(ویدیو) دستفروشی قهرمان کشتی جهان در اندیمشک!

محسن مدهنی دارنده مدال طلای مسابقات جهانی کشتی و فن اصیل "مشک‌سقا" می‌گوید از بیکاری و اجبار، به شغل دست فروشی در اندیمشک روی آورده و حالا با برخورد عوامل اجرائیات شهرداری مواجه شده و ناچار به جمع کردن بساط خود شده است!

اینکه وضعیت همه قهرمانان و مدال آوران ایرانی در رقابت‌های جهانی چندان گل و بلبل نباشد عجیب نیست؛ با این حال، اینکه استعداد‌های خارق العاده دیروز به حال خود رها شوند و نتوان به شکوفایی بیشتر آن‌ها پرداخت نگران کننده است؛ یکی از همین قهرمان‌ها و البته استعداد‌ها محسن مدهنی دارنده مدال طلای مسابقات جهانی کشتی است. شاید بیش از آنکه او را به اسم محسن مدهنی بشناسند به نام کشتی گیر ایرانی می‌شناسد که توانست فن اصیل "مشک‌سقا" را آن هم بعد از ۵۰ سال دوباره اجرا کند؛ آنهم در رقابت‌های جهانی و روی یک حریف از بلغارستان.
فیلم هنرمندی محسن با فن مشک سقایش آن زمان، آن وقت دست به دست چرخید و تحسین بزرگان کشتی را به همراه داشت که کمتر کسی تصور می‌کرد محسن مدهنی جوان، چندسال بعد مجبور شود بیخیال هنرنمایی روی تشک کشتی شود و برای امرار معاش به دستفروشی رو بیاورد. البته که دستفروشی شغل شریفی است، ولی اینکه او را حتی در همین حرفه با پول بخورونمیرش هم راحت نگذاشته اند مساله دیگری است. او با انتشار ویدیویی می‌گوید از بیکاری و اجبار، به شغل دست فروشی در اندیمشک روی آورده و حالا با برخورد عوامل اجرائیات شهرداری مواجه شده و ناچار به جمع کردن بساط خود شده است!



محسن مدهنی، از همان دوران کودکی علاقه زیادی که به کشتی داشت و توانست خیلی زود و در دوران نونهالی وارد این عرصه شود. او موفق شد عملکرد قابل قبولی را از خود به نمایش بگذارند و در مسابقات انتخابی تیم ملی نوجوانان کشتی ایران شرکت کنند و به تیم ملی راه پیدا نماید.
در سال ۲۰۱۷ در مسابقات پنج وزن نخست کشتی فرنگی نوجوانان جهان که در شهر آتن پایتخت یونان برگزار می‌شد محسن مدهنی در وزن ۵۸ کیلوگرم توانست که حریف هندی خود را با نتیجه ۱۴ بر ۳ شکست پشت سر بگذارد و مدال طلای جهان را به گردن بیاویزد. او در این مسابقات توانسته بود کشتی گیران کشور‌های جمهوری چک و بلغارستان ژاپن را شکست بدهد.


فن «مشک سقا» چیست؟
هنگامى که حریف در خاک نشسته، کشتى‌گیر مجرى از یک سمت در پشت او به حالت زانو زده قرار مى‌گیرد. سپس کمر حریف را با قلاّب کردن دست‌ها محکم مى‌گیرد. مجرى بعد از گرفتن کمر حریف، در حالى‌که در یک طرف بدن او به روى پاهاى خود قرار مى‌گیرد، به‌سرعت حریف را تا ارتفاع بالاتر از کمر، بالا مى‌آورد به‌طورى‌که کمر حریف از یک سمت کاملاً زیر بغل دست نزدیک مجرى قرار گیرد و سپس در همین لحظه، با بردن کمر و نشیمنگاه خود به زیر مرکز ثقل بدن حریف در حالى‌که زانوهاى مجرى نیمه‌خمیده هستند، با راست کردن پاهاى خود، پائین‌تنه حریف را از پشت به‌طرف بالا پرتاب مى‌کند و بالاتنه او را به‌طرف پائین سرازیر مى‌نماید و با وارد ساختن ضربه کمر و نشیمنگاه خود، حریف را از جلو به گونه‌اى پرتاب مى‌کند که مستقیماً به روى پل مى‌رود.
ارسال نظر