۱۰ سرطان شایع در استان اصفهان کدام است؟
مسئول ثبت سرطان، تشخیص زودرس و غربالگری سرطان دانشگاه علوم پزشکی اصفهان گفت: ۱۰ نوع سرطان شایع در استان اصفهان وجود دارد که ۵ نوع آنها مختص خانمها و ۵ نوع دیگر مربوط به آقایان است.
مسئول ثبت سرطان، تشخیص زودرس و غربالگری سرطان دانشگاه علوم پزشکی اصفهان گفت: ۱۰ نوع سرطان شایع در استان اصفهان وجود دارد که ۵ نوع آنها مختص خانمها و ۵ نوع دیگر مربوط به آقایان است.
زهرا روانخواه در گفتوگو با تسنیم با اشاره به وضعیت سرطان در استان اصفهان، اظهار داشت: کلیه گزارشهای آمار سرطان در کل کشور مربوط به سال 93 است و براساس آمار منتشر شده از سوی وزارتخانه، استان اصفهان از نظر بروز سرطان در خانمها رتبه سوم و در آقایان رتبه هفتم سرطان را در کشور به خود اختصاص داده است.
وی افزود: گرفتار شدن سرطان در هر دو جنس تقریباً برابر است و با اختلاف کمی آقایان 52 درصد و خانمها 48 درصد دچار سرطان میشوند.
مسئول ثبت سرطان دانشگاه علوم پزشکی استان اصفهان با بیان اینکه 10 نوع سرطان در استان اصفهان شایع است، گفت: نوع سرطان در هر دو جنس متفاوت است و سرطانهای پستان، پوست، روده بزرگ، تیروئید و سرطانهای خون جزء 5 سرطان شایع زنان در استان و سرطانهای پوست، پروستات، روده بزرگ، مثانه و سرطان خون از جمله 5 سرطان شایع مردان در استان اصفهان محسوب میشوند.
وی بیان کرد: به طور معمول سرطان، سنین سالمندی را گرفتار میکند به غیر از انواع سرطانهایی که مختص کودکان است، ولی میانگین گروه سنی بیشتر مبتلایان حدود 60 سال است و بیشتر گروه میانسال و سالمند درگیر این نوع بیماری میشوند.
روانخواه تصریح کرد: هر چه جمعیت رو به سالمندی برود، سرطان هم در آن گروه بیشتر میشود، هر چند در بسیاری از سرطانها، ردپای ژنتیک هم وجود دارد.
وی با اشاره به دلایل مختلف بروز انواع سرطان اظهار داشت: هر سرطان علت خودش را دارد ولی به طور کلی عواملی چون تغذیه نامناسب، بیتحرکی، دخانیات، الکل و آلودگی هوا ازجمله علل بروز سرطانها به شمار میآیند.
مسئول ثبت سرطان دانشگاه علوم پزشکی استان اصفهان افزود: با حذف دخانیات از جامعه، میتوان از 20 درصد سرطانها پیشگیری و آمار ابتلا به به سرطان را کاهش داد.
وی خاطرنشان کرد: در صورتیکه مواد غذایی یا آشامیدنی داغ در ظروف یکبار مصرف پلاستیکی ریخته شود مواد شیمیایی آزاد میشود که سرطانزاست و این ظروف فقط باید برای غذاها یا آشامیدنیهای خنک به کار برود.
روانخواه با بیان اینکه ظروف تفلون در کشورهای دیگر کنار گذاشته شده، گفت: تفلونها، ظروف مناسبی برای طبخ غذا نیستند و به خصوص اگر کوچکترین آسیبی به بافت تفلون وارد شود به هیچ وجه نباید از آنها استفاده کرد.