طرز تهیه شیرینی شاه پسند

شیرینی شاه پسند از انواع شیرینی‌هایی است که معمولا در عید نوروز سرو می‌شود. این شیرینی از عطر و طعم بی نظیری برخودار است.

طرز تهیه شیرینی شاه پسند

پارسی دی نوشت: شیرینی شاه پسند یکی از خوشمزه‌ترین شیرینی‌های نوروزی می‌باشد که مزه تقریبا شبیه نخودی دارد با این تفاوت که خیلی زود خرد نمی‌شود و بسیار خوشمزه و خوش بو می‌باشد شما می‌توانید آن را با هر نوع مغزی که دوست دارید کاور کنید فقط کافی است مقداری شکلات ذوب شده به شیرینی شاهپسند بزنید. شما می‌توانید مانند دیگر شیرینی‌ها این شیرینی خوشمزه را در فر یا بدون فر و بر روی گاز تهیه کنید. برای اینکه شیرینی خوبی داشته باشید لازم است مواد را تراوز کنید، ولی ما شیرینی شاه پسند را با پیمانه نیز برای شما آورده ایم تا اگر به ترازو دسترسی ندارید بتوانید این شیرینی خوشمزه را برای ایام عید تهیه کنید.

مواد لازم برای تهیه شیرینی شاه پسند با پیمانه

آرد سفید ۱ پیمانه (۱۲۵ گرم)
آرد نخودچی ۱پیمانه و ۱/۸ پیمانه (۱۲۵ گرم)
پودر قند ۳/۴ پیمانه (۱۲۵ گرم)
زرده ریز ۱ عدد
روغن جامد صاف ۱/۲ پیمانه کمی بیشتر (۱۲۵ گرم)
پودر هل ۱/۴ ق چای خوری

طرز تهیه شیرینی شاه پسند خانگی

مرحله اول: تهیه روغن صاف قنادی

برای تهیه این شیرینی نمی‌توانید از روغن به صورت معمولی استفاده کنید، زیرا وجود حباب‌های ریز در روغن باعث شل شدن خمیر می‌شود و حتما باید روغن را صاف کنید برای صاف کردن روغن مقداری که مد نظر دارید را روی بخار غیر مستقیم آب قرار دهید و گاهی هم بزنید تا روان و یکدست شود سپس داخل یک ظرف شیشه‌ای ریخته، ولی درب ظرف را نگذارید و اجازه دهید در دمای محیط خنک شود سپس در یخچال نگهداری کنید.

مرحله دوم: هم زدن روغن و پودر قند

زرده و پودر هل و روغن صاف و پودر قند را داخل یک کاسه ریخته و به مدت ۵ دقیقه با همزن برقی خوب هم بزنید تا سبک و حجیم و کرم رنگ شود حتما در بین هم زدن با لیسک دور گیری کنید تا تمام روغن با مواد هم بخورد.

مرحله سوم: تهیه خمیر شیرینی شاهپسند

آرد نخود و آرد سفید را با هم مخلوط کنید و دو بار الک کرده تا سبک شود سپس روی مواد فوق الک کنید تا خمیری بدست بیاد حالا خمیر بدست آمده را سه بار چرخ کنید تا نرم و لطیف شود و زمانی که در دست خمیر را گلوله می‌کنید بدون ترک باشد سپس خمیر را داخل یک نایلون گذاشته و بمدت ۱ ساعت در دمای محیط استراحت می‌دهیم.

مرحله چهارم: فرم دادن به شیرینی شاه پسند

از خمیر برداشته و در دست گرد کنید تا مانند گلوله شود اصلا نباید خمیر ترک داشته باشید و صاف و یکدست باشد سپس با فاصله از هم داخل سینی بچینید.

مرحله پنجم: پخت شیرینی شاه پسند با فر

فر را از قبل گرم کرده باشید و سینی فر را در فر قرار داده و بمدت ۲۰ دقیقه در دمای ۱۶۰ درجه صبر کنید تا شیرینی‌ها پخته شوند، ولی نباید زیر شیرینی‌ها تغییر رنگ دهد و وقتی که از فر خارج کردید ۱ ساعت صبر کنید تا شیرینی‌ها به طور کامل خنک شوند سپس از روی سینی جدا کنید و مقداری از شیرینی شاه پسند را داخل شکلات زده و با مغز دلخواه کاور کنید. نوش جان

پخت شیرینی شاه پسند بدون فر

داخل تابه دو طرف دو لایه کاغذ روغنی قرار دهید و واشر دو تابه را خارج کنید و روی شعله پخش کن قرار دهید تا گرم شود سپس شیرینی را داخل تابه چیده و بمدت ۱۵ دقیقه اجازه دهید تا پخته شود اگر از تابه معمولی استفاده می‌کنید از دمکنی استفاده کنید.

نکات کلیدی در تهیه شیرینی شاه پسند

با مقدار گفته شده حدود نیم کیلو شیرینی خواهید داشت.
برای فر برقی و توستر دما را ۲۰ درجه کمتر انتخاب کنید.
اگر بلافاصله از فر خارج کردید و از روی سینی جدا کنید شیرینی خرد می‌شود حتما زمان دهید تا خنک شود.
می‌توانید شیرینی شاه پسند را با کره نیز تهیه کنید.
چرخ کردن شیرینی باعث یکدست شدن و نرم شدن می‌شود پس اصلا نیاز به ورز دادن ندارد، زیرا شیرینی به روغن می‌افتد.
ارسال نظر