زاینده رود دیگر جایی برای سعی و خطا ندارد/امید به احیای رودخانه

هماهنگ کننده پروژه مدیریت یکپارچه منابع آب رودخانه زاینده‌رود گفت: در حوضه زاینده رود به جایی رسیده ایم که دیگر نمی توان سعی و خطا کرد.

هماهنگ کننده پروژه مدیریت یکپارچه منابع آب رودخانه زاینده‌رود گفت: در حوضه زاینده رود به جایی رسیده ایم که دیگر نمی توان سعی و خطا کرد.

به گزارش مهر، عباس کاظمی خشویی پیش از ظهر یک شنبه در دومین روز از نشست هم اندیشی پروژه مدیریت یکپارچه منابع آب رودخانه زاینده‌رود اظهار داشت: بر پایه تفاهم‌نامه‌ای که ما بین ایران و آلمان منعقد شد شرکت آب منطقه‌ای اصفهان به نمایندگی وزارت نیرو و شرکت اینترتری آلمان به نمایندگی وزارت علوم تحقیقات آلمان طرف قرارداد شدند.

وی بیان داشت: از سال ۸۹ دو شخصیت حقوقی از کشورهای آلمان و ایران به همراه تمام ذی نفعان دولتی، خصوصی و سازمان‌های مردم نهاد درگیر در حوزه زاینده رود در پروژه مدیریت یکپارچه منابع آب رودخانه زاینده رود شرکت کردند و این در حالی که تعداد بسیاری از آلمان نیز در این پروژه دخیل هستند.

هماهنگ کننده پروژه مدیریت یکپارچه منابع آب رودخانه زاینده‌رود با اعلام اینکه این پروژه در سه فاز تعریف شده است، ادامه داد: فاز اول آن از سال ۲۰۱۰ تا ۲۰۱۵ به طول انجامید که در این مدت درک مشترک بین ذی نفعان ایرانی و آلمانی شکل گرفت و دیتا و داده‌ها طراحی شد.

قبل از هر تصمیم سازی برای زاینده رود باید برنامه‌ریزی کرد

وی با بیان اینکه طرف آلمانی تمام پشتیبانی مالی پروژه را بر عهده دارد، ادامه داد: از سال ۲۰۱۵ تا سال ۲۰۱۹ فاز دوم آن اجرایی شد که مطالعات اختصاصی در آن صورت گرفت.

کاظمی با اظهار اینکه دیگر امکان سعی و خطا روی زاینده‌رود وجود ندارد، ادامه داد: لازم است که قبل از هر گونه تصمیم‌سازی برنامه‌ریزی شود.

به احیای زاینده رود خوش بین هستیم

وی با اشاره به اینکه دیگر زاینده رود تاب جراحی را ندارد و باید گام ها را دقیق و با مطالعه و علمی برداشت و اجرایی کرد، اظهار داشت: در پی مطالعات پروژه مدیریت یکپارچه منابع آب رودخانه زاینده‌رود بسیار خوشبین هستیم که در آینده نه چندان دور شاهد احیای رودخانه زاینده رود باشیم.

هماهنگ کننده پروژه مدیریت یکپارچه منابع آب رودخانه زاینده‌رود ادامه داد: عملیاتی کردن این پروژه و رسیدن به احیای زاینده رود در گرو هماهنگی و مشارکت دستگاه های سیاسی و مشارکت پر رنگ دستگاه های اجرایی است.

وی ادامه داد: آلمان به عنوان الگوی مدیریت یکپارچه سازی در بین کشورهای اروپایی مطرح است که توانست بعد از جنگ جهانی دوم مدیریت بهم پیوسته‌ای بین کشورهای اروپایی اطراف رودخانه راین ایجاد کند.

تابلوی شعری از سردرب سقاخانه های اصفهان در یک شرکت آلمانی

کاظمی اعلام کرد: در قالب این پروژه تمامی ذی نفعان زاینده رود حتی کشاورزان و صنایع دو استان اصفهان و چهار محال بختیاری به خوبی مشارکت کردند به نوعی که دیگر بالادستی و پایین دستی معنایی نداشت چون یک شرکت بی طرف مطالعات را انجام می داد.

وی گفت: آنچه برایم جالب بود که در شرکت آلمانی شاهد نصب تابلوی شعر «به دریا پا نهاد و تشنه لب بیرون شد از دریا،‌ مروت بین، جوانمردی نگر ،غیرت تماشا کن بودیم» که بهره مندی از این شعر را راز نجات زاینده رود می دانند، این در حالی که این شعر بالای سقاخانه های اصفهان نصب است که ریشه در اعتقادات دینی و مذهبی ما دارد و امروز به فراموش سپرده شده است.

کاظمی ادامه داد: امروز آب کم شده و بر تعداد مصرف کنندگان افزوده شده است که لازم مصرف کنندگان در هر بخشی، قسمتی از حقوق خود را برای نجات دیگران ببخشند.

ارسال نظر