بی‌آبی زاینده‌رود دامن پالایشگاه اصفهان را گرفت

پالایشگاه اصفهان در سال ۱۳۵۸ با حق‌آبه ۱۰ میلیون مترمکعب در سال از رودخانه زاینده‌رود در محل درچه فعالیتش را آغاز کرد و در طول این سال‌ها، این حق‌آبه تخصیص می‌یافت، اما به‌نظر می‌رسد خشک شدن زاینده‌رود، دامن این پالایشگاه را هم گرفته و اکنون با چالش کمبود آب مواجه است.

به گزارش ایسنا، پالایشگاه اصفهان درحال حاضر منبع اصلی تامین آب را از دست داده است؛ سهم مصرفی پالایشگاه از آب زاینده‌رود، ۸ میلیون مترمکعب یعنی کمتر از یک درصد بود، اما طبق آخرین آمار امسال که وضعیت بحرانی شد، به حدود ۴۰۰ هزار مترمکعب کاهش یافت، زیرا اولویت اصلی، تامین آب شرب شهروندان است.

بر این اساس، مرتضی ابراهیمی - مدیرعامل پالایشگاه اصفهان - در گفت‌وگو با ایسنا، با تاکید بر این‌که مشکل آب در سراسر ایران وجود دارد، افزود: مبنای ساخت پالایشگاه اصفهان این بود که آب را از زاینده‌رود بگیرد و آب این پالایشگاه از این طریق تامین شود، درحال حاضر که فعلا زاینده‌رود بی‌آب است، با مشکل مواجه شده‌ایم.

وی درباره اقدامات انجام شده برای حل چالش کم‌آبی توضیح داد: اقدامی که برای حل این مشکل در شرف راه‌اندازی است، این است که در تاریخ ۲۲ بهمن‌ماه، واحدی به بهره‌برداری می‌رسد و آب خاکستری که آب فاضلاب شاهین‌شهر یکی از شهرهای نزدیک اصفهان تصفیه شده و به پالایشگاه منتقل می‌شود.

او در ادامه درباره ارتقای کیفیت محصولات پالایشگاه اصفهان گفت: برای تبدیل نفت کوره به محصولات ارزشمندتر، به سرمایه دو میلیارد یورو نیاز است. در این راستا با شرکت دایلم کره جنوبی قرارداد امضا کرده بودیم که فعلا قرارداد را ترک کردند و به‌دنبال شرکت‌های ایرانی برای سرمایه‌گذاری یا سرمایه‌گذاری‌های مشترک هستیم تا سرمایه مورد نیاز تامین شود.

بر اساس این گزارش، چندی پیش، لطفعلی چاوشی - مدیرعامل سابق پالایشگاه اصفهان - با تاکید بر این‌که کمبود آب از موضوعات جدی پالایشگاه اصفهان است، به ایسنا گفته بود: پالایشگاه اصفهان در سال ۱۳۹۲ به‌عنوان نخستین شرکت در استان، قرارداد استفاده از پساب فاضلاب را منعقد کرد، با این حال، از سال ۱۳۹۱ به‌صورت مقطعی منبع تامین آب از زاینده‌رود را از دست دادیم و حتی از سال گذشته تاکنون حتی قطره‌ای آب از این محل دریافت نکرده‌ایم.

ارسال نظر