اتحادیه اروپا شرایط بازگشت داوطلبانه افغانها را فراهم کند
وزیر کشور گفت: انتظار ما از سازمان ملل و اتحادیه اروپا این است که تلاش کنند شرایط زندگی افغانها فراهم شود تا بصورت داوطلبانه به کشور خود بازگردند.
وزیر کشور گفت: انتظار ما از سازمان ملل و اتحادیه اروپا این است که تلاش کنند شرایط زندگی افغانها فراهم شود تا بصورت داوطلبانه به کشور خود بازگردند.
به گزارش مهر، عبدالرضا رحمانیفضلی وزیر کشور امروز(دوشنبه ۴ تیرماه) پس از مذاکره خصوصی با کمیسیونر مهاجرت اتحادیه اروپا در جمع خبرنگاران اظهار داشت: جمهوری اسلامی ایران با اروپا در زمینه پناهجویان همکاری دارد و آنها هم علاقمند هستند در این موضوع همکاریها را افزایش دهند.
وی در ادامه افزود: ما شرایط پناهجویان را در ایران برای آنها توضیح داده ایم و از آنها خواسته ایم اگر علاقمند بودند از محل زندگی آنها در ایران بازدید داشته باشند، همچنین برنامههایی که در این حوزه داشتیم از جمله سلامت و درمان و اشتغال و آموزش و پرورش و سایر مسائلی که پناهجویان در ایران از آن برخوردارند تشریح شد، از سوی دیگر با این امکانات پیش بینی شده پناهجویان همانند سایر شهروندان ایرانی در کشور در حال زندگی هستند.
وزیر کشور تصریح کرد: انتظار و توقع ما ابتدا از سازمان ملل به عنوان متولی این امر و سپس از اتحادیه اروپا این است که این مسئله را به عنوان یک موضوع بشردوستانه با توجه به فشار کاری که به ایران وارد می شود تلاش کنند شرایط زندگی افغان ها از نظر امنیتی و توسعهای به گونه ای فراهم شود که اینها به صورت داوطلبانه به کشور خود بازگردند و تا زمانی که در ایران هستند کمکهای بشردوستانه را در حوزههای درمان و آموزش و تغذیه و مواد غذایی انجام دهند.
رحمانی فضلی ادامه داد: کمک های سازمان ملل که رقم بسیار پایینی هم هست توسط دفتر خود آنها در ایران هزینه میشود که بیشتر هم در حوزه آموزش و درمان و مواد غذایی است که قرار شد کمیسیونر اتحادیه اروپا برای کمک های بیشتر پیگیری های لازم را داشته باشند.
وی بحث در خصوص مبارزه با مواد مخدر را از دیگر محورهای این گفتگو برشمرد و افزود: در این جلسه توضیح دادیم که ایران به عنوان کشوری که همسایه دیوار به دیوار افغانستان است در مبارزه با مواد مخدر بیشترین فشارها و مقابله و بیشترین صدمات جانی و مالی و اجتماعی و اقتصادی را متحمل میشود و به عنوان سد دفاعی در مقابل صدور مواد مخدر به اروپا است بنابراین توقع ما این است که بتوانیم در این موضوع همکاری های دوجانبه یا چند جانبه با کشورهای اروپایی داشته باشیم و آنها کمک هایی در حوزه اطلاعات و تجهیزات و امکانات برای مقابله با مواد مخدر داشته باشند ایشان از این موضوع بسیار استقبال کردند و مقرر شد در این خصوص مذاکرات لازم صورت بگیرد.
وزیر کشور تروریسم را از دیگر محورهای مهم این مذاکرات به عنوان کرد و گفت: در مسئله تروریسم گزارشی از عملکرد ایران در مبارزه با تروریسم ارائه کردیم و مشتاق بودند در این زمینه همکاریهایی را با نیروی انتظامی و دستگاه امنیتی ما داشته باشند که انشاالله زمینه این همکاری ها را با کشورهای اروپایی فراهم خواهیم کرد و مشتاق هستیم این همکاریها تداوم یابد.
رحمانیفضلی خاطرنشان کرد: ایشان در این جلسه به عنوان نماینده اتحادیه اروپا بر حمایت اتحادیه اروپا از ایران در برجام و تداوم این حمایت ها و اقدامات عملی بین اتحادیه اروپا و ایران تاکید کردند لذا امیدواریم همه گفتگویی انجام شده در این نشست در عمل به نتایج مثبت و موثری برسد.