان و مرزه) ۳ قاشق سوپ خوری
- پیاز داغ ۲-۳ قاشق سوپ خوری
- رب گوجه فرنگی ۳ قاشق سوپ خوری
- روغن مایع به مقدار لازم
- نمک و فلفل و زرد چوبه به مقدار لازم
طرز تهیه:
- زردآلوها را خرد کنید و داخل ظرف مناسبی بریزید. پیازداغ، زرشک شسته شده و گردوی خرد شده را هم بریزید. مواد را خوب با هم مخلوط کنید تا مایه وسط کوفته ها آماده شود، سپس آن را کنار بگذارید.
- در ظرف دیگری گوشت چرخ کرده، پیاز رنده شده، سبزی معطر، تخم مرغ کامل، سفیده تخم مرغ اضافه، لپه، برنج، نمک، فلفل و زردچوبه را مخلوط کنید و حدود ۵ دقیقه ورز دهید تا مواد چسبندگی لازم را پیدا کنند.
- مقداری از مخلوط گوشت را بردارید و آن را گود کنید، سپس مقداری از مخلوط زردآلو داخل آن بریزید. دستتان را آغشته به آب سرد کنید و به آرامی کوفته ها را گرد کنید. وزن تقریبی هر کوفته باید حدود ۲۰۰ گرم شود.
- در قابلمه مناسبی روغن و رب را کمی تفت دهید، سپس ۳ لیوان آب اضافه کنید و صبر کنید تا جوش بیاید. حرارت را کم کنید و کوفته ها را به آرامی داخل قابلمه قرار دهید. دقت کنید که نباید درِ قابلمه را بگذارید چون کوفته ها بلافاصله ترک می خورند.
- زمانی که یک طرف کوفته ها خودشان را گرفتند، به آرامی آن ها را بر گردانید و بگذارید طرف دیگرشان هم بپزد. اگر کوفته ها به آب بیشتری نیاز داشتند، کمی آب گرم اضافه کنید تا کاملا بپزند. صبر کنید تا کوفته ها آماده شوند و سس غلیظی حاصل شود.
- کوفته ها را داخل ظرف مورد نظرتان بریزید و سرو کنید.