دانستنیهایی درباره جراحی زیبایی پلک
جراحیهای زیبایی در دنیای امروز جزو پرطرفدارترین جراحیها شناخته میشوند؛ در این میان معمولا زنان آمار بالایی را در انجام این اعمال به خود اختصاص میدهند. ایران هم از این قاعده مستثنی نیست و به اذعان کارشناسان حتی میتوان گفت که جزو کشورهای رکورددار در این زمینه است.
جراحیهای زیبایی در دنیای امروز جزو پرطرفدارترین جراحیها شناخته میشوند؛ در این میان معمولا زنان آمار بالایی را در انجام این اعمال به خود اختصاص میدهند. ایران هم از این قاعده مستثنی نیست و به اذعان کارشناسان حتی میتوان گفت که جزو کشورهای رکورددار در این زمینه است.
به گزارش ایسنا، این روزها عملهای زیادی برای زیباتر کردن چشمها نیز انجام میشود، حتی فرد میتواند رنگ چشمهای خود را نیز تغییر دهد. با اینکه به نظر میرسد این عملها ریسک بالایی دارند، ولی انجام میشوند.
در این میان، اصلاح افتادگی و چین و چروک پلکها جزو رایجترین جراحی زیباییهای چشمی است که علاقهمندان زیادی دارد و در عین حال سوالهای متعددی نیز از سوی متقاضیان این اعمال مطرح میشود. بر همین اساس در گفتوگو با دکتر گیتا غیاثی - متخصص چشم پزشکی، پاسخ به سوالات متداول در این رابطه را به گفتوگو نشستیم که در پی میخوانید:
دکتر گیتا غیاثی - فوق تخصص چشمپزشکی در گفتوگو با ایسنا، با اشاره به اینکه اصلاح افتادگی پلک عموما با جراحی انجام میشود، درباره روند این جراحیها، گفت: مدت زمان این عمل به نوع افتادگی پلک و علت آن بستگی دارد. در مجموع به طور معمول این اعمال حداقل یک تا دوساعت زمان میبرد.
این متخصص درباره هزینههای این عمل نیز گفت: عمل افتادگی پلک یا جنبه درمانی دارد یا برای زیبایی و جوانسازی است که در این صورت با هزینهای بیشتر انجام میشود. هزینههای جراحی درمانی تحت پوشش بیمههای پایه و بیمههای تکمیلی است. این هزینهها طبق تعرفه و کدهای وزارت بهداشت برای بیمارستانها مشخص میشود. در عین حال بیمهها اغلب هزینه جراحی زیبایی را پرداخت نمیکنند، ولی مقدار هزینه این نوع عملها نیز معمولا طبق تعرفه وزارت بهداشت برای مراکز خصوصی مشخص شده است. اما در هر دو نوع عمل، هزینه بعد از جراحی و نوع کاری که برای بیمار انجام شده، مشخص میشود.
غیاثی درباره بهبود جای عمل نیز گفت: با اینکه از روشهایی که کمترین آثار بخیه را برجای میگذارند، استفاده میکنیم، اما خصوصیات فردی و ژنتیکی فرد و حتی بیماریهای زمینهای او در این رابطه تاثیرگذار است. در روند طبیعی با گذشت پنج - شش ماه از زمان جراحی، رد پای عمل قابل رویت نیست.
این متخصص چشمپزشکی در توضیح مراقبتهای بعد از عمل نیز ضمن اشاره به رعایت بهداشت، افزود: فرد پس از جراحی بهتر است از عینک آفتابی استفاده کند و نباید در معرض مستقیم نور خورشید قرار گیرد. ضمنا تا دو هفته از انجام فعالیت و ورزشهای سنگین خودداری کند. با رعایت نکات لازم، فرد میتواند بعد از دو - سه روز به زندگی عادی خود بازگردد.
وی افزود: این نوع جراحی نیز دارای خطراتی است که باید توسط جراح به بیمار گفته و توضیحات کامل در این خصوص داده شود. همچنین باید این موضوع را در نظر داشت که همه را نمیتوان با یک الگو عمل کرد. خطرات جراحی با انتخاب درست بیمار و روش صحیح جراحی و توقعات منطقی بیمار قابل کنترل است.
غیاثی با بیان اینکه هر فرد نمیتواند کاندیدای مناسبی برای جراحی پلک باشد، افزود: افتادگی پلک نوعی بیماری است که باچروکیدگی اطراف چشم تفاوت دارد. افتادگی پلک ممکن است از کودکی با فرد همراه باشد و در سنین مختلف به جراحیهای گوناگون نیاز داشته باشد، اما جراحی چروکیدگی اگر میدان بینایی را مختل نکند، جنبه جراحی زیبایی را دارد و بنابراین ضرورتی برای انجام عمل وجود ندارد و تنها به درخواست خود فرد انجام میشود.
این متخصص چشم پزشکی افزود: افرادی که دارای بیماریهای خاص چشم و یا بیماریهای زمینهای جدی هستند و یا داروهای ضد انعقادی برای بیماری قلبی و عروقی مصرف میکنند که قطع آن به مدت کوتاه هم امکان پذیر نیست و همچنین افرادی که تاتوهای مکرر و نا به جا در اطراف چشم و ابرو انجام دادهاند، انجام این عملها میتواند برایشان خطرناک باشد.