ماهواره موقعیت یاب جهانی ژاپن راهی فضا شد
ژاپن ماهواره موقعیت یاب جهانی خود را با یک فروند موشک حامل راهی فضا کرد.
به گزارش گروه علم و فناوری خبرگزاری ایمنا، این ماهواره با راکت «H-IIA» از مرکز فضایی «تانه گاشیما» در جنوب غربی ژاپن پرتاب شده است.
این کشور همچنین اسفند ماه سال گذشته جدیدترین ماهواره جمع آوری اطلاعات خود را که یکی از کارکردهای آن تصویربرداری از تاسیسات موشکی کره شمالی بود به فضا فرستاد.
سازمان هوا فضای ژاپن امروز اعلام کرد که هدف از پرتاب ماهواره جدید به فضا، راه اندازی سامانه موقعیت یاب جهانی ویژه این کشور است که علاوه بر تقویت سیستم های تلفن های همراه، در مسیریابی هواپیماها، کشتی ها، رانندگان و حتی هواپیماهای بدون سرنشین (پهپاد) کمک شایانی خواهد کرد.
تارنمای ژاپن تودی نیز در گزارشی اعلام کرد که سازمان هوا فضای ژاپن قصد دارد با همکاری شرکت «میتسوبیشی» دو ماهواره دیگر را در نیمه اول سال آینده به فضا پرتاب کند.
گزارش حاکیست که این دو ماهواره در واقع تکمیل کننده سامانه موقعیت یاب جهانی این کشور بوده و باعث می شود تا ژاپن به دستاوردهای قابل توجهی در این زمینه دست یابد.
ژاپن در حال حاضر برای تعیین موقعیت یاب جهانی، به ماهواره های «جی پی اس» آمریکا وابسته است.
کارشناسان هوافضای ژاپن اعلام کردند که پس از اجرایی شدن سامانه موقعیت یابی جهانی ژاپن، خطای این سامانه از 10 متر به چند سانتیمتر کاهش پیدا خواهد کرد.
این کشور در حال حاضر از هفت فروند ماهواره از دو نوع نوری و راداری استفاده می کند تا دستکم یک بار در روز همه بخش های زمین را نظارت و رصد کنند.
قابلیت ماهواره های نوری و راداری ژاپن به ترتیب تصویربرداری در طول روز و شب در شرایط جوی مختلف حتی شرایط نامناسب است.
متخصصان هوافضای ژاپن همچنین اوایل بهمن ماه سال گذشته نیز اولین ماهواره ارتباطات نظامی این کشور را به فضا فرستاده بودند.
ژاپن البته 26 دی ماه سال 95 هم کوچکترین راکت جهان را لحظاتی پس از پرتاب آن به دلیل اشکال در بخش اطلاع رسانی به زمین بازگرداند و موفق به انجام این آزمایش نشد.