راه مبارزه با بی آبی در اصفهان تغییر الگوی کشت است
مدیرعامل شرکت خدمات بیمه کشاورزی، صندوق بیمه بانک کشاورزی گفت: استفاده از کارشناسان در بحث کشاورزی برای تغییر الگوی کشت یکی از اولویت هایی است که باید انجام پذیرد.
مدیرعامل شرکت خدمات بیمه کشاورزی، صندوق بیمه بانک کشاورزی گفت: استفاده از کارشناسان در بحث کشاورزی برای تغییر الگوی کشت یکی از اولویت هایی است که باید انجام پذیرد.
به گزارش ایسنا احمد نیکبخت، شامگاه گذشنه(چهارشنبه) در جمع خبرنگاران اظهار کرد: یکی از مخاطرات بزرگی که مطرح است بحث پرداخت خسارت خشکسالی و کم آبی به کشاورزان بوده است که بار مالی زیادی برای دولت در پی داشته؛ شاید جبران این خسارت ها از طریق صندوق دولت امکان پذیر نباشد و راه آن برای مبارزه با بی آبی در اصفهان تغییر الگوی کشت است.
وی با اشاره به کشت جالیز در اصفهان، ادامه داد: کشت جالیز مصرف آب بالایی دارد در صورتی که وقتی در اصفهان بحران کم آبی را وجود دارد حتی آن هزینه کشت نیز به کشاورز برگشت نمی کند نمونه بارز آن هندوانه است که با مصرف بالای آبی که دارد، اما با قیمت پایینی فروش می رود و مبلغی که به کشاورز برمی گردد جبران هزینه های تولیدش را نمی کند.
این مهندس تولیدات گیاهی اضافه کرد: شرق اصفهان یکی از قطب های بزرگ کشاورزی اصفهان است سال های پرآبی اصفهان کشت غله اصفهان بیش از 200 هزار هکتار بوده، اما در چند سال اخیر تنها حدود10 یا 20 درصد آن کشت، انجام می گیرد و این نه تنها برای خود کشاورز جبران ناپذیر است بلکه بحث زیست محیطی نیز مطرح است. زمین هایی که زیر کشت نمی رود و سبب ایجاد فرسایش می شود خسارتی که به وجود می آورد چیزی نیست که صندوق بیمه بتواند پرداخت کند
وی اضافه کرد: استفاده از کارشناسان در بحث کشاورزی برای تغییر الگوی کشت یکی از اولویت هایی است که باید انجام گیرد.
در زمینه اشتغال در صنعت، کارخانجات در وضعیت نابسامانی دارند
در ادامه زهره مظاهری، عضو هیئت مدیره انجمن صنفی صنایع غذایی، آرایشی و بهداشتی استان اصفهان گفت: در زمینه اشتغال در صنعت، کارخانجات وضعیت نابسامانی دارند افزایش دلار موجب شده که برخی کارخانجات که مواد اولیه شان را وارد می کردند از پس هزینه ها برنیایند و یا تعدیل نیرو کنند یا رو به تعطیلی رفته اند.
وی در خصوص جایگاه شغلی مسئولان صنایع غذایی افزود: انجمن صنفی استان با معاونت غذا و دارو در تهران جلساتی را برگزار کرده و قرار است در آینده یکسری مشکلات در زمینه اشتغال برای این مسئولان که بازوان اصلی در تضمین کیفیت محصولات غذایی هستند حل شود.
مظاهری در خصوص اهمیت صنایع غذایی و فرآوری محصولات کشاورزی گفت: اگر مواد اولیه ای که در کارخانجات مصرف می شود مواد سالمی باشد به دنبال آن محصولات غذایی که تولید می شود سالم خواهد بود که این اهمیت ویژه دارد تا به بعد کشاورزی برسیم.
وی اضافه کرد: بیش از 60 درصد متخصصین فارغ التحصیل از دانشگاه ها بانوان هستند که باید از این قشر تحصیلکرده نیز استفاده شود.در صنایع غذایی این محصولات ارزش افزوده ایجاد می کنند و باعث کارآفرینی برای این قشر متخصص خواهد شد همچنین بحث مهم دیگر بسته بندی است که حضور متخصصین کشاورزی در این زمینه باید مد نظر قرار بگیرد.