بارش باران در ۲۷ استان تا آخر هفته/ هشدار وقوع سیلابهای ناگهانی
سازمان هواشناسی کشور با اشاره به بارش باران، تگرگ و رعدوبرق در ۲۷ استان از امروز تا آخر هفته، نسبت به وقوع سیلابهای ناگهانی در برخی استانها هشدار داد.
بر اساس تحلیل نقشههای همدیدی و آیندهنگری سازمان هواشناسی امروز در استانهای آذربایجان شرقی، آذربایجان غربی، اردبیل، زنجان، قزوین، البرز، تهران، سمنان، کردستان، کرمانشاه، خوزستان، ایلام، لرستان، همدان، گیلان، مازندران، گلستان، خراسان شمالی، چهارمحال و بختیاری، کهگیلویه و بویراحمد، شمال فارس، شمال بوشهر، اصفهان، یزد، قم، مرکزی و شمال کرمان رگبار باران، گاهی همراه با رعدوبرق و وزش باد پیش بینی شده است.
در این روز شدت بارشها مربوط به استانهای واقع در شمال غرب، غرب، دامنههای جنوبی البرز مرکزی و غربی، سواحل غربی دریای خزر و دامنههای زاگرس مرکزی و شمالی است و احتمال ریزش تگرگ در این مناطق دور از انتظار نیست.
بر اساس اعلام سازمان هواشناسی این وضعیت فردا در خراسان شمالی، خراسان رضوی، خراسان جنوبی، یزد، کرمان، فارس، اصفهان، گلستان، همدان، مرکزی، بوشهر، شمالی آذربایجان شرقی و شمال اردبیل پیش بینی میشود.
سه شنبه در استانهای واقع در دامنههای زاگرس مرکزی و جنوبی، شمال شرق، شرق، بخشهایی از مرکز، ارتفاعات جنوب شرق و ارتفاعات البرز شرقی و شمال استانهای آذربایجان شرقی و آذربایجان غربی و چهارشنبه در شمال شرق، شرق، بخشهایی از جنوب و ارتفاعات جنوب شرق و شمال استانهای آذربایجان شرقی و آذربایجان غربی بارندگی پیش بینی شده است.
بارش پنجشنبه در نوار شرقی کشور ادامه خواهد داشت و در سایر مناطق کشور جو پایداری حاکم خواهد بود.
سازمان هواشناسی همچنین طی اطلاعیهای به شرح زیر از تشدید فعالیت سامانه بارشی خبر داد؛
توصیف سامانه: تشدید فعالیت سامانه بارشی و ناپایداری های همرفتی
زمان شروع: صبح یکشنبه 100/01/22
زمان پایان: صبح دوشنبه 1400/01/23
نوع مخاطره: رگبار باران، رعدوبرق، در مناطق مستعد رخداد تگرگ، وزش باد شدید موقتی
منطقه اثر: جنوب لرستان، چهارمحال و بختیاری، شمال و شرق خوزستان، آذربایجان شرقی، شمال و غرب آذربایجان غربی و شمال کهگیلویه و بویراحمد
اثر مخاطره: جاری شدن آب در مسیلها، آب گرفتگی معابر، بالا آمدن ناگهانی آب رودخانه ها، برخورد صاعقه، آسیب به سازه های موقت، لغزندگی جادهها
توصیه: پرهیز از سفرهای غیر ضروری برون شهری، بویژه در مناطق کوهستانی، بازگشایی آبراهها، انجام اقدامات مدیریتی رودخانه و سیلاب، آمادگی دستگاههای اجرایی خدمت رسان مانند شهرداریها و غیره و عدم صعود به ارتفاعات و جابجایی عشایر کوچ رو و چرای دام در مسیلها