واعظ آشتیانی: عزیزی خادم یا تعریف نخبه را نمیداند یا نخبگی را در رفاقت میبیند
قائم مقام پیشین سازمان تربیت بدنی گفت در صورتی که انتصابهای فدراسیون فوتبال با همین رویه دنبال شود، دوره ریاست عزیزی خادم کمتر از چهار سال خواهد بود.
امیر رضا واعظ آشتیانی درباره انتخابهای پُر سر و صدای فدراسیون فوتبال در زمان ریاست عزیزی خادم، به تسنیم گفت: همیشه افراد پیش از انتخاب برای هر مسئولیتی، شعارهای قشنگ و پرطمطراق میدهند. آنها ادعا میکنند اگر مسئولیت بگیریم، شایستهسالاری را مد نظر قرار میدهیم و به بهترین نحو از منابع و امکانات استفاده میکنیم. هیئترئیسه فدراسیون فوتبال باید، هم در انتخابها و انتصابها نقش بازی کند، هم بر این تصمیمات نظارت داشته باشد. معنی هیئترئیسه همین است که بر تصمیمات رئیس یا دبیرکل نظارت کند و نقش هیئترئیسه در مصوبات پُررنگ است.
وی تصریح کرد: هیئترئیسه باید سوال کند این افراد با چه متر و معیاری به سمتهای سرپرست نایبرئیسی اول و سرپرست تیم ملی رسیدهاند. ضمن اینکه رئیس یا دبیرکل فدراسیون فوتبال بر اساس چارچوب اساسنامه، اختیاراتی دارند که باید از آن استفاده کنند، اما نباید هر طور که دلش بخواهد تصمیم بگیرد. مسئولان در سمتهای مختلف میگویند ما اختیار داریم. شما اختیار داری، اما نه اختیار گرفتن تصمیم اشتباه و غیرمنطقی. یک کارمند معمولی هم میتواند این تصمیمات غلط را بگیرد.
مدیرعامل پیشین باشگاه استقلال در مورد اینکه عزیزی خادم وعده استفاده از نخبگان فوتبال را داده بود، اظهار داشت: رئیس فدراسیون فوتبال باید به افکار عمومی و هیئترئیسه بگوید که این منتخبان، چه شاخصههای نخبگی دارند. همه شاهد بودند که عزیزی خادم بحث نخبهها را مطرح کرد. با این شرایط باید بگوییم عزیزی خادم یا تعریف نخبه را نمیداند، یا اینکه نخبه برای او به گونهای دیگر و در قالب رفاقت و دوستی تعریف شده است.
«به فدراسیون فوتبال توصیه میکنم تصمیماتی نگیرند که منجر به حاشیهسازی شود.» واعظ آشتیانی ضمن بیان این جمله خاطرنشان کرد: این موضوعات سپس به مسائل پیچیدهای تبدیل میشود که مسئولان فدراسیون باید انرژی خود را روی اصلاح این تصمیمات اشتباه بگذارند. هر چه فدراسیون فوتبال از حواشی پرهیز کند، تصمیمات منطقی بگیرد و با کمترین آسیب و انتقاد مواجه شود، این فرصت فراهم میشود که تصمیمات بعدی را بهتر اتخاذ کند.
وی درخصوص اینکه اعضای هیئترئیسه فدراسیون فوتبال از جمله مهرداد سراجی و خداداد افشاریان گفته بودند سرپرست جدید تیم ملی را نمیشناسند، یادآور شد: این صحبتها نشان میدهد هیئترئیسه از تصمیمات مطلع نیست. با این رویه و تصمیمات، فدراسیون دچار حاشیههای سنگین خواهد شد. اگر قرار است تصمیمات بدون اطلاع هیئترئیسه گرفته شود و همین رویه ادامه یابد، بعید میدانم دوره چهار ساله این فدراسیون به پایان برسد.
معاون پیشین سازمان تربیت بدنی گفت: همانطور که فدراسیون فوتبال سخنگو دارد، پیشنهاد میکنم اعضای هیئترئیسه نیز یک سخنگو از میان خود انتخاب کنند تا مواضع هیئترئیسه را مطرح کند و منجر به تناقضگویی نشود. این باعث میشود رئیس و دبیرکل فدراسیون فوتبال در حوزه وظایف خود گام بردارند و همه میدانند اگر گام آنها اشتباه باشد، هیئترئیسه موضعگیری میکند.