بوئین میاندشت زیستگاه امن سیاه گوش در استان اصفهان است

مشاهده سه گونه نادر و کمیاب گربه سان سیاه گوش در سه سال گذشته در شهرستان بوئین میاندشت نشان دهنده پویایی جمعیت این گربه سان در اکوسیستم پایدار منطقه است.

مشاهده سه گونه نادر و کمیاب گربه سان سیاه گوش در سه سال گذشته در شهرستان بوئین میاندشت نشان دهنده پویایی جمعیت این گربه سان در اکوسیستم پایدار منطقه است.
رئیس اداره حفاظت محیط زیست شهرستان بوئین میاندشت روز سه شنبه به ایرنا گفت : ساکنان محلی بوئین میاندشت سال 94 نوعی گربه سان را در زیستگاه های آزاد شهرستان بوئین میاندشت مشاهده کردند و شهریور 95 اولین سیاه گوش زنده (توله شش ماهه) و 22 تیر 96 نیز یک قلاده سیاه گوش نر بالغ در این منطقه دیده شد.
حسین خلیلی افزود: روز گذشته نیز با پیگیری یگان حفاظت محیط زیست این شهرستان لاشه یک قلاده سیاه گوش بالغ در زیست گاه های این منطقه کشف شد.
وی گفت: پس از بیومتری و بررسی لاشه مشخص شد که هیچگونه آثار ضرب و جرح و گلوله ای بر روی لاشه وجود ندارد و این نشان می داد که کهولت سن و ناتوانی در تهیه طعمه علت مرگ این گربه سان بوده است.
وی افزود: کشف سه قلاده سیاه گوش در سه سال متمادی در زیستگاه های آزاد فریدن با توالی سنی متفاوت حاکی از وجود چرخه زیستی کامل و اکوسیستم پایدار و پویایی جمعیت این گونه نادر و کمیاب است.
خلیلی گفت: با مشاهده این حیوان وحشی در منطقه ، هماهنگی لازم با مردم محلی و دامداران و آموزش هایی از طرف محیط بانان برای حفاظت از این گونه نادر حیات انجام گرفت.
شهرستان بوئین میاندشت با دارا بودن مراتع بکر و درجه یک استان اصفهان دارای یک منطقه شکار ممنوع بنام ستبله و زیستگاه های آزاد غنی است .
طبیعت ایران دارای هشت گونه گربه سان است که تمامی این گونه ها شامل یوزپلنگ ایرانی، پلنگ، کاراکال، گربه وحشی، گربه شنی، گربه پالاس و سیاه گوش در استان اصفهان دیده شده‌است.
بطورکلی در دنیا چهارگونه سیاه گوش وجود دارد که سیاه گوش اوراسیایی از نظر جثه از سایر گونه ها بزرگتر و دارای گسترده ترین پراکنشی است که در ایران مشاهده می شود.
حمله سگ های گله به گربه سانان کوچک نظیر سیاه گوش ، آتش سوزی ، تخریب مراتع و چرای بی رویه و تخریب زیستگاه ها عوامل مهم کاهش جمعیت این گونه جانوری به شمار می رود .

ارسال نظر