میانگین سن ازدواج در کشور ۶ ماه افزایش یافته است

مدیرکل دفتر آمار و اطلاعات جمعیتی سازمان ثبت احوال کشور با اشاره به افزایش میانگین سن ازدواج در پنج سال گذشته در کشور گفت: در این مدت میانگین سن ازدواج، تقریبا ۶ ماه بیشتر شده است.

میانگین سن ازدواج در کشور ۶ ماه افزایش یافته است


به گزارش ایمنا، محمدباقر عباسی در مراسم افتتاحیه دومین کنگره بین المللی علوم سلامت باروری و فرزندآوری اظهار کرد: میزان افزایش سن ازدواج در زنان چهار ماه و در مردان ۶ ماه بوده است.

وی با اشاره به اینکه میانگین سن در اولین ازدواج بزرگترین دغدغه ای است که در حال حاضر در مباحث جمعیتی کشور مطرح است، بیان کرد: میانگین سن در اولین ازدواج در استان تهران در پنج سال گذشته ۱۱ ماه افزایش داشته است.

عباسی تصریح کرد: ۴۴.۷ درصد زنان ایرانی که در سال ۱۳۹۱ ازدواج کرده بودند، تا نیمه اول سال ۱۳۹۵ یک فرزند به دنیا آورده اند و میانگین فاصله ازدواج تا تولد اولین فرزند این افراد به طور میانگین حدود ۲ سال بوده است.

وی با بیان اینکه طلاق، یکی از موضوعاتی که در جامعه ما دغدغه آفربن شده است، افزود: درخصوص طلاق شاید یک مقداری بزرگ نمایی شده است؛ به نسبت رشد تعداد خانواده ها در کشور، خانواده هایی نیز در معرض از هم گسیختگی‌ قرار دارند اما به طور کلی میزان طلاق در سال ۱۳۹۵ نسبت به سال ۱۳۹۳ مقداری کاهش داشته است.

یک میلیون و ۵۷۰ هزار نفر، تعداد موالید در سال ۱۳۹۵

معاون مرکز آمار ایران درخصوص تعداد موالید در سال های گذشته گفت: تعداد موالید در سال ۱۳۹۵ به یک میلیون و ۵۷۰ هزار نفر رسیده که نسبت به سال های اخیر رشد داشته است.

علیرضا زاهدیان ادامه داد: تعداد موالید در سال های ۱۳۶۱ و ۱۳۶۲، حدود ۲ میلیون و ۲۰۰ هزار نفر در سال بود که در سال ۱۳۸۱ کاهش یافته و به یک میلیون نفر رسیده است.

وی با اشاره به اینکه در سال های بعد از ۱۳۸۱ تعداد موالید در کشور افزایش یافته است، اظهار کرد: در سال های اخیر تعداد موالید در کشور به بیش از یک میلیون و ۴۰۰ هزار نفر رسیده است.

زاهدیان با اشاره به اینکه رشد جمعیت در کشور متوازن نیست، گفت: در استان های خراسان شمالی و همدان شاهد رشد منفی و در استان های البرز، خراسان جنوبی، بوشهر، هرمزگان و تهران دارای رشد جمعیت بالاتر از متوسط کشور هستیم.

معاون مرکز آمار ایران اظهار کرد: در سال های ۱۳۵۵ تا ۱۳۶۵ سالانه حدود ۱.۵ میلیون نفر به جمعیت کشور اضافه شده است، افزایش جمعیت سالانه در سال ۱۳۷۵ به ۸۴۰ هزار نفر و در سال های ۱۳۹۰ تا ۱۳۹۵ به ۹۵۵ هزار نفر رسیده است.

وی با اشاره به اینکه رشد جمعیت در سال های اخیر کاهش داشته است، گفت: رشد جمعیت در سال ۱۳۹۱، سه درصد بوده که در سال ۱۳۹۰ به ۱.۲۹ درصد و در سال گذشته به ۱.۲۴ درصد رسیده است.

زاهدیان افزود: بعد خانوار هم در سال های گذشته کاهشی بوده و از ۵.۱ نفر در سال ۱۳۶۵ به ۳.۵ در سال ۱۳۹۰ و ۳.۳ نفر در سال گذشته رسیده است.

وی با اشاره به اینکه ۵۰ درصد جمعیت کشور زیر ۳۰ سال هستند، گفت: بر اساس سرشماری اخیر، میانگین سنی جمعیت از ۲۹.۸ سال به ۳۱.۱ سال رسیده است.

دومین کنگره بین المللی علوم سلامت باروری و فرزندآوری که امروز (۳۰ اردیبهشت ماه) در سالن همایش های رازی آغاز به کار کرد، تا فردا ادامه دارد.

ارسال نظر