واردات خودروی دستدوم با قطعات آنها قابلقبول است
یک عضو کمیسیون صنایع و معادن مجلس گفت: صدور مجوز واردات خودروهای دستدوم مشروط به ارائه خدمات پس از فروش و وفور لوازمیدکی و قطعات آنها در بازار خودروی کشور قابلقبول است.
محسن کوهکن در گفتوگو با ایسنا، با اشاره به اظهارات اخیر تعدادی از کارشناسان مبنی بر واردات خودروهای دستدوم خارجی برای کنترل نابسامانیهای بازار خودرو گفت: کسی نمیخواهد خودروهایی به کشور وارد شود که به دلیل فقدان لوازمیدکی و قطعه روانه انبارهای خودروهای استوک(دستدوم) شود بنابراین در بررسی صدور مجوز واردات خودروهای دستدوم به واردات قطعه و لوازمیدکی این خودروها نیز توجه جدی داشت.
او فروش انبوه خودرو به دلالان را هم رد کرد و گفت: ایرانخودرو و سایپا بهصورت انبوه به دلالان خودرو نمیفروشند تا آنان نیز آنها را به چند برابر قیمت بفروشند. طرف شرکتهای خودروساز در فروش خودرو «فرد» است و فروش انبوه به یک فرد در این شرکتها انجام نمیشود.
نماینده مردم لنجان در مجلس درعینحال از دستگاههای اطلاعاتی امنیتی خواست تا وضعیت غیرعادی بازار خودرو را بررسی کنند.
او ادامه داد: باوجودی که تولید خودرو در ایرانخودرو و سایپا نسبت به ۶ ماه قبل بیشتر شد، بخشی از مشکلات مالی قطعهسازان با پرداخت تسهیلات برطرف شد، تولیدات هر دو شرکت بیآنکه احتکار شود به بازار عرضه شد و تعرفه واردات خودرو هیچ تغییری نکرد، پس چرا قیمت خودرو دستخوش نوسان و رشد شدید قیمت شد؟ این مسئله نشان از وجود دستهای پنهان در بازار خودروست که برای شناسایی آنها دستگاههای امنیتی و اطلاعاتی باید با قدرت ورود کنند تا اخلالگران و باندهای مافیایی را شناسایی کنند.
این عضو کمیسیون صنایع و معادن مجلس در بخش دیگری از سخنانش گفت: همه مشکلات و چالشهای صنعت خودروی کشور نباید گردن تحریمهای آمریکا انداخته شود. وقتی اینگونه رفتار میشود به معنای شانه خالی کردن مسئولان از زیر بار مسؤولیت و پاک کردن صورت مسئله است. اینکه یک شرکت خودروساز طبق تعهدات و توانش در بازار خودروی کشور حضور داشته باشد، یک اصل است. خودروساز باید به توان تولیدش نگاه کند و بعد زیر بار تعهد فروش برود، اگر هم در خلال کار، تحریمها مشکلاتی برایش به وجود آورد بعد از تلاش برای رفع مشکلات و موانع سراغ مشتریانش رفته و با همفکری با آنان راههای جایگزین را بررسی کرده و به توافق برسند و رضایت مشتریانش را به دست آورد.
او با انتقاد از عملکرد یکجانبه سازمان حمایت از تولیدکننده و مصرفکننده، گفت: سازمان حمایت از تولیدکننده و مصرفکننده باید ترازوی حمایتی خود را اصلاح و شاهین ترازو را تراز کند و از مصرفکننده نیز همانگونه حمایت کند که از تولیدکننده و خودروساز حمایت میکند.
نماینده مردم لنجان در مجلس معتقد است با افزایش تولید، کاهش هزینهها و بهروز کردن سرمایهها میتوان نابسامانی تولید و عرضه را جبران کرد.