انواع روشهای تهیه ترشی سیب
ترشی سیب یکی از خوشمزه ترین طعم دهنده های کنار غذا است که به سرعت جا می افتد و میتوانید به شکل ترشی سیب رنده شده یا حلقه شده آماده کنید.
ترشی سیب یکی از خوشمزه ترین طعم دهنده هایی است که میتوانید در کنار غذا مصرف کنید. اگر در خانواده حساسیت به سرکه انگور دارید میتوانید در تهیه ترشی سیب از سرکه سیب استفاده کنید.
برای تهیه ترشی سیب میتوانید از انواع سیب (قرمز، زرد، گلاب و ...) استفاده کنید. ترشی سیب را میتوانید با پوست یا بدون پوست درست کنید. سعی کنید در تهیه ترشی از سیب های قرمز و پفکی که حالت آردی گرفته اند استفاده نکنید. سیب ها باید سفت و آبدار باشند.
در ادامه انواع مختلف ترشی سیب که به دلیل وجود سبزیجات و ادویه های مختلف طعم های متفاوتی دارند را به شما آموزش میدهیم تا ترشی سیب مورد علاقه خودتان با طعم دلخواه را انتخاب کرده و درست کنید. تفاوت طعم انواع ترشی سیب در انتخاب ادویه ترشی سیب بستگی دارد. شما میتوانید از دستورهای زیر ادویه ترشی سیب دلخواهتان را پیدا کنید.
می توانید در تمام روش ها از حرارت دادن مواد ترشی سیب برای سریعتر جا افتادن ترشی استفاده کنید.
برای تهیه ترشی سیب رنده شده از هر کدام از دستورها و انواع ادویه ترشی سیب که در ادامه آورده شده است میتوانید استفاده کنید. فقط در ابتدا سرکه با ادویه ترشی سیب دلخواهتان را مخلوط نمایید. بعد از پوست گرفتن سیب را رنده کرده درون شیشه بریزید و ترکیب سرکه و ادویه دلخواهتان را به آن اضافه کنید طوری که سرکه روی سیب رنده شده را بگیرد. برای تهیه ترشی سیب رنده شده نیازی به حرارت دادن سیب ندارید.
1- ترشی سیب روش اول:
مواد لازم ترشی سیب:
سیب | نیم کیلو |
سیر | ۴حبه |
موسیر | ۱پیمانه |
نعناع | ۱پیمانه |
سیاه دانه | ۳قاشق غذا خوری |
سرکه | ۱لیتر |
نمک، فلفل، زردچوبه | به میزان لازم |
آموزش تهیه ترشی سیب
طرز تهیه ترشی سیب
• سیب ها را شسته خشک کنید و به اندازه های دلخواه تقسیم کنید. می توانید سیب ها را نگینی خرد کنید یا حلقه ای یا اسلایس شده.
• برای این که ترشی ما ماندگاری بهتری داشته باشد و زود تر جا بیوفتد تمام سیب ها را درون یک قابلمه بریزید و موسیر و سیر را اضافه کنید.
• به مقدار کافی سرکه اضافه کنید، جوری که مواد در سرکه شناور نباشد.
• سپس نصف لیوان آب نمک را اضافه کرده روی حرارت ملایم بگذرید تا کمی سیب از حالت سفتی خارج شود. ( می توانید از اضافه کردن آب صرف نظر کنید. )
• زمانی که از مخلوط بخار بلند شد زیر قابلمه را خاموش می کنیم توجه داشته باشید که در قابلمه نباید گذاشته شود یا سرکه به مرحله جوش برسد چون موادمان له می شود.
• قابلمه را کنار بگذارید تا کاملا خنک شود حالا کمی فلفل و زردچوبه و سپس ۳ قاشق سیاه دانه به آن اضافه شود و خوب باهم مخلوط نمایید.
• ترشی سیب را داخل شیشه ریخته و در جای خنک بگذارید. بعد از گذشت ده روز ترشی شما آماده است و می توانید همراه غذا میل کنید.
• ترشی سیب را می توانید بدون استفاده از حرارت دادن با سرکه هم انجام دهید اما زمان بیشتری برای رسیدن ترشی احتیاج است.
2- ترشی سیب به روش دوم:
مواد لازم ترشی سیب
سیب | یک کیلوگرم |
دارچین | یک قاشق چایخوری |
گلپر | یک قاشق چایخوری |
سرکه | یک لیتر |
نمک | یک قاشق چایخوری |
انواع روشهای تهیه ترشی سیب
طرز تهیه ترشی سیب
• سیب ها را به اندازه دلخواه خرد کرده درون شیشه بچینید.
• چند حبه سیر و مقداری گلپر هم، لابهلای آنها بریزید.
• سرکه و نمک را به مخلوط اضافه کنید.
3- طرز تهیه ترشی سیب به روش سوم
مواد لازم ترشی سیب
سیب ترش | به مقدار لازم |
سرکه سفید | به مقدار لازم |
فلفل سبز تند | 4عدد هر شیشه |
سیر | 4 حبه هر شیشه |
نمک | 1 و 1/2 ق هر شیشه |
نعنا خشک | 1 ق چ هر شیشه |
• سیب ترش ها را با پوست یا پوست گرفته به اندازه دلخواه خرد کرده با فلفل و سیر و نمک و نعنا و سرکه درون شیشه بریزید.
• حدود 1 هفته طول میکشد تا ترشی سیب شما آماده شود.
4- طرز تهیه پوره سیب به روش چهارم
مواد لازم ترشی پوره سیب
سیب | 1 کیلوگرم |
سیاه دانه | 1 قاشق غذاخوری |
پودر زنجبیل | 1 قاشق چایخوری |
شکر | 1 قاشق غذاخوری |
سرکه | 1 لیتر |
نمک | به میزان لازم |
• سیب ها را پوست گرفته ، چهار قسمت کرده و هسته آنها را درآورید. در ظرف ریخته یک استکان آب روی آن بریزید و روی حرارت بگذارید تا بپزد.
• سیب را له کرده با سایر مواد مخلوط نموده روی حرارت بگذارید تا غلیظ شود.
• شکر را اضافه کرده و از روی حرارت برمی داریم تا خنک شود.
• سیاه دانه را با مواد مخلوط نموده داخل شیشه بریزید و اجازه دهید یک هفته بماند تا جا بیوفتد.
5- طرز تهیه ترشی لیته سیب
مواد لازم ترشی لیته سیب
سیب | به مقدار دلخواه |
تمر هندی | یک بسته |
سرکه | چهار لیوان |
برگه زردآلو | یک لیوان |
ادویه گردو | به میزان لازم |
سیاه دانه | در صورت تمایل |
• از سیب های سالم یا لکه دار میتوانید در این ترشی استفاده کنید.
• سیب ها را پوست گرفته نگینی درشت خرد کنید.
• سب ها را در مقداری آب و آبلیمو قرار می دهیم تا سیاه نشود.
• یک بسته تمرهندی را با چهار لیوان سرکه خیس کرده وقتی نرم شد از صافی رد کنید و هسته ها را جدا کنید.
• میتوانید از جوز هندی و پودر هل است در سس ترشی لیته سیب استفاده کنید.
• یک لیوان برگه زردآلو را داخل سرکه ای که تمر هندی را خیس کرده اید نرم کنید و به سس ترشی لیته اضافه کنید.
• نمک و ادویه را به ترشی اضافه کنید.
• سیب ها از داخل مخلوط آب و آبلیمو خارج کرده آبکش کنید و به سس آماده شده اضافه کنید و روی حرارت بگذارید تا بخارش بلند شود. شعله را خاموش کرده اجازه دهید کاملا خنک شود.
• در صورت تمایل مقداری سیاه دانه به ترشی اضافه کنید. ترشی لیته شما بعد از 3 روز آماده است.
انواع ادویه ترشی سیب
سایر ترکیبات ادویه ترشی سیب
در ادامه مقاله سایر ترکیبات ادویه ترشی سیب را برای این که دستتان برای انتخاب بیشتر باز باشد می آوریم. طرز تهیه همانند روش های قبل است.
روش اول :
سیر رنده شده و فلفل دلمه خرد شده را در انتها بعد از خنک شدن به ترشی اضافه کنید.
سیب درختی | ۲ کیلو گرم |
سیاه دانه | یک قاشق غذا خوری |
سرکه | یک کیلو گرم |
نبات | صد گرم |
دارچین | یک قاشق غذا خوری |
زنجبیل | یک قاشق غذا خوری |
گلپر کوبیده | یک قاشق غذاخوری |
نمک | به مقدار لازم |
فلفل دلمه ای رنگی | به دلخواه |
سیر درشت رنده شده | به دلخواه |
برگ های ریحان را در آخر بعد از سرد شدن ترشی اضافه کنید.
سیب ترد پوست کنده (یا با پوست) و تکه تکه شده | 400 گرم |
پیاز ریز خرد شده | 1 عدد |
سیر خرد شده | 1 قاشق سوپخوری |
زنجبیل خرد شده | 1 قاشق سوپخوری |
شکر | نصف پیمانه |
سرکه سیب | 1 لیوان |
برگ ریحان | 20 عدد |
زرد چوبه | نصف قاشق چایخوری |
دارچین | نصف قاشق چایخوری |
پودر فلفل | نصف قاشق چایخوری |
پودر میخک | نصف قاشق چایخوری |
• تمام مواد را مخلوط کنید روی حرارت هم بزنید تا شکر حل شود.
• سیب را در شیشه ریخته و مواد سرکه را رویش بریزید.
سیب درشت | سه عدد |
شکر | دو پیمانه |
سرکه سفید | یک و نیم پیمانه |
دارچین | یک قاشق چایخوری |