نواب رئیس هیئت فوتبال اصفهان نیاز به تایید مجمع هیئت دارند

رئیس پیشین هیئت فوتبال استان اصفهان گفت: نواب رئیس هیئت، باید تائید مجمع را داشته باشند و نبود این تاییدیه، اشکال قانونی است

رئیس پیشین هیئت فوتبال استان اصفهان گفت: نواب رئیس هیئت، باید تائید مجمع را داشته باشند و نبود این تاییدیه، اشکال قانونی است
به گزارش تسنیم هیئت فوتبال استان اصفهان با وجود برگزیده شدن به عنوان هیئت برتر از جانب اداره کل ورزش و جوانان استان، مورد انتقاد بسیاری قرار گرفته و هر روز شائبه‌های عجیب و جدیدی از اتفاقات این هیئت به گوش می‌رسد. به تازگی دبیر سابق هیئت فوتبال اصفهان با انتقاد از عملکرد رئیس این هیئت به بیان این مشکلات پرداخته است. شائبه‌هایی که درباره این هیئت شنیده می‌شود، هر روز بر این مسئله دامن می‌زند و متأسفانه مسئولان هیئت نیز هنوز در پی پاسخگویی آن بر نیامده‌اند.

علی‌اکبر ابرقویی‌نژاد، رئیس پیشین هیئت فوتبال استان در گفت‌وگو با خبرنگار تسنیم در اصفهان به بررسی عملکرد هیئت فوتبال در زمان ریاست امیرمسعود هراتیان و این شائبه‌ها پرداخته که در ادامه می‌خوانید:

تسنیم: به عنوان فردی که سال‌ها ریاست هیئت فوتبال استان اصفهان را بر عهده داشته و همچنین از حامیان هراتیان در ابتدای فعالیت‌اش محسوب می‌شدید، عملکرد هیئت فوتبال اصفهان را در 2 سال گذشته چگونه می‌بینید؟

ابرقویی‌نژاد: در یکی، دو ماه اول به خاطر اینکه می‌خواستم تجربیات خودم را منتقل کنم با هیئت فوتبال ارتباط داشته و ارتباط من با آقای هراتیان در خصوص فوتبال بود و سعی کردم چیزی را که در طی 14 سال در ذهن داشتم به او منتقل کنم. از آن تاریخ تا امروز چیزی حدود 2 سال می‌گذرد و خیلی از نزدیک در جریان روند امور نیستم، بنابراین نمی‌توانم چیزی در مورد موفقیت و یا عدم موفقیت هیئت فوتبال مطرح کنم. آمار و ارقام، مهم‌ترین شاخص برای بررسی هر فعالیتی است. در دوران ریاستم، ضمن آنکه آمار و ارقام از سوی واحدهای مختلف به صورت ماهیانه اعلام و توسط روابط عمومی مطرح می‌شد، در پایان هر سال یک عملکرد سالیانه را همراه با آمار کامل، در اختیار همه قرار می‌دادیم و روشن می‌شد که اگر موفقیتی به دست آمده، حاصل تلاش، کوشش و همدلی همه فعالان و اهالی حوزه فوتبال بوده است که شامل همکاران من در هیئت فوتبال و سایر دست‌اندرکاران حاضر در این حوزه مثل مدیران باشگاه‌ها، مربیان، سرپرستان، بازیکنان و داوران محترم و همین‌طور مدیران ارشد استانی بود که پشتیبانی می‌کردند. این واقعیتی است که در 14 سال گذشته وجود داشت و این حرکت، حرکت همدلی، هم‌جهتی و هم‌سویی بود و موجب شد تا فوتبال استان در 14 سال افتخارات خوبی را به دست آورد. مهم‌ترین نقش شما رسانه‌ها، بررسی این آمار و ارقام است و اینکه مشخص کنید که آیا موفقیت و پیشرفتی حاصل شده است یا خیر. چون به روند امور نزدیک نبوده‌ام، بنابراین نمی‌توانم در خصوص عملکرد هیئت فوتبال در 2 سال گذشته نظر دهم.

تسنیم: یکی از انتقادات وارد شده به هیئت فوتبال در مدت اخیر، عدم حضور امیرمسعود هراتیان در اصفهان و همچنین عدم پاسخ‌گویی به رسانه‌ها است؛ نظرتان در این خصوص چیست؟

ابرقویی‌نژاد: واقعیت این است که فوتبال مجموعه‌ای بسیار ارتباطی و مردمی است. همه با فوتبال مرتبط هستند اعم از درون خانواده که هم شامل علاقه‌مندان و تماشاگران می‌شود و هم کسانی که فرزندانشان در این حوزه فعال هستند. فوتبال خانواده بسیار بزرگی در دنیا محسوب می‌شود و در استان اصفهان هم به همین شکل است. بنابراین متولی اصلی فوتبال اصفهان حتماً باید پاسخگو بوده و با سایر بخش‌ها ارتباط و تعامل داشته باشد. رئیس هیئت فوتبال استان باید از نزدیک در صحنه‌های مختلف حضور داشته باشد و این یک امر طبیعی است. امیدروارم که آقای هراتیان هم اگر نیستند، تلاش کنند که حضور داشته باشند. امکان ندارد که انسان در فوتبال مدیریت کند، اما در صحنه‌ها حضور پیدا نکرده و تعامل نداشته باشد.

تسنیم:یکی از جدی‌ترین شائبه‌ها درباره هیئت فوتبال اصفهان، انتصاب غیر قانونی نایب رئیس آقایان و بانوان این هیئت است. گفته می‌شود رضا دهقان و ملیحه بختی رأی مجمع را نداشته و در واقع به صورت غیرقانونی به فعالیت می‌پردازند؛ دیدگاه شما در این مورد چیست؟

ابرقویی‌نژاد: هیئت فوتبال استان‌ها از نظر ساختار، اساسنامه‌ای دارند که به عنوان قانون اصلی و به تعبیری، قانون اساسی هیئت‌های فوتبال است. همه مجموعه و به خصوص رئیس هیئت، باید بر اساس این قانون انجام وظیفه کنند. یکی از بندهای این قانون این است که حتماً نایب رئیس‌های هیئت باید تایید مجمع را داشته باشند و نبود این تاییدیه، اشکال قانونی دارد. سرپرستی این بخش هم بیش از 6 ماه نمی‌تواند ادامه داشته باشد و اگر فردی تایید را نگرفته و سرپرستی او بیش از 6 ماه باشد، اشکال قانونی دارد. رسانه‌ها چشم و گوش مردم هستند و می‌توانند در این خصوص بررسی کنند. چون از نزدیک چیزی را نمی‌دانم، هم‌اکنون تنها می‌توانم به عنوان یک کارشناس در این خصوص نظر دهم.

تسنیم:یکی دیگر از موارد مطرح شده در مورد هیئت فوتبال استان اصفهان، انتصاب حمیدرضا دادخواه به عنوان معاون دبیر هیئت، پیش از دبیر شدن او بود؛ پستی که پیش از این وجود نداشته است.آیا چنین چیزی امکان‌پذیر است؟

ابرقویی‌نژاد: این پست، در ساختار هیئت وجود ندارد و اگر قرار است که به وجود آید، باید حتماً با هماهنگی فدارسیون فوتبال باشد. نمی‌دانم که این هماهنگی انجام شده است یا خیر و نظر فدراسیون فوتبال در این مورد گرفته شده است یا نه، اما این پست در ساختار هیئت فوتبال نبود.

تسنیم:یکی دیگر از انتقادات وارد شده به هیئت فوتبال استان به برگزاری فستیوال فوتبال در رده سنی (12_8) سال و عدم شرکت تیم‌های بزرگ مثل سپاهان و ذوب‌آهن در این فستیوال مربوط می‌شود، چون به نحوه برگزاری مسابقات معترض بودند؛ آیا فراری دادن تیم‌های بزرگ در این رده، منطقی است؟

ابرقویی‌نژاد: در 14 سالی که من در هیئت فوتبال استان اصفهان بودم برگزاری مسابقات در رده‌های مختلف بر اساس شرایط منطقه‌ای انجام می‌شد، یعنی استان به 5 منطقه تقسیم شده و در آن 5 منطقه، تیم‌های همسایه و هم وزن با یکدیگر مسابقه می‌دادند و بعد منتخب آنها در قالب سوپرلیگ استان شرکت کرده و مسابقاتی را به صورت رفت و برگشت انجام می‌دادند. کاری که تحت عنوان آسیاویژن موظف بودیم و با AFC هم قرارداد بسته بودیم که انجام دهیم، این بود که برای هر تیمی که در رده نونهالان شرکت می‌کند در سال بیش از 20 مسابقه برگزار کنیم و نمی‌توانستیم مسابقات را به صورت جشنواره‌ای برگزار کنیم. بنابراین تلاش می‌کردیم در طول سال تیم‌های پایه بیش از 20 تا 25 بازی انجام دهند تا استانداردهای AFC را هم رعایت کنیم.

اگر در این فستیوال این استانداردها رعایت شده است، به نظر مناسب می‌آید اما اگر استاندارد رعایت نشده باشد، حتماً مشکل‌ساز می‌شود. از سال 86 برنامه آسیاویژن را شروع کردیم، موظف به انجام این امور بوده و گزارش سالیانه هم به AFC می‌دادیم. هدف AFC و آسیاویژن، استانداردسازی فوتبال بود و یکی از این استانداردها، این است که تیم‌هایی که در رده پایه تشکیل می‌شوند، در طول سال بیش از 20 بازی انجام دهند که استعدادها شکوفا شود. نمی‌شود در یکی دو بازی استعدادی را شکوفا کرد. این برنامه ما بود. استانداردها را باید رعایت کرد. از طرف دیگر مشکلی که پیش می‌آید این است که اگر تیم‌ها، هم وزن و هم اندازه نباشند و تیم ضعیف و قوی در یک گروه قرار بگیرند، تیم ضعیف ممکن است با اولین شکست سنگین، دیگر در مسابقات شرکت نکند. بنابراین مسابقات حتماً باید سطح بندی و منطقه‌ای شود و تیم‌ها بتوانند کنار هم از فوتبال لذت ببرند، به خصوص در رده نونهالان تیم‌ها باید سرزنده باشند، نه اینکه خدای ناکرده سرخورده شوند.

ارسال نظر

اخرین اخبار
پربیننده‌ترین اخبار