ذوبآهن از زیان انباشته خارج شد
ذوبآهن اصفهان بهعنوان یکی از شرکتهای تابعه صدرتامین طی سه سال گذشته پس از چند فراز و فرود به تثبیت سوددهی رسید و این کار باعث شد در سال ۹۹ این شرکت از زمان راهاندازی از زیان انباشته خارج شود.
سود این شرکت طی سال گذشته به میزان ۱۵ هزار و ۸۱۹ میلیارد ریال رسید که دلایل افزایش میزان درآمد و سود شرکت ناشی از تمرکز بر تولید و فروش محصولات صنعتی و محصولات با ارزش افزوده بالاتر، تمرکز شرکت بر صادرات به دلیل ارزش افزوده بالاتر، افزایش تورم و افزایش سطح عمومی قیمتها است.
همچنین در سال ۹۹ ذوبآهن، شاهد رشد ۲۴۵ درصدی سودآوری شرکتهای تابعه داخلی نسبت به سال ۹۸ بوده است.
به گزارش ایسنا و به نقل از روابط عمومی هلدینگ صدر تامین، در واقع ذوبآهن دست کم در یک دهه گذشته برای نخستین بار در سال ۹۹ از زیان انباشته خارج شد تا بتواند سود را بین سهامداران توزیع کند و شرایط برای پیوستن از فرابورس به بورس مهیا شد که این کار در سال ۱۴۰۰ عملیاتی شد.
موفقیت ذوبآهن اصفهان در سودآوری ادامه یافت و در سال جاری نیز این شرکت موفق شد رکورد سودآوری خود را تنها در ۶ ماهه نخست سال ۱۴۰۰ ارتقاء دهد و با افزایش ۱۹۵ درصدی به سود بیش از ۲ هزار میلیارد تومان برسد و حاشیه سود این شرکت برای نخستین بار از ۱۲ درصد عبور کرد.
عمده سود آوری ذوبآهن اصفهان حاصل بهبود فرایند، تولید محصولات با ارزش افزوده بالاتر و رشد صادرات بوده و تنها حدود ۳۰ درصد از این افزایش سود حاصل تورم و افزایش قیمت ارز است.
تولید انبوه ریل مطابق استاندارد جهانی که در ۶ محور خط آهن ایران استفاده شد و در حال نصب است، تولید ریل زبانه سوزن و ریل مترو تهران، تمرکز بر تولید محصولات با ارزش افزوده بالاتر همچون ورق سازههای فولادی، آرک معدن، تیرآهن بال پهن و ...، صرفه جویی در مصرف آب و انجام پروژههای مختلف برای استفاده از پساب به جای برداشت آب از رودخانه، توسعه صادرات و دستیابی به مدال افتخار ملی صادرات و ... از جمله دستاوردهای این شرکت در سه سال اخیر است.
عملکرد ذوبآهن اصفهان در ۹ ماهه گذشته نیز نشان از افزایش تولید در اغلب بخشهای تولیدی و همچنین افزایش فروش این شرکت دارد. تلاشگران این مجتمع عظیم صنعتی با وجود مشکلات ناشی از کمبود مواد اولیه و بحران آب تا پایان آذرماه امسال موفق به تولید ۲ میلیون و ۵۴ هزار و ۷۰۰ تن چدن مذاب شدند که نسبت به مدت مشابه سال قبل ۱۳ درصد رشد را نشان میدهد، همچنین رکورد تولید ۹ ماهه چدن با سه کوره بلند را در تاریخ این شرکت به جا گذاشته است.
منصور یزدیزاده، مدیر عامل این شرکت با بیان این مطلب، گفت: امسال این شرکت با سه کوره بلند فعالیت میکند و اگر مشکلات کمبود مواد اولیه و آب وجود نداشت، به طور قطع تولید بیشتری حاصل میشد. با این وجود امیدواریم تا پایان سال به تولید حدود ۲ میلیون و ۸۰۰ هزار تن برسیم که در تاریخ این شرکت بیسابقه است.
وی افزود: با توجه به افزایش تولید چدن و محدودیت بخش فولادسازی، تولید شمش چدن به ۵ برابر سال گذشته رسید که بخش عمده آن در ۹ ماهه نخست سال جاری صادر شد.
مدیرعامل ذوبآهن اصفهان اظهار کرد: این مجتمع عظیم صنعتی در ۹ ماهه ابتدای امسال در تولید کک خشک ۳ درصد، در تولید آگلومره ۴ درصد، در تولید فولاد خام ۵ درصد و در تولید شمش آماده ۳ درصد نسبت به مدت مشابه در سال گذشته افزایش تولید داشته است.
یزدیزاده به برنامهریزی این شرکت برای افزایش تولید و فروش محصولات با ارزش اقتصادی بیشتر اشاره کرد و گفت: در این راستا در ۹ ماهه نخست امسال تولید کلاف در ذوبآهن اصفهان حدود ۱۰ برابر سال گذشته بود و به ۱۲۶ هزار و ۸۸۷ تن رسید، در حالیکه تولید میلگرد تنها یک درصد رشد داشت و در تولید تیرآهن، شمش کالایی و سایر محصولات تغییری نداشتیم.
وی افزود: برنامهریزی ذوب آهن برای افزایش تولید و فروش محصولات با ارزش افزوده بالاتر موجب شد این شرکت در ۹ ماهه منتهی به آذر ۱۴۰۰ از فروش محصولات خود، ۲۵ هزار و ۴۰۵ میلیارد تومان درآمد کسب کند که در مقایسه با مدت مشابه سال قبل ۹۲ درصد افزایش داشته است.