آبدهی چاه های تامین آب شرب اصفهان به نصف تقلیل پیدا کرده است
معاون بهره برداری شرکت آب و فاضلاب شهری استان اصفهان گفت: 124 حلقه از 214 حلقه چاهی که برای تامین آب آشامیدنی در استان اصفهان بکار گرفته می شد، خشک شده و میزان آبدهی مجموع آن ها به حدود نصف و به 750 لیتر در ثانیه تقلیل پیدا کرده است.
معاون بهره برداری شرکت آب و فاضلاب شهری استان اصفهان گفت: 124 حلقه از 214 حلقه چاهی که برای تامین آب آشامیدنی در استان اصفهان بکار گرفته می شد، خشک شده و میزان آبدهی مجموع آن ها به حدود نصف و به 750 لیتر در ثانیه تقلیل پیدا کرده است.
ناصر اکبری روز یکشنبه در گفت و گو با ایرنا افزود: وضعیت منابع آبی اصفهان مطلوب نیست و تمامی شهروندان باید باز هم مصرف بهینه این را در برنامه خود داشته باشند.
وی با بیان اینکه با ساز و کار فعلی نمی توان برای آینده امیدوار بود، اظهارداشت: اصلاح تعرفه ها، بازچرخانی آب و استفاده از پساب از مهم ترین رویکردهایی است که می توان بخشی از مشکلات و کمبودهای آبی را حل کرد.
معاون آبفا اصفهان ادامه داد: استان اصفهان در زمینه اجرای طرح های مختلف تصفیه پساب برنامه ریزی های جامع داشته است و برای ارتقای کیفی این پساب نیز برنامه ها و طرح های تخصصی ویژه ای در دستور کار قرار دارد.
وی اصلاح ساختار ساختمان ها به گونه ای که بتوان در آن ها، آب را به دفعات استفاده کرد مهم دانست و گفت: در بسیاری از ساختمان ها می توان برای استفاده هایی نظیر آبیاری باغچه ها از آب استفاده شده(خاکستری) بهره برد.
اکبری افزود : پایش فشار و کنترل فشار در شبکه آبرسانی از جمله طرح های بنیادین است که اصفهان در آن در کشور پیشتاز بوده است و مدیریت توزیع آب و کم و زیاد کردن هوشمند و خودکار فشار، ضمن توزیع عادلانه آب می تواند نقش کلیدی در سنجش تغییرات مصرف در مناطق مختلف داشته باشد
معاون آبفا اصفهان با اشاره به اینکه در استان اصفهان میزان هدررفت آب در شبکه آبرسانی از متوسط کشوری کمتر است، گفت: این شاخص در کشور 16 درصد و در اصفهان 13 درصد است.
وی با اشاره به اینکه رودخانه زاینده رود آب 56 شهر و 300 روستا را تامین می کند، بر ضرورت حفظ این رود تاکید کرد.
وی تصریح کرد: گره خوردن سرنوشت تامین آب شرب حدود پنج میلیون نفر از مردم مرکز کشور به تنها یک سامانه آبرسانی (تصفیه خانه بابا شیخعلی) تسریع در اجرای عملیات و تامین اعتبار برای راه اندازی سامانه دوم آبرسانی به عنوان یکی از نیازهای زیرساختی ضروری می کند.
اکبری خاطرنشان کرد: احتمال نقص در این تصفیه خانه و وقوع هرگونه اتفاق ناگوار و توقف این سامانه، سبب خواهد شد که تامین آب شرب جمعیت بزرگی از ساکنان اصفهان با مشکل مواجه شود.
خشکسالی امسال کشور در 70 سال اخیر بی سابقه است به همین دلیل باید مدیریت مصرف آب مورد توجه قرار گیرد و در این بین، شرایط مناطق مرکزی ایران به شدت بحرانی تر از سایر مناطق کشور است.
بررسی گزارش های وضعیت آب و خشکسالی بیانگر این است که استان اصفهان بدترین روزهای خشکسالی در مقایسه با میانگین 40 سال اخیر را تجربه می کند، و به طور جدی با پدیده خشکسالی روبروست.
شدت این پدیده در مرکز، شرق و جنوب شرقی اصفهان بیشتر از دیگر نقاط این استان است، به گونه ای که 64 درصد از مساحت استان دچار خشکسالی و 22.5 درصد گرفتار خشکسالی شدید و بسیار شدید است و همین امر لزوم برنامه ریزی و اقدامات اساسی و جدی را برای مقابله با بحران آبی در بلند مدت و کوتاه مدت نشان می دهد.