عدم واردات گرانی بازار حبوبات را داغ کرد
بازرس اصلی اتحادیه خواروبار و آجیل فروش اصفهان با اشاره به گرانی حبوبات در روزهای اخیر در بازار گفت: کاهش تولید داخلی و عدم واردات سبب گرانی قیمت بسیاری از محصولات در بازار شده است.
حمیدرضا باقری، نبود بارندگیهای کافی و کاهش حجم آب را از دلایل اصلی سیر نزولی تولید محصولات داخلی دانست و اظهار داشت: در شرایط فعلی تامین بار حبوبات با نبود واردات و کاهش تولیدات داخل بسیار دشوار شده و قیمت برخی از کالاها چندین برابر افزایش داشته است.
وی با اشاره به افزایش 23 درصدی نرخ لپه در بازار اصفهان، افزود: طی روزهای اخیر قیمت لپه با افزایش 8 هزار تومانی از 34 به 42 هزار تومان رسیده است.
بازرس اصلی اتحادیه و آجیل فروش اصفهان درباره اینکه قیمت نخود هم از 22 به 28 هزار تومان افزایش داشته است، بیان کرد: در حال حاضر از کشورهای اتیوپی و تانزانیا هیچ گونه وارداتی حبوبات نداریم و بیشترین بار وارداتی نخود و لپه موجود بازار از کشور روس است که از کیفیت مطلوبی برخوردار نیست.
وی پیرامون اینکه ایران هم تولیدکننده حبوبات است هم واردکننده، تصریح کرد: تولیدات محصولات داخل به تنهایی امکان تامین کامل تقاضاهای داخلی را ندارد و در برخی مواقع حبوبات مورد نیاز از خارج کشور تامین میشود اما امسال عدم واردات این کالاها سبب گرانی شده است.
باقری عدم واردات را یکی از دلایل اصلی نبود عدس ریز و درشت طی روزهای گذشته در بازار اصفهان بیان کرد و گفت: طی روزهای اخیر قیمت این کالا با 12 هزار تومان افزایش از 15 با 27 هزار تومان رسیده است.
وی ادامه داد: جدیدا مسئولان مرتبط اعلام کردهاند که عدس وارداتی به بازار آمده است اما با قیمت فعلی 27 تا 28 هزار تومان بدون شک دست مصرفکنندگان بالای 30 هزار تومان خواهد رسید.
بازرس اصلی اتحادیه خواروبار و آجیل فروش اصفهان درباره افزایش 10 هزار تومانی نرخ لوبیا قرمز در بازار، بیان کرد: قیمت این کالا با نبود بار در بازار از 18 با 28 هزار تومان رسیده است.
وی با بیان اینکه نرخ برنج خارجی از ابتدای سال جاری ثابت مانده و حتی برخی از مارکها آن افت قیمت هم داشته است، گفت: با عدم توانایی قدرت خرید مردم و فشار گمرک برای تخلیه بار واردکنندگان قبل از سال، قیمت بعضی از برندهای معروف خارجی در داخل کشورمان تاحدودی پایین آمده است.
باقری پیرامون افزایش 2 تا 3 هزار تومانی نرخ برنج داخلی، اظهار داشت: در حال حاضر برنج هاشمی، فجر و غیره از 25 تا 27 هزار تومان و طارم واقعی 32 هزار تومان به بالا قیمتگذاری شده است.
وی با بیان اینکه حبوبات از ارز 4200 تومانی به ارز نیمایی تغییر کرده است، بیان کرد: اگر مسیرهای وارداتی حبوبات از بنادر و گمرکات کشورمان هم عملیاتی شود، حذف ارز دولتی یکی دیگر از دلایل رهایی ترمز گرانی بازار خواربار است.
بازرس اصلی اتحادیه خواروبار و آجیل فروش اصفهان تعرفههای بالای گمرکی را یکی دیگر از دلایل افزایش جهشی قیمت حبوبات دانست و افزود: تولید داخلی جوابگوی عرضه و تقاضای بازار نیست و متاسفانه عدم واردات حبوبات نه تنها سبب گرانی محصولات شده بلکه تامین خواروبار را در بازار داخلی سهمگین کرده است.