از مدار خارج شدن ۵ نیروگاه برق آبی در کشور/ تولید برق نیروگاههای برق آبی در کشور ۷۰ درصد کاهش یافته است
مدیرعامل شرکت مدیریت شبکه برق ایران و سخنگوی صنعت برق گفت: ۵ نیروگاه برق آبی در کشور از مدار خارج شد.
مصطفی رجبی مشهدی مدیرعامل شرکت مدیریت شبکه برق ایران و سخنگوی صنعت برق در گفتوگو با باشگاه خبرنگاران جوان، با اشاره به از مدار خارج شدن چندین نیروگاه برق آبی در کشور گفت: در حال حاضر چندین نیروگاه برق آبی در کشور با توجه به کمبود بارشهای سال گذشته از مدار تولید خارج شده اند.
او ادامه داد: در حال حاضر ۵ نیروگاه برق آبی در کشور از مدار خارج شده اند.
مدیرعامل شرکت مدیریت شبکه برق ایران و سخنگوی صنعت برق اضافه کرد: پنج نیروگاه برقآبی شهید عباسپور۲، کرخه، کارون۴، سیمره و کلان با ظرفیت به ترتیب ۱۰۰۰، ۴۰۰، ۱۰۰۰، ۴۸۰، ۶۶ مگاوات و جمعاً ۲ هزار و ۹۴۶ مگاوات در اثر کاهش بارش و خشکسالی از مدار خارج شدهاند.
او ادامه داد: در حال حاضر میزان تولید برق در نیروگاههای برق آبی کشور نسبت به سال گذشته ۷۰ درصد کاهش یافته است، به طوری که نیاز کشور در حال حاضر از طریق نیروگاههای حرارتی و با توان کامل تامین میشود.
مدیرعامل شرکت مدیریت شبکه برق ایران و سخنگوی صنعت برق اضافه کرد: در حال حاضر کاهش تولید از نیروگاههای برق آبی مربوط به کارون بوده است که متاسفانه امسال با کمبود بارش در استان خوزستان مواجه بوده ایم.
او با اشاره به ظرفیتهای فعلی نیروگاههای برقآبی کشور عنوان کرد: در مجموع ظرفیت نیروگاههای برق آبی کشور بیش از ۱۲ هزار مگاوات است، ولی در تابستان امسال به طور متوسط فقط ۴ تا ۵ هزار مگاوات آن در مدار بوده است.
مدیرعامل شرکت مدیریت شبکه برق ایران و سخنگوی صنعت برق تصریح کرد: بیشترین میزان ظرفیت نصب شده نیروگاههای برق آبی کشور در استان خوزستان قرار دارد و روی رودخانه کارون و دز نصب شده، بنابراین از آنجا که در تابستان با کم آبی شدید در این مناطق مواجه بودیم، بیشترین کاهش تولید از نیروگاههای برق آبی هم را در این استان داشتیم.
سدهای تهران همچنان ۲۷۹ میلیون مترمکعب کسری آب دارند
گفتنی است، آمارهای رسمی وزارت نیرو نشان میدهد که بارشهای تهران نسبت به متوسط بلندمدت، پنج درصد عقبماندگی دارد به طوری که سدهای تهران همچنان ۲۷۹ میلیون مترمکعب کسری دارند.تشنگی حوضه آبریز سدهای تهران مانع از تبدیل بارش به رواناب شده است به همین علت آورد رودخانهها به سدهای تهران چشمگیر نیست. آمارهای رسمی وزارت نیرو نشان میدهد بارشهای تهران نسبت به متوسط بلندمدت، پنج درصد عقبماندگی دارد.
تاثیر بارندگیهای اخیر بر افزایش ذخیره آب سدهای تامینکننده آب شرب تهران بسیار اندک و در حدود سه تا چهار میلیون مترمکعب بوده است.
این در حالی است که با وجود بارندگیهای روزهای گذشته ورودی آب سدها همچنان اوضاع خوبی ندارد و با کاهش ۳۷ درصدی در این بخش از ابتدای سال آبی در مقایسه با سال گذشته مواجه هستیم و هم اکنون ۲۷۹ میلیون مترمکعب کسری در مخازن سدهای پنجگانه تهران وجود دارد.
از سوی دیگر مصرف آب در تهران همچنان بر مدار سه میلیون مترمکعب میچرخد و نسبت به سال گذشته تنها ۰.۵ درصد کاهش داشته است.
همواره باید به خاطر داشته باشیم که تهران به لحاظ منابع آبی دومین استان فقیر کشور است و صرفا با چند روز بارندگی این مشکل حل نمیشود و در این شرایط نباید تصور کنیم که بلافاصله بعد از دو روز بارندگی مشکل کمآبی استان تهران رفع شده است و دیگر نیازی به مدیریت مصرف نیست که این موضوع موید ضرورت کاهش ۱۰ درصدی میزان مصارف توسط شهروندان است.
به گفته محمدرضا خانیکی مدیر دفتر مطالعات پایه منابع آب شرکت آب منطقهای تهران سامانه بارشی نیمه آبان ماه، طی استمرار سه روزه خود از ۱۳ تا ۱۵ آبان امسال با ۱۷.۹ میلیمتر بارندگی، برای نخستین بار از ابتدای سال آبی تاکنون، وضعیت بارندگی متوسط بلندمدت را با ۲.۲ درصد و نسبت به متوسط بلندمدت آبان ماه با ۴۲ درصد افزایش مواجه کرد.
خانیکی با بیان اینکه تمرکز حداکثر این سامانه بارش بر حوضههای آبریز شمال شهر تهران و جنوب غرب استان بود، افزود: ایستگاه امامزاده داود با ۶۵.۵، ایستگاه سنگان با ۵۲.۷، رندان با ۴۳.۸ و کشار با ۵۷.۳ میلیمتر در حوضه آبریز رودخانه کن و کلکچال با ۶۹.۴ میلیمتر در شمال شهر تهران و ایستگاههای پرند ۶۴.۶، اختر آباد ۵۴.۴ در جنوب غرب استان، بیشترین سهم بارشها را به خود اختصاص دادند. میزان ریزشهای ثبت شده در حوضه آبریز سد طالقان و امیرکبیر نیز قابل توجه بوده، به گونهای که در ایستگاههای آرموت ۴۳.۹ و سیرا ۲۵ میلیمتر بارندگی ثبت شده است.
مدیر دفتر مطالعات پایه منابع آب شرکت آب منطقهای تهران با بیان اینکه متوسط ریزشهای جوی بلندمدت آبان ماه ۳۲.۵ میلیمتر و میزان تجمعی بلندمدت مهر تا پایان آبان ماه ۴۲.۱ میلیمتر است، افزود: اگر چه وضعیت ریزشهای منتهی به نیمه آبان ماه، فعلاً تراز بارندگی استان را مثبت کرده است، اما در صورت عدم ورود سامانههای بارشی در ادامه این ماه دوباره با تراز منفی بارندگیها مواجه خواهیم شد، لذا صرفهجویی و رعایت مصرف بهینه آب توسط شهروندان ضروری است.