آمادگی دانشگاه اصفهان برای سرمایه‌گذاری در فناوری‌های نوین

روز گذشته سومین کنفرانس بین‌المللی اینترنت اشیا و کاربردها توسط دانشکده مهندسی کامپیوتر دانشگاه اصفهان و با همکاری دانشگاه فردوسی مشهد در دانشگاه اصفهان آغاز به کار کرد.

روز گذشته سومین کنفرانس بین‌المللی اینترنت اشیا و کاربردها توسط دانشکده مهندسی کامپیوتر دانشگاه اصفهان و با همکاری دانشگاه فردوسی مشهد در دانشگاه اصفهان آغاز به کار کرد.
کنفرانس بین‌المللی اینترنت اشیا و کاربردها، تحت تائید IEEE است که امسال برای سومین دوره به میزبانی دانشگاه اصفهان برگزار می‌شود. پیش‌ازاین، دوره نخست این کنفرانس در سال 1396 نیز در دانشگاه اصفهان با عنوان «اینترنت اشیا، کاربردها و زیرساخت‌ها» و دوره دوم در دانشگاه فردوسی مشهد برگزارشده بود. اهداف برگزاری این کنفرانس ایجاد امکان تبادل‌نظر و اطلاع یافتن از آخرین فعالیت‌های پژوهشی و کاربردی در حوزه اینترنت اشیا در ایران و جهان، گسترش پژوهش، انتقال فناوری و ارتقای کاربردها و کسب‌وکارهای مبتنی بر اینترنت اشیا در ایران و ایجاد همگرایی بیشتر میان مراکز علمی-پژوهشی و مراکز صنعتی با محوریت زیرساخت‌ها و کاربردهای اینترنت اشیا اعلام‌شده است. از 110 مقاله رسیده به دبیرخانه سومین همایش اینترنت اشیا تعداد 40 مقاله پذیرش‌شده که 12 مقاله به‌صورت ارائه شفاهی و 26 مقاله در قالب پوستر ارائه می‌شوند.

آینده اینترنت اشیا روشن است

به گزارش ایسنا، رئیس دانشگاه اصفهان در آیین گشایش سومین همایش بین‌المللی اینترنت اشیا و کاربردها در دانشگاه اصفهان گفت: اینترنت وسیله آسان‌سازی امور روزانه است و نشان از آن دارد که آینده اینترنت اشیا برای فعالیت‌های دانشگاهیان روشن است. هوشنگ طالبی اظهار کرد: کنفرانس‌ها جلوه‌گاه ارائه دستاوردهای علمی هستند. او با بیان اینکه کنفرانس‌ها با سخنرانی‌ها و ارائه مقالات علمی، آخرین دستاوردهای خود را به منصه ظهور می‌گذارند، تصریح کرد: کنفرانس‌ها مرکز فعالیت‌های دیگری ازجمله پیشتازی در مجامع علمی پیشتاز هستند، زیرا کنفرانس‌ها مرز و سرخط فعالیت علمی هستند. او با بیان اینکه کنفرانس‌ها اصلی‌ترین منابع تأمین‌کننده ایده و فکر برای فعالیت‌های آینده هستند، گفت: باطن کنفرانس ابعاد دیگری دارد که مربوط به اهمیت موضوع آن است. طالبی خاطرنشان کرد: جامعه همواره رو به تسهیل زندگی در جریان است و کنفرانس‌ها جرقه نخست را برای توجه به جامعه و نیازهای جامعه روشن می‌کنند. به گفته رئیس دانشگاه اصفهان، اینترنت وسیله آسان‌سازی امور روزانه است و نشان از آن دارد که آینده اینترنت اشیا برای فعالیت‌های دانشگاهیان روشن است. او با تأکید بر اینکه جامعه و دانشگاه باید در اموری که آینده داشته باشد، سرمایه‌گذاری کنند، اظهار کرد: آینده «آی او تی» بسیار روشن است و این اهمیت توجه به این حوزه را بیشتر می‌کند. رئیس دانشگاه اصفهان با اشاره به حضور گسترده بانوان در جامعه، گفت: جامعه امروز به سمتی رفته که 60 درصد بانوان در جامعه حضور دارند و باید بین کار و زندگی تعامل بیشتری باشد و این اهمیت «آی او تی» را دوچندان می‌کند. طالبی با بیان اینکه امروز خدمات بسیار زیادی از سوی دولت داده می‌شود، اظهار کرد: با هوشمند سازی ابزار می‌توان ارائه این خدمات را تسهیل کرد. او از آمادگی دانشگاه اصفهان برای سرمایه‌گذاری در این حوزه خبر داد و گفت: برای پیشرفت این حوزه باید از پراکنده‌کاری اجتناب کنیم و برای سرمایه‌گذاری در این حوزه اعلام آمادگی می‌کنم، زیرا اهمیت بسیاری در زندگی دارد. رئیس دانشگاه اصفهان ابراز امیدواری کرد: این کنفرانس شروعی برای فعالیت‌هایی باشد که تأمین‌کننده اقتصاد آموزش عالی باشد.

گستردگی اینترنت اشیا مدیون پیشرفت فناوری‌های جانبی است

دبیر اجرایی سومین کنفرانس بین‌المللی اینترنت اشیا و کاربردها گفت: اینترنت اشیا پیشرفت خود را مدیون پیشرفت فناوری‌های جانبی این حوزه است.
حسین ماهوش در مورد آغاز عملکرد دانشگاه اصفهان در حوزه اینترنت اشیا، اظهار کرد: فعالیت‌ها در این حوزه در دانشگاه اصفهان در گروه مهندسی کامپیوتر از سال 93 به‌صورت جدی با ارائه یک پنل کاربردی آغاز و سپس با برگزاری ورکشاپ در این حوزه فعال‌تر شد. او با بیان اینکه پس از سال 95 با تشکیل کمیته اینترنت اشیا در دانشگاه اصفهان فعالیت‌ها جدی‌تر دنبال شد، تصریح کرد: این کمیته با هدف کاربردی کردن فعالیت‌ها به کار خود ادامه داد تا در سال 96 نخستین کنفرانس اینترنت اشیا در دانشگاه اصفهان برگزار شد و از 120 مقاله رسیده، تعداد 38 مقاله به‌صورت پوستر و 19 مقاله شفاهی و چند سخنرانی کلیدی از اساتید برجسته دنیا در آن ارائه شد. دبیر اجرایی سومین کنفرانس بین‌المللی اینترنت اشيا و کاربردها ادامه داد: ازاین‌پس قرار شد یک سال در میان این کنفرانس در دانشگاه اصفهان برگزار شود که پس از امضای تفاهم‌نامه همکاری با دانشگاه فردوسی مشهد، این کنفرانس به شکل سالانه در این دو دانشگاه برگزار می‌شود. او از برگزاری دوره چهارم این کنفرانس در سال 99 در دانشگاه فردوسی مشهد خبر داد. ماهوش اظهار کرد: از 110 مقاله رسیده به دبیرخانه سومین همایش اینترنت اشیا و کاربردها، تعداد 40 مقاله پذیرفته‌شده است که 12 مقاله به‌صورت شفاهی و 26 مقاله در قالب پوستر ارائه می‌شود. همچنین تعداد چهار سخنرانی کلیدی و یک سخنرانی تخصصی از اساتید برجسته دنیا در این حوزه ارائه و چهار کارگاه آموزشی نیز برگزار می‌شود. دبیر اجرایی سومین کنفرانس بین‌المللی اینترنت اشيا و کاربردها همچنین از نمایه‌سازی مقالات انگلیسی این همایش خبر داد. ماهوش با بیان اینکه شبکه اینترنت در دهه 90 به‌صورت یک شبکه همگانی گسترش یافت، خاطرنشان کرد: ازاین‌پس دسترسی در این حوزه آسان‌تر شد و در سال 99 برای نخستین بار مفهوم اینترنت اشیا ارائه و روزبه‌روز گسترش یافت. او در توضیح مفهوم اینترنت اشیا گفت: اینترنت اشیا به مفهوم این است که هر شی‌ء اعم از کالا، حیوان، گیاه، خاک و خودرو که بتواند قابلیت ارسال و دریافت اطلاعات از طریق شبکه ارتباطی داشته باشد در این شبکه قرار می‌گیرد. دبیر اجرایی سومین کنفرانس بین‌المللی اینترنت اشیا و کاربردها تصریح کرد: تا قبل از دهه 90 نیز امکان تبادل اطلاعات وجود داشت، اما به دلیل اینکه در گذشته وسایل موردنیاز برای این کار بسیار حجیم و بزرگ بود، امکان استفاده راحت از این مفهوم مقدور نبود. او اضافه کرد: امروزه با پیشرفت سیستم‌های ارتباطی و میکروکنترلرها این امر تسهیل شد و روند گسترش بهبودیافته است. به گفته ماهوش دسترسی آسان به دلیل کوچکی و ارزانی این مفهوم در سال‌های گذشته باعث گستردگی استفاده از اینترنت اشیا شده است، به‌گونه‌ای که امروز می‌توان هرکجا از کاربرهای اینترنت اشیا استفاده کرد. او با بیان اینکه اینترنت اشیا پیشرفت خود را مدیون فناوری‌های جانبی است، اظهار کرد: امروزه اینترنت اشیا در حوزه‌های مختلفی ازجمله سلامت، بهینه‌سازی مصرف انرژی و بسیاری از جنبه‌های زندگی کاربرد دارد و موجب تسهیل امور روزانه می‌شود.
ماهوش گستردگی شبکه‌های موبایل را یکی دیگر از عوامل تسهیل دسترسی به IOT دانست و گفت: در حال حاضر شبکه‌های ارتباطی وسیع شده‌اند و 90 درصد خشکی‌های زمین تحت پوشش موبایل قرار دارند و این امر موجب تسهیل استفاده از IOT شده است.

ارسال نظر

اخرین اخبار
پربیننده‌ترین اخبار