انسداد چاههای غیرمجاز آب در لنجان
معاون هماهنگی امور عمرانی فرمانداری شهرستان لنجان گفت:انسداد ۱۰۷ چاه غیرمجاز، نصب ۱۰۷ کنتورهوشمند و تعدیل و اصلاح ۱۵۹ پروانه بهرهبرداری برنامهای است، که امسال در شهرستان لنجان در راستای احیاء و تعادل بخشی آب های زیرزمینی باید اجرایی شود.
معاون هماهنگی امور عمرانی فرمانداری شهرستان لنجان گفت:انسداد ۱۰۷ چاه غیرمجاز، نصب ۱۰۷ کنتورهوشمند و تعدیل و اصلاح ۱۵۹ پروانه بهرهبرداری برنامهای است، که امسال در شهرستان لنجان در راستای احیاء و تعادل بخشی آب های زیرزمینی باید اجرایی شود.
به گزارش ایمنا محسن یونسی در نشست شورای حفاظت منابع آب شهرستان لنجان با بیان اینکه یکی از چالشهای مهم دنیا و کشور موضوع آب و خشکسالی است، اظهار کرد: طی سالهای اخیر حفر چاههای غیر مجاز و بهرهبرداری بی رویه از منابع آبهای زیرزمینی در بخشهای مختلف زنگ خطر کاهش ذخایر استراتژیک آبی را به صدا در آورده به طوری که تداوم این امر باعث تشدید افت مستمر سطح آب و هجوم آب شور به سمت آبهای شیرین، ایجاد فرونشست زمین، ایجاد فروچاله و تراکم آبخوانها و بالاخره میرایی آنها خواهد شد.
وی افزود: این که تنها به برگزاری جلسات اکتفا شود و مدام بگوییم آب نداریم و با بحران آب مواجه هستیم مشکلی حل نخواهد شد از این جهت همه دستگاهها و مردم باید وارد میدان عمل شوند تا مدیریت منابع آب به خوبی انجام گیرد چراکه حفاظت از ذخایر آب و منابع طبیعی وظیفه عموم مردم است.
معاون هماهنگی امور عمرانی فرمانداری شهرستان لنجان تصریح کرد: امروز زمان آن رسیده که مدیریت مصرف و تقاضا، در بخشهای کشاورزی، شرب و صنعت به خوبی انجام شود از این جهت نصب و بهرهبرداری از کنتورهای حجمی هوشمند بر روی چاههای مجاز در شهرستان لنجان به منظور کنترل برداشت مطابق پروانه بهرهبرداری در قالب طرح احیءا و تعادل بخشی آبهای زیرزمینی باید در دستور کار قرار گیرد.
وی با بیان اینکه کنترل و مسدود کردن چاههای غیر مجاز بسیار دشوار است، اما باید این کار انجام شود، ادامه داد: اگر تصمیمی جدی برای جلوگیری از حفر و یا پر کردن چاههای غیرمجاز گرفته شود، میتوان امیدوار بود شرایط بحرانی آب کمی بهبود پیدا کند از این رو باید با آگاهسازی بهرهبرداران به سمت فرهنگسازی مصرف آب حرکت کنیم تا خود افراد به کمک مسئولان آمده و چاههای غیر مجاز خود را مسدود کنند.
یونسی متذکر شد: انسداد ۱۰۷ چاه غیرمجاز، نصب ۱۰۷ کنتورهوشمند و تعدیل و اصلاح ۱۵۹ پروانه بهرهبرداری برنامهای است، که امسال در شهرستان لنجان در راستای احیاء و تعادل بخشی آب های زیرزمینی باید اجرایی شود از این رو انتظار میرود با آگاهسازی و تشویق بهرهبرداران در راستای اجرایی شدن این طرح، این مهم با موفقیت به سرانجام برسد.
وی در پایان با بیان اینکه خشکسالیهای چندین و چند ساله اخیر موجب خشک و کم آب شدن قناتها و رودخانهها شده است، و در این بین کشاورزان برای غلبه بر این بحران و حفظ اراضی و باغات خود، اقدام به حفر چاه در نقاط مختلف کردهاند، اضافه کرد: تغییر الگوی کشت و تغییر شیوههای آبیاری باید در اولویت کار جهاد کشاورزی و همچنین کشاورزان قرار گیرد چراکه برای جلوگیری از کاهش سطح آبهای زیرزمینی نیازمند تعامل و همکاری کشاورزان هستیم.