سرگیجه تابستانی را با این ترفندها درمان کنید
قرار گرفتن در معرض هوای بسیار گرم میتواند موجب پیامدهای منفی برای سلامتی شود.
وقتی گرما و رطوبت بالا میرود علائم گرمازدگی در افراد افزایش مییابد. در این شرایط افراد در معرض علائمی مانند تبهای مرموز، حالت تهوع، اسهال، تعریق، سرگیجه و سنگینی سر قرار میگیرند. در این مطلب، با علت سرگیجه در روزهای داغ تابستان آشنا خواهید شد.
تحقیقات نشان داده که افراد مسن بالای ۶۵ سال، زنان حامله، شیر دادن، نوزادان تازه متولد شده، کودکان وافراد مبتلا به بیماریهای مزمن، به ویژه بیماران قلبی، ریوی و فشار خون بالا گروههای مستعد سرگیجه در تابستان هستند.
عوامل مختلف افزایش سرگیجه در تابستان
کم آبی بدن: بدن در فصل تابستان با تعریق، مقدار زیادی مایعات از دست میدهد که به دنبال آن احتمال کمبود آب بدن افزایش مییابد. کم آبی بدن، همراه با سردرد، تشنگی شدید، رنگ پریدگی پوست و ادرار تیره شایع ترین علامت است.تهویه بد: برخی از افراد هنگام ماندن برای مدت طولانی در خانه با تهویه ضعیف، به دلیل کمبود اکسیژن و رسیدن آن به مغز، احساس سرگیجه پیدا میکنند.
گرمای خورشید: معمولاً پرتوهای خورشید قوی هستند، اگر مدت طولانی در معرض آن قرار بگیرید، ممکن است منجر به سوختگی، گرمازدگی و سرگیجه شود.
شلوغی: قرار گرفتن در مکانهای شلوغ با توجه به دمای بالا، ممکن است باعث سرگیجه و خستگی شود و حتی ممکن است منجر به از دست دادن هوشیاری شود.
کمکهای اولیه برای افراد دچار سرگیجه
اگر به شخصی برخورد کردید که به دلیل گرمای هوا دچار سرگیجه شده است، باید اقدامات زیر را برای نجات او انجام دهید:- با در نظر گرفتن دمای پایین بیمار، بیمار را به مکانی با تهویه مناسب منتقل کنید.
- قرار دادن فرد آسیب دیده روی زمین، به شرط خنک بودن سطح، تا دمای بدن او را پایین بیاورید.
- تهیه نوشیدنیهای سرد و دادن آن به بیمار، تا فشار خون وی را به میزان طبیعی برگرداند و مایعات از دست رفته بدن را جایگزین کند.
چگونه میتوان از سرگیجه تابستان جلوگیری کرد؟
۱- مایعات فراوان به ویژه آب بنوشید تا بدن رطوبت خود را حفظ کرده و از کمبود آب بدن در امان بماند.
۲- از نوشیدنیهای شیرین فاصله بگیرید، زیرا بالا بودن قند خون پس از خوردن آنها ممکن است احتمال سرگیجه و غش را افزایش دهد.
۴- در مواقع اوج گرما از منزل خارج نشوید و اگر مجبور هستید باید کلاهی بر سر بگذارید، ضد آفتاب بزنید و از عینک آفتابی استفاده کنید.
۵- از نوشیدنیهای یخ زده پرهیز کنید، زیرا باعث گرفتگی معده میشود.
۶- دوش آب سرد بگیرید، یک حوله مرطوب روی بدن قرار دهید، یا پاها را در آب سرد خیس کنید.
۷- تا آنجا که ممکن است در مکانهای دارای تهویه مناسب بمانید.
۸- بیرون ماندن افراد مسن یا کودکان از اتومبیل، زیرا علاوه بر تهویه نامناسب در آن، در هوای گرم دمای داخل خودرو نیز افزایش مییابد.