احتمال ابتلا به کرونا در چاق‌ها بیشتر است

عزیزی گفت: اضافه وزن و چاقی سیستم بدنی را ضعیف می‌کند و بدن مستعد ابتلا به بیماری‌های مختلف مانند کرونا می‌شود.

محمدرضا عزیزی مدیرکل فرآورده های غذایی و آشامیدنی در نشست خبری با پویش غذای سالم در کرونا در نشست ویدیو کنفرانسی با خبرنگاران اظهار کرد: از چندین سال قبل سازمان غذا و دارو چراغ راهنمایی با رنگ قرمز، سبز و زرد بر بسته بندی مواد غذایی قرار داده است و رنگ قرمز به معنای بالا بودن فاکتورهای خطر است و توصیه داریم که هموطنان مصرف این مواد را کم کنند چرا که اضافه وزن و چاقی سیستم بدنی را ضعیف می کند و بدن مستعد ابتلا به بیماری های مختلف چربی خون، فشارخون، دیابت و بیماری های قلبی و عروقی و حتی کرونا می شود.
وی افزود: زیاده‌روی در مصرف نمک، شکر و روغن عاملی برای بروز بیماری‌ها خواهد بود. بنابراین در صورتی که نمک، شکر یا روغن در ماده غذایی زیاد باشد رنگ قرمز بر بسته بندی آن درج می‌شود. به این ترتیب رنگ زرد نشان دهنده خطر متوسط و رنگ سبز نشان دهنده سالم بودن ماده غذایی است.
چگونه در شرایط کرونایی نان بخریم؟
مدیرکل فراورده های غذایی و آشامیدنی درباره احتمال ابتلا به کرونا با مصرف نان گفت: خوشبختانه مصرف نان های صنعتی و بسته بندی شده 20 درصد افزایش پیدا کرده است و باید توجه داشت نانوایی ها می توانند باعث شیوع ویروس کرونا شوند.

عزیزی تصریح کرد: درخواست داریم که مردم فاصله‌گذاری اجتماعی در نانوایی‌ها را رعایت کنند.هموطنان بهتر است هنکام مراجعه به نانوایی با خود پارچه‌ یا پلاستیکی ببرند و نان‌ها را زمانی که داغ هستند، جمع کنند. چرا که ویروس بعد از خروج از تنور به دلیل دمای بالا عاری از ویروس است اما پس از سرد شدن می تواند به ویروس آلوده شود.
وی افزود: باید توجه کرد که تعداد نانوایی‌های سنتی در کشور بالا است و اینکه هر روز قرار باشد بازرسان بهداشت محیط به نانوایی‌ها سر بزنند کار را مشکل می‌کند. بنابراین بهتر است مردم و متصدیان نانوایی نکات بهداشتی و ضدعفونی را به دقت رعایت کنند تا هر چه بیشتر بتوان از گسترش این ویروس جلوگیری کرد.
سلامت محصولات غذایی وارداتی تضمین شده است
عزیزی در پاسخ به سوالی درباره نظارت بر محصولات غذایی وارداتی و ثبت آن‌ها در سامانه تی‌تک، گفت: در زمینه مواد غذایی وارداتی کنترل جامع و کاملی وجود دارد و همه موادغذایی از جمله انواع فرآوری شده و نیمه فرآوری شده و مواد اولیه فقط به شرط ثبت در سیستم تی‌تک می تواند و واردکنندگان موادغذایی باید قبل از حمل به کشور آنالیزها، گواهی بهداشت و... را باید روی سامانه بارگذاری کنند و زمانی هم که محموله به بنادر رسید، مجددا نمونه گیری و آزمایش انجام می‌شود و در صورتی که محصول واجد شرایط و استانداردهای مورد لزوم بود، اجازه ترخیص داده می‌شود و اگر مشکلی در ماده غذایی وارداتی باشد، اصلا اجازه واردات داده نمی شود و محصول مرجوع یا معدوم می‌شود.
چالش فرآورده‌های غذایی زیرپله‌ای
عزیزی درباره احتمال تقلب در موادغذایی داخلی بیان کرد: در این زمینه مشکلاتی را در داخل و در حوزه تولید زیرپله‌ای و تقلبی مواد غذایی داریم که متسافانه این محصولات نام و نشان و مجوز ندارند. حال ممکن است در این گرانی و شرایط اقتصادی خاص، عده‌ای سودجو تاریخ مصرف یا انقضا را تغییر دهند یا بسته بندی‌ها را تعویض و با مواد نامرغوب به بازار عرضه کنند که این موارد به محض اینکه از سوی مردم گزارش شود و یا بازرسان در سطح عرضه با آن مواجه شوند، بلافاصله آن مراکز پلمپ و محصولات‌ هم از سطح عرضه جمع آوری می‌شود و بر روی سایت سازمان هم اسامی آن شرکت‌ها اعلام می‌شود. ما از مردم می‌خواهیم که محصولات معتبری را استفاده کنندکه تمام نشان‌های استاندارد و گواهی‌های سازمان غذا و دارو را دارد و شناخته شده‌ است ، زیرا این محصولات شناخته شده‌ مرتب مورد بررسی و آزمایش قرار می‌گیرند.

ارسال نظر

اخرین اخبار
پربیننده‌ترین اخبار