سهم دقیق حقابه سال گذشته زراعی اعلام خواهد شد

دبیر اجرایی نظام صنف کشاورزی استان اصفهان گفت: هنوز سهم دقیق حقابه پرداختی کشاورزان در سال زراعی گذشته مشخص نشده و با برگزاری جلسه شورای هماهنگی زاینده رود میزان دقیق آن مشخص خواهد شد.

به گزارش باشگاه خبرنگاران جوان از اصفهان،اسفندیار امینی دبیر اجرایی نظام صنفی کشاورزی استان اصفهان با اعلام تاریخ دقیق بازگشایی آب در آینده نزدیک برای کشت بهنگام پاییزه اظهار داشت: پیش بینی می‌شود آب در بازه زمانی پانزدهم تا بیستم آبان ماه برای کشت غله رهاسازی شود.

او با اشاره به اینکه آبانماه زمان مناسبی برای کشت غله است، ادامه داد: پیش بینی می‌شود مجموع برداشت محصولات کشاورزی در سال زراعی گذشته، در شهرستان اصفهان اعم از غله، ذرت علوفه ای، ذرت دانه ای، چغندر قند، چغندر دامی، انواع صیفی جات، جالیز، شالیزار، ارزن و میوه جات و ... بالغ بر دو میلیون تن باشد و با تخمین بیش از دو هزار میلیارد تومان درآمد برای کشاورزان، دامداران و مرغداران آثار روانی و اجتماعی مثبتی در استان اصفهان به همراه خواهد داشت.

دبیر اجرایی نظام صنف کشاورزی استان اصفهان ادامه داد: هنوز سهم دقیق حقابه پرداختی کشاورزان در سال زراعی گذشته مشخص نشده و با برگزاری جلسه شورای هماهنگی زاینده رود میزان دقیق آن مشخص خواهد شد.


او در ادامه با اشاره به اهمیت آزادسازی و ساماندهی رودخانه زاینده رود گفت: اختیار اجرای بیش از ۷۰ درصد از مصوبات شورای هماهنگی زاینده رود و شورای عالی آب در داخل استان اصفهان است که برای اجرای آن بین دستگاه‌های مربوطه، همگرایی وجود ندارد.

امینی با تاکید بر عدم هماهنگی بین دستگاه‌های اجرایی برای اجرای مصوبات زاینده رود در استان اصفهان تصریح کرد: وظایف هر کدام از دستگاه‌های ذی ربط در مورد زاینده رود در طی مصوبات شورای عالی آب، شورای هماهنگی زاینده رود و امنیت ملی مشخص شده، اما متاسفانه وفاق و جدیتی در استان اصفهان برای اجرای این مصوبات وجود ندارد.

او با اشاره به اینکه کم کاری‌های دستگاه‌های اجرایی استان اصفهان در مورد زاینده رود به پایتخت مربوط نیست، تاکید کرد: اختیارات تام تشکیل صندوق پرداخت خسارات به کشاورزان به بالاترین مقام اجرایی در استان اصفهان واگذار شد، اما اقدامی انجام نشد.

دبیر اجرایی نظام صنف کشاورزی استان اصفهان با اشاره به نمونه‌ای دیگر برای اعلام کوتاهی سازمان‌های ذی ربط در مورد زاینده رود در استان اصفهان تصریح کرد: از سال ۱۳۹۶، طبق مصوبه کارگروه ملی، صنایع استان اصفهان بایستی به طور علی الحساب سالانه ۴۵۰ میلیارد تومان برای جبران خسارات کشاورزان پرداخت کنند و اختیار وصول آن به شخص استاندار واگذار شد و طبق دستور استاندار شرکت آب منطقه‌ای مسئول پیگیری این موضوع شد که تاکنون پس از گذشت سه سال هیچ گونه اقدامی انجام نشده است.


او با اشاره به ۱۳ مصوبه‌ای که بر ساماندهی، نظارت بر برداشت‌های غیرمجاز و حذف اعیانی‌های مزاحم در حریم و بستر رودخانه زاینده رود نظارت دارد و در عقد با صنف کشاورزی تاکید شده است، گفت: اولویت اول در مصوبات صرف هزینه برای آزادسازی و ساماندهی رودخانه زاینده رود است، اما با قرارداد صوری با صنف کشاورزی نمی‌توان اقدام موثری انجام داد.


امینی با مقایسه دبی خروجی از سد زاینده رود در سال گذشته با مدت مشابه امسال گفت: در سال ۱۳۹۷ همین موقع دبی خروجی آب از سد زاینده رود، در مسیر محدودی از بستر رودخانه جریان داشت، اما امسال این میزان آب می‌تواند آب پشت سد رودشتین را برای تغذیه محدود تالاب گاوخونی تامین کند که محصول و نتیجه پنج درصد از عملیات ساماندهی رودخانه زاینده رود است.

او تاکید کرد: تا زمانی که تصمیمات سازمان‌های اجرایی استان اصفهان بر سلیقه گرایی استوار باشد و همگرایی در اجرای مصوبات شورای عالی آب و شورای هماهنگی زاینده رود نباشد دچار شعارزدگی و بهره برداری‌های تبلیغاتی از حوضه زاینده رود خواهیم بود و در اینجا نهاد‌ها و سازمان‌های مربوطه در استان اصفهان را به مناظره دعوت می‌کنیم.

ارسال نظر