طرز تهیه مرغ ناردونی؛ ترش و خوشمزه

مرغ ناردونی از غذا‌های شمالی اصیل است که در روز‌های سرد به سفره‌های ایرانی رنگ و رو و طعم خاصی می‌دهد.

طرز تهیه مرغ ناردونی؛ ترش و خوشمزه

ایرنا نوشت: ناردون در زبان مازندرانی به معنای دانه انار است و خورشت ناردونی یکی از غذا‌های لذیذ شهر‌ها و روستا‌های مازندران است که با دانه‌های انار، مرغ، رب انار و سیر تهیه می‌شود.

مواد لازم برای تهیه مرغ ناردونی:

ران مرغ ۴ تکه
انار متوسط ۱ عدد
آلو بخارا ۸ عدد
پیاز بزرگ ۱ عدد
رب انار ۲ قاشق غذاخوری
روغن مایع به مقدار لازم
شکر (در صورت نیاز) به مقدار لازم
نمک، فلفل سیاه و زردچوبه به مقدار لازم
آب به مقدار لازم

طرز تهیه و دستور پخت مرغ ناردونی:

۱. ابتدا پیاز را به صورت خلالی نازک خرد کنید
۲. سپس یک قابلمه مناسب روی حرارت قرار بدهید و مقداری روغن مایع داخل آن بریزید و پس از اینکه روغن داغ شد پیاز خرد شده را به قابلمه اضافه کنید و آنرا کمی تفت دهید تا نرم شود.
۳. پس از اینکه پیاز نرم و شفاف شد مقداری فلفل سیاه و زردچوبه به آن اضافه کنید و تفت دادن را ادامه دهید تا پیاز با ادویه‌ها یکدست شود.
۴. در مرحله بعدی ران‌های مرغ را به قابلمه اضافه کنید و خوب تفت دهید تا سرخ شوند.
۵. در ادامه رب انار را به قابلمه اضافه کنید و آنرا به همراه پیاز و مرغ کمی تفت دهید تا طعم خامی رب انار گرفته شود.
۶. حالا چند لیوان آب جوش به قابلمه اضافه کنید و اجازه دهید مرغ با حرارت ملایم به مدت یک ساعت بپزد.
۷. در ۳۰ دقیقه پایانی پخت خورش آلو بخارا را اضافه کنید و در ۱۵ دقیقه پایانی پخت انار را دان کنید و دانه‌های انار را به خورش اضافه کنید.
۸. در پایان طعم خورش را بچشید و در صورت تمایل مقداری شکر به آن اضافه کنید.
۹. نکته مهم در مورد خورش ناردون این است که این غذا به صورت کم آب سرو می‌شود، پس باید خورشت تا زمانی که خورش به روغن بیفتد روی حرارت بماند، پس از اینکه آماده شد آنرا به همراه کته یا برنج سرو کنید.
۱۰. می‌توانید در این غذا به جای دانه‌های تازه انار از دانه‌های خشک شده نیز استفاده کنید.
ارسال نظر