ذخیره ۳ میلیون مترمکعب سیلاب در بندهای آبخیزداری اصفهان

معاون آبخیزداری اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری استان اصفهان گفت: در بارندگی‌های اخیر حدود ۳ میلیون مترمکعب سیلاب در بندهای آبخیزداری این استان ذخیره شد.

ذخیره ۳ میلیون مترمکعب سیلاب در بندهای آبخیزداری اصفهان

​ابوطالب امینی در گفت‌وگو با خبرنگار مهر با بیان اینکه سازه پخش سیلاب روستای ابیازن در شهرستان نطنز در بارندگی‌های اخیر حدود ۲۰۰ هزار مترمکعب آبگیری کرد، اظهار داشت: برغم بارش‌های خوب در این شهرستان، بسیاری از سازه‌های آبخیزداری از جمله در روستاهای اریسمان و خالدآباد آبگیری نشد زیرا به علت خشکی زمین جریان سیلابی به بندها نرسید.
وی با اشاره به اینکه وقوع سیلاب بیشتر در کمشچه شهرستان برخوار و جاده حسن آباد- رامشه در شرق اصفهان بود، افزود: سیلاب در رامشه خسارت جزئی برجا گذاشت اما بندها در این منطقه نیز آبگیری شد در کمشچه نیز در حوضه‌ای که بارندگی بود طرح آبخیزداری نداشتیم اما سیلاب در سازه محدوده برخوار به سمت شاهین شهر مهار شد.
معاون آبخیزداری اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری استان اصفهان با بیان اینکه سازه‌های آبخیزداری در مناطق غربی استان از جمله خوانسار، گلپایگان، فریدن و فریدونشهر در بارندگی‌های اخیر خیلی کم آبگیری شد، اضافه کرد: سایر مناطق استان از جمله شهرستان کاشان با وجود بارش‌های بیش از ۳۰ میلیمتر به دلیل خشک بودن زمین سیلاب رخ نداد و بندهای آبخیزداری آبگیری نشد.
امینی همچنین به ۱۱ پروژه آبخیزداری در دست اجرا در سال جاری اشاره کرد و گفت: این پروژه‌های ملی در ۱۱ شهرستان برنامه‌ریزی شده اما با توجه به اینکه امسال اعتبارات نقدی نبوده و به صورت اسنادی است، عملیات اجرایی تعدادی از این پروژه‌ها آغاز شده است.
وی خاطرنشان کرد: اگر اعتبارات ابلاغ شده که بالغ بر ۶۷ میلیارد تومان است، ۱۰۰ درصد تخصیص یابد این پروژه‌ها را در فریدونشهر سمیرم، کاشان، لنجان، شهرستان اصفهان و روستای محمدآباد تکمیل خواهیم کرد.
به گزارش خبرنگار مهر، افزون بر یک هزار بند سنگی ملاتی با ارتفاع کمتر از سه متر و حدود ۱۷۰ بند خاکی در استان اصفهان در دو دهه گذشته اجرایی شده است. اجرای طرح آبخیزداری با هدف حفاظت از آب، خاک و جلوگیری از بیابانزایی و سیلاب از نیازهای اساسی عرصه‌های طبیعی با توجه به ادامه خشکسالی‌ها، تهدید و تخریب عرصه‌ها است.
طرح‌های آبخیزداری با کاهش میزان فرسایش خاک، زمینه را برای نفوذ آب در خاک فراهم کرده و آن را تبدیل به منبع آبی برای پایین دست حوضه خود می‌کند. از مجموع ۶۰ میلیون هکتار از عرصه‌های بیابانی و مرتعی کشور حدود ۲۵ میلیون هکتار مستعد عملیات آبخیزداری است که از این رو تاکنون ۳.۵ میلیون هکتار از اراضی و حوضه‌های آبخیز استان اصفهان مورد مطالعات توجیهی قرار گرفته و در حدود یک میلیون و ۸۰۰ هزار هکتار از اراضی استان طرح‌های آبخیزداری انجام شده است.

ارسال نظر