سریال نجلا؛ عشق با لهجه عربی در پیاده‌رویِ اربعین

«نجلا» سریالی به کارگردانی خیرالله تقیانی‌پور و تهیه‌کنندگی سعید سعدی است. این سریال همزمان با اربعین به‌روی آنتن شبکه سه سیما رفت.

«نجلا» مجموعه‌ای شانزده قسمتی است که روایت عشق «عبد» به «نجلا» حول محور پیاده‌روی اربعین سال ۵۸ است. عبد که تعمیرکار موتوسیکلت است و برای تامین هزینه‌های زندگی از عراق کالای قاچاق وارد کشور می‌کرد، عاشق نجلا دختر شیخ‌ابراهیم می‌شود.

نجلا

نجلا پرستار بیمارستان است و عبد هر روز برای دیدن او به بیمارستان می‌رود. عبد به خاطر عشق به نجلا کار قاچاق را کنار می‌گذارد و تصمیم می‌گیرد به خواستگاری نجلا برود. نجلا به شرطی قبول می‌کند به خواستگاری عبد جواب مثبت دهد که او را در ایام اربعین به زیارت امام حسین (ع) ببرد، اما در طول مسیر حوادث و اتفاقات خاصی می‌افتد.

نجلا

خیرالله تقیانی‌پور کارگردان جوان شناخته‌شده و جویای نام حوزه تئاتر برای اولین‌بار پشت دوربین ساخت یک سریال قرار گرفته است، اعتقاد دارد که این فیلم بیشتر از دیالوگ محوری، موقعیت محور بوده و به همین خاطر کار تصویربرداری را سخت‌تر کرده است.

او در گفتگو با رسانه ها، درباره قصه‌ی این سریال گفته است: «ماجرای «نجلا»به اربعین سرخی برمی‌گردد که در سال ۱۳۵۸ می‌گذرد. زمانی که رژیم بعث برای اینکه جلوی جلسات مذهبی شیعیان را بگیرد، در یکی از همین اربعین‌ها (اربعین سرخ) کلی از زائران را قتل عام کرد و آن سال به اربعین سرخ معروف شد. داستان این سریال حول آن محور و اتفاق می‌چرخد. از عشق زمینی به عشقی عرفانی و آسمانی می‌کشاند؛ همان عاقبت بخیری که پدران و مادرانمان می‌گویند ختم می‌کند.»

نجلا


این سریال به قلم مشترک سید حسین امیر جهانی و مهدی حمزه نویسنده‌های مطرح سینما و تلویزیون نگارش، و تهیه‌کنندگی سعید سعدی که از تهیه‌کنندگان پرکار و فعال حوزه سینما و تلویزیون است، ساخته‌شده است.

حسام منظور که پیش از این نیز در سریال‌های «بانوی عمارت» و «برادر جان» نقش‌آفرینی کرده بود، نقش اصلی این سریال را با نام «عبد» بازی کرده و سارا رسول‌زاده نیز در نقش «نجلا» به ایفای نقش پرداخته است. ملیکا شریفی‌نیا، آزیتا حاجیان، مصطفی ساسانی، سوگل طهماسبی، جواد پورزند، علی غابشی، مرتضی شاه‌کرم، وحید نفر، بدرالسادات برنجانی، محسن پوشانی، محسن سلیمانی، سجاد دیرمینا و ابراهیم گله‌دارزاده از بازیگران اصلی سریال «نجلا» هستند.

نجلا

تصویربرداری سریال «نجلا» به تازگی در آبادان به پایان رسید. با تمام رایزنی‌هایی که شده بود، اما شیوع کرونا اجازه نداد فینال کار را در کربلا فیلمبرداری کنند. اما آن‌ها توانستند با ترفند‌هایی این فضا را برای مخاطب تداعی کنند که جذاب خواهد بود.

واکنش مخاطبان به سریال «نجلا»

طی پخش بازتاب‌های مختلفی درباره لهجه و گویش آبادانی و زیر سؤال رفتن فرهنگ آبادان به وجود آمده است. سریال که در آبادان روایت می‌شود، همه بازیگران بومی و غیربومی با لهجه جنوبی صحبت و گاهی برخی کاراکترها، از کلمات عربی هم استفاده می‌کنند، اما موضوعی که در این مجموعه مورد انتقاد قرار گرفته، نادرست ادا کردن لهجه است.


نجلا
نجلا


نجلا نجلا

گروه زیادی از پرداختنِ این سریال به مناطق جنوبی کشور تقدیر کرده‌اند و گروهی هم انتقاد دارند که بازیگران به لهجه و گویش این منطقه صحبت نمی‌کنند و یا معتقدند این سریال فرهنگ آبادان را تحت‌الشعاع قرار داده است.

این موضوع واکنش انتقادی نماینده مردم آبادان را به دنبال داشت.جلیل مختار در نامه‌ای خطاب به علی‌عسکری رئیس صداوسیما، درخصوص موضوعاتی مانند نمایش تصویر نادرست از فرهنگ مردم آبادان، رفتار‌های شخصیت «عبد» و گویش بازیگران، انتقاد‌هایی را مطرح کرد و لهجه آن‌ها را عجیب‌وغریب دانست.

نجلا

عضو مجمع نمایندگان خوزستان در مجلس شورای اسلامی، تاکید کرد: بنده به عنوان نماینده مردم آبادان که به طور مکرر درخواست کرده‌اند نسبت به این توهین به آن‌ها واکنش نشان دهم، اعتراض خود را رسما اعلام می‌کنم و از مدیران رسانه ملی درخواست توقف پخش این سریال را دارم.

عده‌ای از مردم آبادان هم با انتقاد از نوع نگاه در ساخت سریال «نجلا» اظهار داشتند: در این سریال تلویزیونی با نمایش برخی رفتار‌های خلاف واقع به نوعی به فرهنگ مردم این خطه بی احترامی شده است.

منابع: روزنامه وطن امروز، خراسان

ارسال نظر

اخرین اخبار
پربیننده‌ترین اخبار