دستیابی به داروی پیشگیری از عودِ میگرن توسط محققان اصفهانی
محققان یک شرکت دانش بنیان مستقر در شهرک علمی تحقیقاتی اصفهان موفق به تولید داروی پیشگیری دراز مدت از عود میگرن شدند.
به گزارش ایسنا، مدیرعامل یک شرکت دانش بنیان پژوهشی مستقر در شهرک علمی تحقیقاتی اصفهان از تولید داروی پیشگیری دراز مدت از عود میگرن خبر داد و اظهار کرد: این دارو از مدل داروهای تسکین دهنده موقتی نیست. داروی پیشگیری دراز مدت از عود میگرن گرچه ساختار شیمیائی دارد، اما از نوع داروهای شیمیایی مرسوم نیست و در دسته بندی داروهای جامع نگر به بدن متناظر با داروهای هومیوپاتی قرار میگیرد؛ گرچه روش ساخت آن نیز کاملا متفاوت با فرایند تهیه داروهای هومیوپاتی است. بنابراین عوارضی که در مورد داروهای شیمیایی مطرح است، شامل این دارو نمیشود.
علی علوی افزود: بعد از مصرف یک شیشة داروئی از این شربت که یک ماه به طول میانجامد، بیمار برای چهار تا شش ماه به طور کامل و یا چشمگیر از دردهای میگرنی نجات پیدا میکند. بعد از این مدت، بیماری ممکن است باز گردد و افراد میتوانند پس از چهار تا شش ماه مجددا از این دارو استفاده کنند. بنابراین بیمار نیاز ندارد به طور مداوم دارو مصرف کند.
علوی با بیان اینکه این دارو از سال ۱۳۹۱ مجوز آزموده شدن را از کمیته اخلاق دانشگاه علوم پزشکی اصفهان و علوم پزشکی کرمان داشته است، تصریح کرد: افراد در طی این مدت به صورت داوطلبانه از این دارو استفاده کردهاند و تمام افراد از اثر بخشی آن ابراز رضایت کردند.
وی با تاکید بر اینکه نمیتوان ادعا کرد با این شربت صد درصد بیماران از درد میگرن خلاص میشوند، خاطرنشان کرد: از میان افرادی که در این مدت تحت درمان با این دارو قرار گرفتند، بیش از ۸۰ درصد افراد با قطع کامل دردهای میگرنی مواجه شدند. در بقیه افراد نیز شدت، تکرار و طول دوره درد کاهش مشخص یافته است، به طوری که بیماران رضایت کامل از مصرف دارو داشتهاند.
مدیر عامل این شرکت دانش بنیان اصفهانی گفت: اثربخشی داروی پیشگیری دراز مدت از عود میگرن در سنین زیر ۱۲ سال بررسی نشده و مطالعه ای در این زمینه نداشته ایم، اما به لحاظ ترکیب و مواد سازنده محدودیت سنی ندارد.
علوی با بیان اینکه این دارو ساخته محققان ایرانی است، اظهار کرد: داروی پیشگیری دراز مدت از عود میگرن کپی سازی یا مشابه سازی نمونه داخلی و یا خارجی نیست. داروی میگرن تنها داروی موفق این شرکت نبوده و موارد متعدد دیگری نیز با نتایج کامل مواجه شده است.
شرکت تحقیقاتی حکیمان شرق از سال ۱۳۸۱ در شهرک علمی و تحقیقاتی اصفهان مستقر شده و از سال ۱۳۸۶ به جمع شرکتهای مستقر در پارک فناوری اصفهان پیوسته است.